Werken nieuwbouwproject De Varens in Hove gestart

Werken nieuwbouwproject De Varens in Hove gestart

32 appartementen tussen Hove en Boechout

In juni startte CORES Development met de verkoop van Residentie De Varens, hun tweede project in de gemeente Hove. Op een terrein langs de Boechoutsesteenweg, tussen de centra van Hove en Boechout, worden twee gebouwen met telkens 16 appartementen opgetrokken. Het ontwerp van NOORD Architecten laat de twee gebouwen perfect aansluiten bij de parktuin en de groene omgeving. Aannemer Peremans is vorige week gestart met de bouwwerkzaamheden, de oplevering is voorzien eind 2019. Nog voor de start van de werken werd een kwart van de beschikbare appartementen verkocht.

Naadloze integratie in rustige omgeving

Het ontwerp van Residentie De Varens is van de hand van NOORD Architecten. Het was hun ambitie een kwalitatief en harmonieus geheel te ontwerpen dat discreet in de groene omgeving wordt geplaatst. De bebouwde oppervlakte en de bouwhoogte worden zoveel mogelijk beperkt zodat de twee volumes perfect aansluiten bij zowel de parktuin op de site als de ruimere groene omgeving. Het zonlicht en het groen worden optimaal uitgespeeld via de hoge raampartijen en ingenieuze inplanting van de groene terrassen.

Groene gemeenschappelijke parktuin

Door de centrale inplanting van de twee residenties op het terrein, wordt het mogelijk om het geheel optimaal te begroenen. De aanleg van een wintergroene bufferstrook waarborgt de nodige privacy voor de toekomstige bewoner en de aanpalende buren. Hierdoor wordt er rond de gebouwen ook een groene ruimte gecreëerd met een multifunctioneel karakter.Door de omgevingsaanleg te optimaliseren in het project en ecologisch te benaderen, kan de tuin evolueren naar een parkkarakter en zo een groen lint vormen als schakel met haar omgeving doorheen de verschillende seizoenen.

Verkoop

De 30 2-slaapkamerappartementen hebben een minimale bewoonbare oppervlakte van 120 m² en zijn beschikbaar vanaf €339.500 (excl. btw, registratie- en notariskosten). Naast deze appartementen zijn er ook nog 2 penthouses, 1 per gebouw. De verkoopprijs van de penthouses bedraagt €599.500 (excl. btw, registratie- en notariskosten). 25% van de 32 beschikbare appartementen werd reeds verkocht.

Planning werkzaamheden

Als aannemer voor de bouw van dit project werd de firma Peremans uit Halle geselecteerd. Dit bouwbedrijf werd reeds in 1937 opgerericht en beschikt dus zeker over voldoende ervaring voor de succesvolle realisatie van Residentie De Varens. De bouwwerkzaamheden werden door de aannemer eind oktober opgestart. De ruwbouwfase zal ongeveer een jaar duren, de oplevering van de nieuwe gebouwen is gepland eind 2019. 

 

Voor meer informatie over De Varens:

www.devarenshove.be

info@coresdevelopment.be

03/820.82.82

 

###

 

“We create urban spaces that make people happy”

CORES Development - Urban Landscapers™ since 2006

CORES Development werd in 2006 opgericht door Peter Leyssens en Jurgen Van Bogaert met als doelstelling het ontwikkelen van binnenstedelijke vastgoedconcepten met maatschappelijke meerwaarde.

CORES Development zet in op kernversterking in steden en gemeenten. ‘Urban Landscaping’ met meerwaarde voor de maatschappij, kan enkel tot stand komen door samenwerking tussen alle belanghebbenden: buurtbewoners, overheidsinstellingen, architecten, bouwbedrijven, studiebureaus,... CORES Development neemt hierin haar rol als facilitator op, waarbij zij steeds compromisgericht optreedt.

Onze ‘Urban Landscapes’ spelen in op de huidige en toekomstige behoeften van de markt. Enkel op deze manier zijn we in staat om duurzaam en innovatief vastgoed te realiseren. We noemen onszelf dan ook liever conceptontwikkelaar dan projectontwikkelaar.

De projecten van CORES Development zijn te vinden in heel Vlaanderen en Brussel. CORES Development staat zelf in voor de verkoop en promotie van alle projecten en heeft ook een eigen verhuurservice.

De maatschappelijke meerwaarde uit zich in het geluk van de gebruikers en buurtbewoners van onze projecten. CORES Development heeft als enige ontwikkelaar in België een ombudsman in dienst, die hierover waakt.

 

 

Contacteer ons
Sophie Deprez Chief Commercial Officer, CORES Development
Sophie Engels PR Manager, Famous Relations
Sophie Deprez Chief Commercial Officer, CORES Development
Sophie Engels PR Manager, Famous Relations
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden