Week van de Friet roept Vlamingen op om samen naar de frituur te gaan

Vlamingen houden van heerlijke vers gebakken frietjes van de frituur. Onze frietkotcultuur werd niet voor niets opgenomen in de lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed. Toch zijn er tijdens de ‘Week van de Friet’ mensen die door omstandigheden niet in de frituur geraken. Omdat VLAM hen niet aan hun lot wil overlaten lanceert het tijdens de ‘Week van de Friet’ een melodramatische TV-spot en drie grappige online filmpjes waarmee men vrienden persoonlijk kan uitnodigen om samen naar de frituur te gaan. Want iedereen verdient een frietje van de frituur! 

Ludieke sensibiliseringscampagne

Koen Van Impe is het gezicht van de campagne. In een TV-spot roept hij Vlamingen op om mensen die niet naar de frituur geraken tijdens ‘Week van de Friet’ te steunen en hen te trakteren op een pak lekkere frietjes. ‘Vergeet hen niet. Steun hen via weekvandefriet.be en trakteer die mensen op frietjes van de frituur’.

Sharing is caring

Ook online speelt Van Impe de hoofdrol in drie grappige en totaal absurde filmpjes die je kan gebruiken om iemand heel persoonlijk uit te nodigen om samen frietjes te gaan eten in jouw of zijn/haar favoriete frituur. Je kan de filmpjes personaliseren en vervolgens versturen via www.weekvandefriet.be.

#Selfriet

Frietjes en sociale media. Een populair duo. Selfies die je neemt in de frituur, of met een pakje frieten, en op sociale media deelt met vermelding #selfriet worden op de campagnewebsite gedeeld. De orgineelste #Selfriet wint een jaar lang, gratis frietjes van de frituur. Frietverhalen zijn te volgen via Twitter en Instagram onder de hashtag #WeekvdFriet en natuurlijk #Selfriet.

Over Week van de Friet

De ‘Week van de Friet’ is een initiatief van VLAM in samenwerking met de Vlaamse frituristen en de aardappelschilbedrijven en vond voor het eerst plaats in 2000. Dit jaar loopt de ‘Week van de Friet’ van maandag 23 tot zondag 29 november.

Over VLAM

VLAM voert promotie voor de producten van de Vlaamse landbouw, tuinbouw en visserij in binnen- en buitenland. VLAM is een privaatrechtelijke organisatie met als opdrachtgever de Vlaamse overheid en werkt in nauw overleg met het bedrijfsleven. De promotie gebeurt grotendeels per product of productgroep, maar VLAM communiceert ook onder het overkoepelende ‘Lekker van bij ons’-concept.

Meer info: www.weekvandefriet.be  

Contacteer ons
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden