Zembro sluit gebruikers personenalarm aan op 24/7 alarmcentrale Tele-Hulp / Télé-Secours

Nieuwe financiële middelen versterken toekomst en internationale positie van Zembro

Zorgondernemer Zembro is in België een samenwerkingsverband aangegaan met de alarmcentrale Tele-Hulp en de Franstalige variant Télé-Secours. Op 1 juni 2017 zijn de Nederlandstalige gebruikers van het personenalarm Zembro al overgezet naar de nieuwe partner op het gebied van 24/7 alarmservice, sinds 1 juli kunnen de Franstalige Zembro-abonnees gebruikmaken van de diensten van Télé-Secours.

Tele-Hulp / Télé-Secours zal vooralsnog uitsluitend functioneren als alarmcentrale waar de Belgische Zembro-gebruikers 24 uur op 24, 7 dagen op 7, terecht kunnen in geval van nood. Zodra de nieuwe diensten van Zembro uitgewerkt en geïntroduceerd zijn, zal Tele-Hulp / Télé-Secours naar verwachting ook hiervoor in beeld komen. De alarmcentrale bestaat ruim 30 jaar en heeft momenteel zo'n 20.000 klanten in heel België.

Partena Ziekenfonds

Tele-Hulp / Télé-Secours werkt samen met verzekeraar Partena Ziekenfonds, met ruim 400.000 leden. Partena Mut, de Franstalige tegenhanger, heeft meer dan een miljoen leden.

Johan De Geyter, CEO van Zembro, is zeer tevreden met de samenwerking.

“We hebben met Tele-Hulp / Télé-Secours een zeer ervaren en gerespecteerde partner aan ons weten te binden. Met deze professionalisering van ons aanbod bieden we een nog beter antwoord op de toenemende druk op mantelzorgers en de groeiende behoefte aan professionele ondersteuning.”

De Zembro is een IoT-oplossing bestaande uit een personenalarm in de vorm van een horloge, een app voor de contactpersonen en, indien gewenst, een open platform voor zorgverstrekkers. Via de app, die beschikbaar is voor iOS en Android, blijven de contactpersonen verbonden met de drager van het horloge.

 

Over het ontstaan van Zembro

Het idee achter het Zembro-horloge is ontstaan na een gezamenlijke zakenreis van een twintigtal Belgische ondernemers naar San Francisco. Met het Zembro-horloge heeft UEST NV –de Belgische start-up achter het product- als missie generaties met elkaar te verbinden, zodat ze op de beste manier voor elkaar zorg kunnen dragen. Het bedrijf ziet digitale technologie als hefboom om dat werkelijkheid te laten worden.

Het Zembro-horloge is een horloge dat senioren verbindt met hun kinderen, familie of zorgverleners. Het biedt hen de mogelijkheid om snel alarm te slaan, mochten ze in de problemen komen, en het geeft familie en vrienden de gemoedsrust dat hun dierbaren hen steeds kunnen contacteren wanneer ze hen nodig hebben.

Contacteer ons
Sophie Engels PR Manager, Famous Relations
Sophie Engels PR Manager, Famous Relations
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden