Zeebrugge startpunt voor Europese groeiverhaal van Polestar

Zeebrugge startpunt voor Europese groeiverhaal van Polestar

  • Eerste consumentenzending van de lang verwachte Polestar 2 elektrische performance fastback komt aan in Zeebrugge 
  • Testritten kunnen worden geboekt via Polestar.com. 

Polestar is een premium elektrisch performance automerk, dat vooruitgang in de maatschappij wil accelereren. Dit door design, technologie en innovatie onvoorwaardelijk met elkaar te versmelten. Het merk maakte zijn intrede in de Belgische markt tijdens het Autosalon in januari 2020. Binnenkort zullen de eerste Polestar 2 wagens op de Belgische wegen te zien zijn. 

De eerste zending Polestar 2 consumentenvoertuigen is vandaag in de Belgische transporthub in Zeebrugge aangekomen. In eerste instantie zijn de wagens bestemd voor de Zweedse en de Noorse markt. De overdrachten van de wagens staan gepland in augustus.  

Wagens voor klanten in België, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk zullen snel volgen om aan de vraag van de klant te kunnen voldoen. Leveringen aan klanten in Zwitserland zullen later in 2020 plaatsvinden. 

"Dit is een groot moment voor Polestar", aldus Thomas Ingenlath, Polestar CEO. "We zijn een stap dichter bij het bezorgen van de Polestar 2 wagens aan onze eerste klanten in Europa. De komst van deze eerste zending is het bewijs van onze betrokkenheid en van het feit dat onze activiteiten overal ter wereld uiterst efficiënt georganiseerd zijn.” 
Story image

Naast het feit dat het merk een digitale aanpak vooropzet, wil het ook het traditionele autoretailmodel veranderen, door deze zomer fysieke Polestar Spaces uit te rollen over de lanceringsmarkten, ook in België. Bemand door niet-commerciële Polestar Specialisten, zullen Spaces een ontmoetingsplaats zijn waar klanten de Polestar 2 kunnen uitproberen. De proefritten kunnen online of ter plaatse worden geboekt. 

"Mensen zullen eindelijk kunnen ervaren hoe fantastisch de Polestar 2, een elektrische performance fastback, is om mee te rijden", vervolgt Thomas Ingenlath. "Als je eenmaal de progressieve elektrische rijervaring hebt geprobeerd, is er geen weg meer terug." 

De voertuigen die net in Zeebrugge zijn geland, worden over de weg naar een centraal knooppunt in België vervoerd voor een laatste voorbereidings- en controleprocedure alvorens verder te gaan naar de markten van bestemming. 

Einde. 

Voor beeldmateriaal en andere persinformatie, ga naar media.polestar.com.  

Polestar_2_Zeebrugge_arrival.mp4 136 MB

Contactgegevens 

Algemene media-aanvragen 

media@polestar.com  

Laure Vandeghinste PR Manager, Famous Relations

Over Polestar 

Polestar is het gemeenschappelijke elektrische performance merk van Volvo Car Group en Zhejiang Geely Holding. Polestar profiteert van specifieke technologische en technische synergieën met Volvo Cars en geniet daardoor van aanzienlijke schaalvoordelen. Hierdoor kunnen, onder een afzonderlijk merk, met succes volledig elektrische auto's worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. 

Polestar ging in 2017 van start met de Polestar 1 – een op kleine schaal geproduceerde elektrische, hybride sportauto met 609 hp, 1.000 Nm en een puur elektrisch bereik van 124 km WLTP - het grootste bereik van een hybride auto wereldwijd. In 2019 werd de Polestar 2 onthuld als de eerste volledig elektrische premium auto met een hoger volume. De Polestar 2 is vanaf midden 2020 op de weg te zien. Deze electric performance fastback is uitgerust met 300 kW, 600 Nm, vierwielaandrijving, 78kWh batterij pack en een bereik van 470 km (WLTP), in het eerste jaar van de productie. 

In 2020 bracht Polestar de Precept uit, een wagen die de toekomstvisie van het merk op duurzaamheid, digitale technologie en design vertaalt in een wagen. In de toekomst zal de Polestar 3, een volledig elektrische, sportieve SUV, aan het productassortiment worden toegevoegd. 

 

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden