Volvo Cars en Barbara Davidson, winnares van de Pulitzer Prijs voor fotografie, brengen kunst en verkeersveiligheid samen in exclusieve fototentoonstelling

Volvo Cars en Barbara Davidson, winnares van de Pulitzer Prijs voor fotografie, brengen kunst en verkeersveiligheid samen in exclusieve fototentoonstelling

Europese stadsleven door de lens van de nieuwe Volvo XC60

Volvo Cars, fabrikant van premiumwagens en bekend als leider op het vlak van veiligheid, presenteert in Londen zijn samenwerking met gelauwerde fotografe en artieste Barbara Davidson. Het resultaat is een unieke collectie van zo’n dertig foto’s, genomen door de veiligheidscamera’s van de nieuwe XC60. Het is de eerste keer dat een auto door een fotograaf als camera wordt gebruikt. De collectie weerspiegelt het leven door de straten van de Deense hoofdstad Kopenhagen vanuit een origineel en verhelderend perspectief. Davidson's foto's werden deze week voor het eerst tentoongesteld in de Canvas Studios Gallery in het Londense Shoreditch, maar doen later dit jaar ook andere landen/steden aan. 

Barbara Davidson, meervoudig Pulitzer-prijswinnaar, houder van een Emmy Award en voormalig fotograaf van de krant Los Angeles Times, licht het concept toe:

"De collectie is tweeledig: Ten eerste is het een momentopname van het Europese stadsleven in al zijn glorie. Ten tweede benadrukt het ook de complexe omgeving waarin we leven. Het is dankzij de camera's en andere boordsensoren dat wagens zoals de XC60 het moderne stadsleven veiliger maken voor voetgangers en andere weggebruikers. Met dit project verbinden we kunst en veiligheid om mensen de voordelen van deze technologie aan te tonen."

Davidson koos voor dit project bewust om samen te werken met Volvo Cars:

"Ik heb een zeer persoonlijke band met dit merk. Toen ik een tiener was, was ik betrokken bij een ernstig verkeersongeval waarbij mijn wagen omsloeg, wat normaal gezien waarschijnlijk fataal zou zijn geweest. Later werd me verteld dat ik het ongeluk had overleefd door het type wagen waarin ik reed: een Volvo. "

Bescherming is kunst

Jaarlijks sterven meer dan 1,3 miljoen mensen in verkeersongevallen over de hele wereld. Volvo's visie op verkeersveiligheid is gericht op reële verkeerssituaties die het bedrijf al sinds 1970 met zijn Traffic Accident Research Team in detail bestudeert. Veiligheidsingenieurs gebruiken deze gegevens om mogelijke levensbedreigende ongevallen te beperken en zelfs te vermijden. Een mooi voorbeeld hiervan is de introductie van het eerste standaard autonome noodremsysteem, City Safety, bij de lancering van het eerste Volvo XC60-model in 2008. Dit systeem resulteerde in Zweden alleen al in 45% minder aanrijdingen.

Binnen haar Vision 2020 trekt Volvo Cars deze strategie verder door:

"Het is ons doel dat niemand in een nieuwe Volvo-auto nog kan sterven of ernstig gewond raken bij een ongeval," zegt Malin Ekholm, Vice President van het Volvo Cars Safety Center.

De nieuwe XC60 van Volvo Cars werd gelanceerd met drie nieuwe veiligheidsfuncties die de bestuurder helpt via stuurondersteuning wanneer nodig. Steer Assist werd toegevoegd aan het opvallende City Safety-systeem. Een nieuw veiligheidssysteem genaamd Oncoming Lane Mitigation maakt gebruik van stuurhulp om frontale aanrijdingen te verminderen, terwijl Volvo's Blind Spot Information System (BLIS) nu Steer Assist-functionaliteit gebruikt om het risico van aanrijdingen door het veranderen van baanvak te verminderen. Dit alles maakt de nieuwe XC60 een van de veiligste SUV's beschikbaar vandaag.

 

 

###Einde persbericht ###

 

Volvo Car Group in 2016

Voor het boekjaar 2016 liet Volvo Car Group (Volvo Cars) een bedrijfswinst optekenen van 11 miljard SEK (EUR 1,2 miljard), tegenover 6,6 miljard SEK (EUR 697 miljoen) in 2015. De omzet voor dit boekjaar bedroeg 180,7 miljard SEK (EUR 19,1 miljard), tegenover 164,0 miljard SEK  (EUR 17,3 miljard) in 2015. In 2016 verkocht Volvo Car Group wereldwijd 534.332 auto's, ofwel 6,2% meer dan in 2015. Deze recordcijfers qua omzet en bedrijfswinst betekenen dat Volvo Car Group kan blijven investeren in het wereldwijde transformatieplan.

Over Volvo Car Group

Volvo is actief sinds 1927. Vandaag is Volvo Cars een van de bekendste en meest gerespecteerde automerken ter wereld. In 2016 werden 534.332 Volvo's verkocht in ongeveer 100 landen. Sinds 2010 is Volvo Cars eigendom van Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) uit China. Het bedrijf maakte deel uit van de Zweeds Volvo Group tot 1999, wanneer het werd gekocht door het Amerikaanse Ford Motor Company. In 2010 werd Volvo Cars uiteindelijk overgenomen door Geely Holding.

In december 2016 stelde Volvo Cars wereldwijd meer dan 31.000 medewerkers tewerk. De hoofdzetel, productontwikkeling, marketing en administratie van Volvo Cars zijn grotendeels gevestigd in Göteborg, Zweden. Het hoofdkantoor van Volvo Cars voor China is gevestigd in Shanghai. De grootste autofabrieken van het bedrijf zijn gevestigd in Göteborg (Zweden), Gent (België) en Chengdu (China), terwijl de motoren worden gemaakt in Skövde (Zweden) en Zhangjiakou (China) en de carrosserie-onderdelen in Olofström (Zweden).

 

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden