Woonproject DE TUILERIE groeit vol vertrouwen

Lancering verkoop nieuwe fase én start werken

30 juni 2020 – Vastgoedontwikkelaar CORES Development gaat van start met de verkoop van de tweede fase van woonproject De Tuilerie, gelegen aan de Turnhoutsebaan, tussen de Demer en het station op de voormalige Desco-site. De verkoop van de eerste fase, goed voor 78 woonunits, ging in het najaar van 2019 van start en is reeds voor 45% verkocht. De tweede fase omvat 35 woonunits, verdeeld over 2 gebouwen, en biedt zowel 1-, 2-, als 3-slaapkamerappartementen met terras aan. Uniek aan het project is de integratie van een BEO-veld (boorgat energieopslag) waardoor deze nieuwe woonwijk de eerste is in Diest en omgeving die niet langer op het gasnet dient aangesloten te zijn. Het ontwerp is van de hand van architectenbureau De Architecten NV. Aannemer Vanhout is dit voorjaar gestart met de eerste voorbereidingen van de site. De oplevering is voorzien in 2022.

Focus op duurzaamheid en mobiliteit

De Tuilerie is gelegen aan de Turnhoutsebaan in de Diestse stationsomgeving die helemaal opgewaardeerd wordt en een belangrijke schakel vormt tussen het station en de binnenstad. De autoluwe site zal de Turnhoutsebaan verbinden met het nieuwe fietspad langs de Demer. De vier gebouwen zijn verbonden door één hoofdas. Onder de gebouwen is er een ruime, vlot toegankelijke parking voorzien voor de bewoners.

De Tuilerie wordt een meer dan bijna-energieneutrale (BEN) wijk. Het wordt de eerste gasvrije woonwijk in Diest en omstreken. Concreet wordt er op de site gewerkt met boorgat energieopslag (BEO) waarbij de thermische bodemcapaciteit wordt gebruikt om het gebouw te verwarmen en te koelen. De boorgaten hebben een diepte van ongeveer 100 à 150m diep. Samen vormen ze een groot ondergronds opslagvolume, een BEO-veld.

ComTIS Energy, een dochterfirma van de Groep Vanhout, zal op de site verwarming, koeling en onderhoudsdiensten leveren teneinde de bewoners maximaal te ontzorgen.

Nieuw gevarieerd aanbod voor eindgebruikers en investeerders

De tweede fase omvat 35 woonunits verdeeld over 2 gebouwen. Het nieuwe aanbod bestaat uit zowel 1-, 2-, als 3-slaapkamerappartementen en penthouses. De appartementen op het gelijkvloers beschikken over ruime private buitenruimte met terras en tuin.

Net zoals de eerste fase richt het nieuwe aanbod zich zowel op eindgebruikers als investeerders dankzij de variatie in types appartementen, de rendementsberekeningen op maat en de inhouse verhuur- beheerdienst Cores Rental Service.

“Van bij de start van de verkoop eind vorig jaar – maar ook tijdens de coronacrisis - kon het project al heel wat mensen bekoren met onder andere de kwalitatieve afwerking en het fiscale voordeel door het BEO-veld. Zo hebben alle appartementen een eigen terras en worden ze standaard voorzien van vloerverwarming. Met deze nieuwe fase willen we dan ook tegemoet komen aan de groeiende interesse voor dit duurzame woonproject," bevestigt Sophie Deprez, CCO van CORES Development.

Aanstelling aannemer en planning werkzaamheden

Als aannemer voor de bouw van dit project werd de firma Vanhout NV uit Geel geselecteerd, één van de grootste Belgische bouwgroepen en een partner waar CORES al jarenlang en voor verschillende projecten mee heeft samengewerkt. Het Kempisch bouwbedrijf heeft reeds 90 jaar ervaring en behoort sinds 1986 tot de BESIX Group, de grootste Belgische bouwgroep. Vanhout realiseerde eveneens het eerste CORES project in Diest, De Blekerij, eveneens gelegen aan de Turnhoutsebaan.

Begin dit jaar werd er gestart met de eerste afbraakfase. Na voltooiing van de afbraakwerken fase 1 werd een eerste archeologisch onderzoek opgestart waarbij men door middel van sleuven naging of er waardevolle zaken in de grond zaten. Uit deze analyse blijkt dat het gaat over paalkuilen van een nederzetting, tuinbedden, een waterput, wat aardewerk, keramiek en dierlijke resten uit de brons- en ijzertijd (+/- 800 tot 300 VC). Later dit voorjaar worden de grond-en graafwerken verder opgestart.

Verkoop

De verkoop van de tweede fase omvat 35 woonunits, verspreid over 2 gebouwen. De appartementen uit de tweede fase met 1 slaapkamer zijn beschikbaar vanaf € 163.000, appartementen met 2 slaapkamers vanaf € 203.500, appartementen met 3 slaapkamers vanaf € 275.000 (exclusief btw, registratie- en notariskosten).

Voor meer informatie over De Tuilerie:

www.tuilerie.be  

 Het modelappartement & CORES verkoopkantoor zijn beiden gelegen aan de Turnhoutsebaan in het project De Blekerij. U kan hier steeds terecht na afspraak via 03/820.82.82 of info@coresdevelopment.be

AMS_1401_COR_TUI_20200612_DEF_Animatie.mp4 112 MB
Laure Vandeghinste PR Manager, Famous Relations

Over CORES Development 

“We create urban spaces that make people happy” 

CORES Development - Urban Landscapers™ since 2006 

CORES Development werd in 2006 opgericht door Peter Leyssens en Jurgen Van Bogaert met als doelstelling het ontwikkelen van binnenstedelijke vastgoedconcepten met maatschappelijke meerwaarde. 

CORES Development zet in op kernversterking in steden en gemeenten. ‘Urban Landscaping’ met meerwaarde voor de maatschappij, kan enkel tot stand komen door samenwerking tussen alle belanghebbenden: buurtbewoners, overheidsinstellingen, architecten, bouwbedrijven, studiebureaus,... CORES Development neemt hierin haar rol als facilitator op, waarbij zij steeds compromisgericht optreedt. 

Onze ‘Urban Landscapes’ spelen in op de huidige en toekomstige behoeften van de markt. Enkel op deze manier zijn we in staat om duurzaam en innovatief vastgoed te realiseren. We noemen onszelf dan ook liever conceptontwikkelaar dan projectontwikkelaar. 

De projecten van CORES Development zijn te vinden in heel Vlaanderen en Brussel. CORES Development staat zelf in voor de verkoop en promotie van alle projecten en heeft ook een eigen verhuurservice. 

De maatschappelijke meerwaarde uit zich in het geluk van de gebruikers en buurtbewoners van onze projecten. CORES Development heeft als enige ontwikkelaar in België een ombudsman in dienst, die hierover waakt. 

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden