Volvo zegt “TKNADEB” aan zorgverleners

Volvo zegt “TKNADEB” aan zorgverleners

Internationale Dag van de Verpleging: Volvo biedt stickers in spiegelschrift aan om al wie levens redt te bedanken

12 mei 2020, Brussel – De steun van Volvo aan ziekenhuizen komt niet als een verrassing. Als trouwe leverancier van MUG-voertuigen voor de grootste Belgische ziekenhuizen wil Volvo alle zorgverleners bedanken die al 8 weken tegen corona strijden. In het kader van de Internationale Dag van de Verpleging voorziet Volvo de voertuigen van iedereen die wilt met een “TKNADEB”-sticker, of “BEDANKT” in spiegelbeeld, en bedankt zo alle dokters en verpleegkundigen die het land doorkruisen in MUG-voertuigen en ambulances om dringende geneeskundige hulp te verlenen aan mensen besmet met Covid-19.

"TKNADEB"

Geen betere dag dan de Internationale Dag van de Verpleging om de "TKNADEB"-stickers aan te bieden, niet alleen aan Volvo-klanten maar aan iedereen die er graag één op zijn auto plakt. “TKNADEB “ of “BEDANKT” in spiegelbeeld zodat andere bestuurders de boodschap kunnen lezen in hun achteruitkijkspiegel. De stickers zullen gratis beschikbaar zijn bij alle Volvo-verdelers in ons land vanaf 18 mei, voor iedereen die graag een mooie boodschap aan zorgverleners doorgeeft - en dus niet alleen voor wie met een Volvo rijdt. Volvo zal daarnaast de voertuigen van zijn werknemers in Sint-Agatha-Berchem en Gent eveneens van een sticker voorzien. Ze zullen de sticker ook aanbieden aan iedereen die een voertuig voor reparatie binnenbrengt bij een concessiehouder, zodat ook zij die op de motorkap kunnen kleven. 

Prioritaire voertuigen krijgen prioriteit!

Prioritaire voertuigen zoals politiewagens, ambulances en MUG- voertuigen hebben altijd al prioriteit gekregen in de agenda van de Volvo-verdelers. Het spreekt dan ook voor zich dat, sinds de coronacrisis uitbrak, de werkplaatsen uitsluitend geopend bleven voor deze voertuigen zodat hun inzittenden levens kunnen blijven redden zonder zich zorgen te moeten maken over de rest.

 De MUG redt levens…

Tegenwoordig, en zeker in de huidige context van een gezondheidscrisis, verplaatst het onthaal van een patiënt zich soms…naar de patiënt thuis. Het is in deze situatie dat de MUG, Mobiele Urgentiegroep, uitrukt. De MUG is gespecialiseerde eenheid die bestaat uit een spoedarts, een verpleger voor dringende intense medische zorg, een chauffeur-ambulancier en vaak nog een stagiair (dokter, verpleger…). De MUG kan worden ingeschakeld na een dringende oproep via het alarmnummer 112. Het spreekt dus voor zich dat een snel en ongehinderd optreden van de MUG beslissend en levensbelangrijk is!

 …Volvo doet de rest

Als autoconstructeur met een focus op veiligheid heeft Volvo een stevige reputatie uitgebouwd voor MUG-voertuigen.  Al sinds het prille begin in 1927 staat de mens centraal bij elke beslissing die Volvo maakt. Het was dan ook Volvo die in 1959 voor het eerste de driepuntsgordel lanceerde, een innovatie die werd gedeeld met de hele auto-industrie om alle bestuurders en passagiers te beschermen. De MUG-voertuigen zijn uitgerust met de laatste medische uitrusting en reanimatieapparatuur, zoals een defibrillator met monitoring via telefoon, een draagbaar ademhalingstoestel en een medicijnkoelkast.

 ### EINDE PERSBERICHT ### 

Contactpersonen :

Volvo Car Group in 2019 

Voor het boekjaar 2019 liet Volvo Car Group een bedrijfswinst optekenen van 14,3 miljard SEK (14,2 miljard SEK in 2018). De omzet voor het boekjaar bedroeg 274,1 miljard SEK (252,7 miljard SEK). In 2019 verkocht Volvo Car Group wereldwijd 705.452 auto's, ofwel 9,8% meer dan in 2018 (642.253). De resultaten accentueren de uitgebreide transformatie van Volvo Cars’ financiën en activiteiten gedurende de voorbije jaren en stuwen het bedrijf in de richting van de volgende groeifase. 

Over Volvo Car Group 

Volvo Cars is opgericht in 1927. Vandaag is het bedrijf een van de bekendste en meest gerespecteerde premium automerken ter wereld. In 2019 zijn 705.452 Volvo's verkocht in ongeveer 100 landen. Volvo Cars is sinds 2010 eigendom van de Zhejiang Geely Holding.   

In 2019 telde Volvo Cars circa 41.500 (41.500) voltijdse werknemers. De hoofdzetel, productontwikkeling, marketing en administratie van Volvo Cars zijn hoofdzakelijk gevestigd in Göteborg, Zweden. De hoofdzetel van Volvo Cars voor de regio Azië-Stille Oceaan is gevestigd in Shanghai. De grootste autofabrieken van het bedrijf zijn gevestigd in Göteborg (Zweden), Gent (België), South Carolina (VS), Chengdu en Daqing (China), terwijl de motoren worden gemaakt in Skövde (Zweden) en Zhangjiakou (China) en de carrosserieonderdelen in Olofström (Zweden).   

In het kader van zijn nieuwe bedrijfsdoelstelling wil Volvo Cars zijn klanten op een persoonlijke, duurzame en veilige manier de ‘Freedom to Move’ bieden. Dit streven komt tot uiting in een aantal zakelijke ambities: tegen 2025 wil het bedrijf er bijvoorbeeld voor zorgen dat de helft van zijn wereldwijde verkoop uit volledig elektrische auto's bestaat en dat het vijf miljoen rechtstreekse klantenrelaties heeft uitgebouwd. Volvo Cars heeft zich er ook toe verbonden de verlaging van zijn CO2-voetafdruk te blijven voortzetten, met het doel om tegen 2040 klimaatneutraal te zijn. 

Story image

 

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden