Zembro Plus voorzien van innovatieve features voor geheugenproblematiek

Personenalarm met speciaal slot en dwaalalarm internationaal verkrijgbaar

Signalen uit de sector en gerichte vragen van mantelzorgers en zorginstellingen deden zorgondernemer Zembro eind 2016 besluiten zijn personenalarm voor actieve senioren uit te breiden met features voor ouderen met geheugenproblemen, zoals dementie. Dat resulteerde in de Zembro Plus, een versie met een dwaalalarm en een slot dat de drager alleen met hulp kan openen.

Het oorspronkelijke Zembro-horloge, dat al sinds 2015 verkrijgbaar is, is ontwikkeld als ruggensteun voor de actieve senior. De moderne senior blijft steeds langer mobiel en fit en wordt tevens van overheidswege gestimuleerd zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Beide trends veronderstellen een grote mate van zelfredzaamheid en zelfstandigheid. De bekende risico’s blijven echter bestaan; zo is het niet ondenkbaar dat de senior een val maakt en hulp moet inroepen. Met deze problematiek in gedachten bracht Zembro een oplossing op de markt bestaande uit een waterdicht horloge, een app voor de contactpersonen en een 24/7-service. De combinatie zorgt ervoor dat het mobiel personenalarm nu ten allen tijde en overal paraat staat voor het kwetsbare individu.

Zembro Plus voor dementerenden
Nu is Zembro klaar voor een zwaardere zorgvraag. Het aantal mensen met dementie blijft stijgen. Om hierbij hulp te bieden, brengt Zembro een versie op de markt voor ouderen met beginnende geheugenproblemen en hun verzorgers.

CEO Johan De Geyter licht toe : “De Zembro Plus is voorzien van een speciaal ontwikkelde sluiting die alleen met behulp van een tweede persoon geopend kan worden. Daarmee voorkomt Zembro dat de dementerende senior het horloge zelf uitdoet. Om ook binnenshuis de plaatsbepaling van de drager te optimaliseren, kan de Zembro Plus gekoppeld worden aan Zembro bakens die in het huis of in de zorginstelling van de gebruiker geplaatst kunnen worden.

Ook is de Plus-versie voorzien van een dwaalalarm op basis van geofencing: het device bakent een geografisch gebied virtueel af door middel van GPS. Concreet houdt dit in dat familie/vrienden en zorgverstrekkers in de Zembro-app een zone kunnen instellen waarbinnen de senior zich veilig kan begeven. Wanneer de senior die zone verlaat, krijgen de helpende contacten via de app een alarm. Ze kunnen dan de locatie van de senior in de app bekijken en naar de senior bellen.”

 

In het Zembro Plus pakket zit een professionele alarmservice die 24/7 bereikbaar is. Het aanbod zal hoofdzakelijk via gespecialiseerde partners verlopen.  In België is Partena de lanceerpartner voor de Zembro Plus die  [heden bestelbaar] zal zijn (Verkrijgbaar via Partena Ziekenfonds en Partenamut). Bovendien start Zembro een partnership met Televic om een aangepaste versie te lanceren naar de woonzorgcentra en assistentiewoningen.

Annemie Van Hijfte, referentiepersoon Dementie bij Partena: “ Onze maatschappelijke werkers zijn opgeleid om mensen met dementie en hun mantelzorgers een respectvolle begeleiding te bieden. We willen hen helpen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. De patiënten moet vooral verder deelnemen aan sociale activiteiten, regelmatig van de buitenlucht genieten, wandelen, fietsen en dansen.  De Zembro Plus zorgt er nu voor dat dit in gemoedsrust kan gebeuren. Wanneer er desoriëntatie optreedt, kan er nu altijd en overal hulp worden ingeroepen.

Het Zembro Plus-horloge kan je huren. In België is dat ook via de ziekenfondsen Partena Ziekenfonds (Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel) en Partenamut (Wallonië en Franstalig Brussel). Wie interesse heeft in verhuur, kan zich richten tot deze ziekenfondsen. 

Tom Van Acker, Sales & Marketing Manager van Televic Healthcare Solutions, vult aan: “Sinds een aantal maanden hebben we samen een integratie ontwikkeld die het Zembrohorloge ook binnen de werking van zorginstellingen mogelijk maakt.  Als marktleider in zorgcommunicatie in intramurale zorg, zien wij uiteraard bij onze klanten ook de groeiende zorgvraag vanuit de groep van dementerende bewoners.  Onze eigen systemen hebben zich altijd gefocused op de veiligheid van deze groep.  Dit betekende dan ook meestal dat deze mensen binnen bepaalde veilige zones in het woonzorgcentrum werden gehouden via onze dwaaldetectie oplossingen. 

De samenwerking met Zembro zorgde ervoor dat wij ook voor deze bewoners een bredere vrijheid konden bieden zonder in te boeten aan veiligheid.  Met de nieuwe geofencing functies van de Zembro Plus kunnen we dus ook bewoners die zich buiten het gebouw mogen en kunnen begeven, de nodige vrijheid bieden en een verhoogde gemoedsrust voor de zorgkundigen en de familie.  Uiteraard is het ook belangrijk dat een bewoner met dementie het Zembro-horloge altijd draagt, want de ergste scenario’s komen altijd uit wanneer je ze het minst verwacht.

De nieuwe sluiting biedt ook hier een oplossing.  In combinatie met het Televic Axio Mobility 2.0. Platform kunnen we de Zembro functionaliteit volledig integreren in elke zorginstelling.
 

Over het ontstaan van Zembro

Het idee achter het Zembro-horloge is ontstaan na een gezamenlijke zakenreis van een twintigtal Belgische ondernemers naar San Francisco. Met het Zembro-horloge heeft UEST NV –de Belgische start-up achter het product- als missie generaties met elkaar te verbinden, zodat ze op de beste manier voor elkaar zorg kunnen dragen. Het bedrijf ziet digitale technologie als hefboom om dat werkelijkheid te laten worden. Meer informatie over Zembro vindt u op www.zembro.com.
 

Contacteer ons
Liedewij Verbiest Famous Relations
Liedewij Verbiest Famous Relations
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden