Zembro lanceert autonome zorgcentrale

De zorgondernemers Zembro en Digitale Woonassistent slaan de handen in elkaar en richten samen een onafhankelijke Vlaamse zorgcentrale op. Via deze lancering spelen ze in op de stijgende vraag naar een centrale die een kwalitatief aanbod kan bieden met verpleegkundigen die de toenemende druk op mantelzorgers en de maatschappij kan verlichten. Een alternatieve oplossing met aandacht voor de levenskwaliteit van senioren in tijden van vergrijzing en alarmerende getuigenissen uit de gezondheidzorg.  

Een jaar na de lancering op de Belgische markt breidt Zembro, in samenwerking met thuiszorgondernemer Marc Driesen, zijn dienstenpakket uit van een 24/7 alarmservice naar een eigen zorgcentrale met verpleegkundigen. Beide partijen werden eerder door de onafhankelijk erkende dienst voor thuisverpleging Mederi, Partena en Voka verkozen tot Zorgondernemer van het Jaar (2015 & 2013) en gaan nu samen in zee om senioren de mogelijkheid te bieden binnen- en buitenshuis actief te zijn en zo lang mogelijk veilig en gerust thuis te kunnen blijven wonen. De zorgcentrale biedt een 24/7 alarmservice waarbij de kinderen of andere zorgverstrekkers van de senior verwittigd worden bij een alarmmelding via het Zembro horloge. Indien de experten van de zorgcentrale oordelen dat er een medisch opgeleid persoon ter plaatse dient te gaan, zal de lokale thuisverpleegkundige, de huisarts (van wacht) of indien nodig de dienst 112 ingeschakeld worden.

Mantelzorgers en maatschappij krijgen back-up

“De uitbreiding van ons pakket komt er vandaag als antwoord op de toenemende druk op mantelzorgers, overheid en professionele verstrekkers in de thuiszorg. Via de lancering van de zorgcentrale trekken we het innoverende aspect van het Zembro horloge door van een basis tot premium dienstenpakket dat hieraan gekoppeld wordt. Onze experten in de zorgcentrale zullen 24/7 bereikbaar zijn om de druk op de schouders van zorgverstrekkers te verlichten.vertelt Johan De Geyter, CEO van Uest, het bedrijf achter Zembro. “Vanaf 1 november zal de zorgcentrale operationeel zijn, maar we kijken nu alvast verder om op korte termijn een thuisverpleegkundige  binnen een bepaald tijdskader ter plaatse te kunnen krijgen in geval van alarmmelding. Deze manier van werken is in het buitenland erg populair en we willen deze service ook inbouwen in de premium pakketten die we zullen aanbieden.”  

Over de grenzen heen zijn er al meerdere voorbeelden van geïntegreerd werken in de thuiszorg.“ zegt zorgondernemer Marc Driesen. “Dit introduceren we nu ook in Vlaanderen. Voor de toekomst denken we ook aan een exclusief pakket waarbij niet enkel noodoproepen maar ook allerlei andere vragen kunnen worden beantwoord. Dit met de nadruk en de wens om samen te werken met alle vormen van thuiszorgorganisaties en -projecten.

 

###

 

Over Zembro

Het Zembro horloge is een modern personenalarm dat senioren verbindt met hun kinderen, familie of zorgverstrekkers. Het biedt hen de mogelijkheid om snel alarm te slaan, mochten ze in de problemen komen en het geeft familie en vrienden de gemoedsrust dat hun dierbaren hen steeds kunnen contacteren wanneer ze hen nodig hebben. Door het eigentijdse, hypoallergene en waterdichte design onderscheidt het Zembro horloge zich van andere personenalarmsystemen. Bovendien kan het horloge 24/7 zowel binnen als buiten gedragen worden.  

Het idee achter het Zembro horloge is ontstaan na een gezamenlijke zakenreis van een twintigtal Belgische ondernemers naar San Francisco in september 2013. Die reis inspireerde hen om samen ‘iets’ te ondernemen in de geest van Silicon Valley. Anderhalf jaar lang werkten ze in de coulissen aan hun start up. Met Zembro heeft UEST NV –de Belgische start-up àchter het product- als missie generaties met elkaar te verbinden, zodat ze op de beste manier voor elkaar zorg kunnen dragen. Het bedrijf ziet digitale technologie als hefboom om dat werkelijkheid te laten worden. Naast verschillende prominenten uit de Belgische ondernemerswereld, investeerden ook Fidimec, het investeringsfonds van imec, en Marc Coucke in de beloftevolle startup achter Zembro. Het bedrijf wordt momenteel gewaardeerd op 6 miljoen EUR. Meer informatie op www.zembro.com

UEST lid van VOKA Health Community

Als expert in ouderenzorg is Zembro sinds kort lid van de VOKA Health Community, een platform voor open innovatie in de ruime witte economie. Het participeert in twee VOKA HC werkgroepen: Wonen & Zorg en mHealth.

Contacteer ons
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden