Nacht van de Ondernemer

30 advocaten slaan de handen in elkaar en beantwoorden de hele nacht gratis juridische vragen van wakker liggende ondernemers

Brussel, nacht van 19-20 november 2015 – Deze nacht vond de ‘Nacht van de Ondernemer’ plaats, georganiseerd door de Orde van Vlaamse Balies in samenwerking met Unizo. Tot 6 uur ’s ochtends gaven 30 advocaten, elk met een specifieke juridische achtergrond, via een video- of telefoongesprek gratis advies aan ondernemers op al hun juridische vragen.  Een 100-tal ondernemers reserveerden op voorhand hun gratis consult. Samen met de niet-ingeschreven ondernemers verwacht de OVB op het einde van deze nacht meer dan 100 wakker liggende ondernemers geholpen te hebben met gratis juridisch advies. 

86% van de ondernemers ligt ’s nachts wakker

Ondernemers zijn altijd bezig met hun zaak. Dag en nacht. Bij velen leidt dat tot nachtelijk gepieker en slapeloze nachten. Dat blijkt ook uit onderzoek van de Orde van Vlaamse Balies, in samenwerking met UNIZO. Maar liefst 86 % van de ondernemers zegt ’s nachts wakker te liggen. Bij 22 % is dat zelfs meerdere keren per week. Juridische problemen houden 10% van de ondernemers uit hun slaap. Meer informatie over dit onderzoek vind je in dit persbericht.

Goed advies van bij de start

Startende ondernemers bruisen van enthousiasme. Ze hebben een droom, en kijken positief naar de toekomst. Daardoor houden starters vaak geen rekening met mogelijke negatieve scenario’s, ook op lange termijn. Nochtans is nuchter, juridisch advies net bij de start een absolute noodzaak voor de succesvolle toekomst van een bedrijf. Meester Saerens, woordvoerder van de Orde van Vlaamse Balies: “Sommige zaken lijken bij enthousiaste starters een detail. Denk aan de keuze van een vennootschapsvorm. Op korte termijn mag die dan wel de juiste lijken, in bepaalde gevallen betekent die jammer genoeg de strop voor bepaalde ondernemers. Denk ook aan een groep vrienden die samen een bedrijf opstart. In hun drive naar een geslaagde start vergeten zij het belang van de basis: een goed doordachte aandeelhoudersovereenkomst. Belangrijk. Niet alleen voor de toekomst van het bedrijf, maar ook voor de onderlinge vriendschap van de vennoten. Het is hierbij belangrijk zich van bij de start goed te laten adviseren door een advocaat.” 

Contacteer ons
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden