Zorgondernemer Zembro lanceert innovatief personenalarm voor mensen met geheugenproblematiek

DE WHO (World Health Organisation) heeft donderdag 21 september uitgeroepen tot Wereld Dementiedag. Deze Werelddag wil dementie uit de taboesfeer halen en bespreekbaar stellen. Jaar na jaar blijft het aantal mensen met geheugenproblemen stijgen. Om deze groep mensen hulp te bieden, ontwikkelde zorgondernemer Zembro de ZEMBRO PLUS. De Zembro Plus is een uitbreiding van het bestaande horloge-alarm met enkele innovatieve eigenschappen voor mensen met geheugenproblematiek.

In ons land alleen al lijden naar schatting ruim 200.000 mensen aan dementie. Bijna 3.000 van hen zijn zelfs jonger dan 65 jaar. 70% van de patiënten woont thuis en wordt verzorgd door de familie of mantelzorgers. Voor deze groep mensen brengt Zembro nu de Zembro Plus op de markt, een innovatief horloge-alarm met specifieke toepassingen die hulp bieden aan mensen met beginnende dementie.
 

Johan De Geyter, CEO Zembro: “De Zembro Plus kan een extra geruststelling bieden omdat het ervoor zorgt dat familie en zorgverleners onmiddellijk gewaarschuwd worden bij problemen. Het is o.m. uitgerust met een dwaalalarm op basis van geo-fencing, die een zone kan afbakenen waarbinnen een dementerende senior zich veilig kan bewegen. Verlaat hij/zij die zone, dan kan de familie of hulpverlener de persoon snel en makkelijk traceren.” 


Altijd en overal traceerbaar
De Zembro Plus komt tegemoet aan de visie die wereldwijd op dementie wordt ontwikkeld. Het dementieproces kan vertraagd worden door de patiënt langer zelfstandig actief te houden in een veilige en vertrouwde omgeving. De Zembro Plus is daarbij een ideale engelbewaarder, ontwikkeld om altijd en overal gedragen te worden.

Het personenalarm heeft nog enkele andere specifieke kenmerken:

·      De patiënt kan bij nood of in geval van verwarring binnen de 4 seconden alarm slaan.
·      Hij kan zich vrij bewegen. De Zembro Plus slaat automatisch alarm als de patiënt buiten de vooraf ingestelde perimeter komt.
·      De zorgverleners of familie worden altijd verwittigd en kunnen via een app meteen de locatie van de drager bepalen.
·      Via het horloge kunnen hulpverstrekkers praten met de patiënt.
·      De Zembro Plus heeft een verzekerde sluiting die enkel kan geopend worden met de hulp van een tweede persoon, zo kan de patiënt nooit zelf het horloge uitdoen.
·      Het dwaalalarm is 24/7 verbonden met een professionele alarmcentrale.
·      De Zembro Plus is waterdicht  en heeft een batterij-autonomie van 2 tot 6 dagen.
 

Zembro werkt samen met Partena en Televic voor Zembro Plus
Het Zembro Plus pakket bevat een professionele alarmservice die 24/7 beschikbaar is. In ons land zal Partena de Zembro Plus verdelen (en verhuren) vanaf 21 september via het Partena Ziekenfonds (Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel) en Partenamut (Wallonië en Franstalig Brussel).  Dankzij een partnership met Televic Healthcare uit Izegem, specialist in zorg-communicatie, zal het dwaalalarm ook gelanceerd worden in woonzorgcentra en assistentieflats. In Frankrijk wordt de Zembro Plus verdeeld via Blue Linea.
 

Annemie Van Hijfte, referentiepersoon Dementie bij Partena: “Onze maatschappelijke werkers zijn opgeleid om mensen met dementie en hun mantelzorgers een respectvolle begeleiding te bieden. We willen hen helpen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. De patiënten moet vooral verder deelnemen aan sociale activiteiten, regelmatig van de buitenlucht genieten, wandelen, fietsen en dansen.  De Zembro Plus zorgt er nu voor dat dit in gemoedsrust kan gebeuren. Wanneer er desoriëntatie optreedt, kan er nu altijd en overal hulp worden ingeroepen.

 

Tom Van Acker, Sales & Marketing Manager van Televic Healthcare Solutions, vult aan: “Sinds een aantal maanden hebben we samen met Zembro een integratie ontwikkeld die het Zembro Plus horloge ook binnen de werking van zorginstellingen mogelijk maakt. Als marktleider in zorgcommunicatie in intramurale zorg, zien wij uiteraard bij onze klanten ook de groeiende zorgvraag vanuit de groep van bewoners met dementie.  Onze eigen systemen hebben zich altijd gefocust op de veiligheid van deze groep.  Dit betekende dan ook meestal dat deze mensen binnen bepaalde veilige zones in het woonzorgcentrum werden gehouden via onze dwaaldetectie oplossingen.

Dankzij de Zembro kunnen we deze bewoners een bredere vrijheid bieden zonder in te boeten in veiligheid.  Met de nieuwe geofencing functies van de Zembro Plus kunnen we dus ook bewoners die zich buiten het gebouw mogen en kunnen begeven de nodige vrijheid bieden en een verhoogde gemoedsrust voor de zorgkundigen en de familie. 

Uiteraard is het ook belangrijk dat een bewoner met dementie het Zembro Plus horloge altijd draagt, want de ergste scenario’s komen altijd voor wanneer je ze het minst verwacht. 

In combinatie met het Televic Axio Mobility 2.0 platform kunnen we de Zembro functionaliteit volledig integreren in elke zorginstelling.”

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Contacteer ons
Liedewij Verbiest Famous Relations
Liedewij Verbiest Famous Relations
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden