Vandemoortele innoveert met drie nieuwe kookoliën

Nooit was koken met olie zo gemakkelijk!

Olie wist zich de voorbije decennia zonder veel moeite in te burgeren in de moderne keuken. En hoewel haar groeiende populariteit, blijkt uit onderzoek dat de consument moeilijk zijn weg vindt in het olie aanbod van vandaag. Om de keuze voor de consument te vereenvoudigen brengt Vandemoortele drie innovaties, elk met hun specifieke toepassing en gebruik. Maak kennis met Vandemoortele olie ‘Bakken & Braden’ voor vlees; Vandemoortele olie ‘Stoven & Bakken’ voor groenten en vis en Vandemoortele olie ‘Zoete Keuken’ voor pannenkoeken, cake en koekjes. 

Opmars van olie in de moderne keuken

De Belgische kookgewoontes zijn de voorbije jaren geëvolueerd. We vullen traditionele gerechten aan met nieuwe invloeden en kiezen vaker voor natuurlijk, licht en gezond. Olie wist de voorbije jaren dan ook snel haar plaats in de keuken te veroveren. Olie rijmt niet alleen met licht en evenwichtig, maar leent zich ook voor zowat alle bereidingen: warme en koude gerechten; dressings en marinades; patisserie en desserts. Voor elk gerecht bestaat een gepaste olie, met specifieke eigenschappen. Denk aan arachideolie, maïsolie, zonnebloemolie, sesamolie, palmolie, olijfolie, koolzaadolie, kokosolie en vele anderen. 

 

Welke olie voor welk gerecht?  

Maar daar knelt nu net het schoentje. Uit onderzoek van olieëxpert Vandemoortele blijkt onzekerheid bij de huiskok. Het aanbod aan keukenoliën is groot. De oliekennis van de consument daarentegen blijft beperkt. De consument ziet door het bos de bomen niet meer: “Welke olie is gemaakt voor wokken? Welke olie laat de smaak van warme groentjes perfect naar voor komen? Welke soort gebruik je best voor een krokant, gepaneerd korstje? Kan men ook de perfecte steak saignant bakken met olie? Bestaat er olie die je kan gebruiken voor het bakken van koekjes en cake?“ 

 

Kiezen wordt makkelijk

Om huiskoks bij warme bereidingen te helpen de juiste olie te kiezen, lanceerde Vandemoortele daarom drie nieuwe, 100% plantaardige kookoliën. Elk met een duidelijk, specifiek gebruik. Zo is er Vandemoortele olie ‘Bakken & Braden’ voor vleesbereidingen, Vandemoortele olie ‘Stoven & Bakken’ voor groenten en vis en Vandemoortele olie ‘Zoete Keuken’ voor pannenkoeken, cake en koekjes.

Eenvoudiger kan niet! Daarnaast blijft Vandemoortele inspireren op www.vandemoortele.be met handige tips over het gebruik van haar nieuwe oliën en met originele bereidingen.

 

Vandemoortele olie ‘Zoete Keuken’

Cake eens hoe lekker!

Weinigen weten dat men koekjes, cake, muffins en pannenkoeken ook met olie kan bereiden. Het maakt zoete bereidingen lekker luchtig en door haar vloeibare vorm is de olie ook extra handig in gebruik.

Vandemoortele olie ‘Zoete Keuken’ is een zorgvuldig samengestelde mix van 100% plantaardige oliën, waaronder high oleïc* zonnebloemolie. Ideaal als men een gezonde levensstijl wil aanhouden. Het is ook een natuurlijke bron van Vitamine E, dat bijdraagt tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

Olietip: red de eerste pannenkoek

De gevreesde eerste mislukte pannenkoek is eenvoudig te redden door een beetje Vandemoortele olie ‘Zoete Keuken’ toe te voegen aan het deeg. In combinatie met een hete pannenkoekenpan, op een hoog vuur, blijft de eerste pannenkoek zo niet langer aan de pan kleven.

Olietip: de 100/90-regel

Probeer eens een cake of koekjes te bakken met olie in plaats van boter. 100 gram boter vervang je dan door 90 milliliter Vandemoortele ‘Zoete Keuken’.

 

Vandemoortele olie ‘Bakken & Braden’

Voor een goed gebakken steak. Ook saignant.

Door haar natuurlijk boteraroma is Vandemoortele olie ‘Bakken en Braden’ ideaal voor warme vleesbereidingen en marinades. Het is een mix van 100% plantaardige oliën waaronder high oleïc* zonnebloemolie.

Deze olie is bestand tegen hoge verhitting. Hierdoor schroeien vleesbereidingen meteen dicht. Voor een goudbruin korstje langs buiten, en sappig vlees binnenin. Bovendien spat* Vandemoortele olie B&B minder en laat ze het vlees niet kleven aan de pan. Goed schudden voor gebruik!

Olietip: gepaneerde kalfslapjes kleven niet aan de pan

Niets zo heerlijk als krokante, gepaneerde kalfslapjes. Gebruik bij het bakken geen boter, maar Vandemoortele olie ‘Bakken & Braden’. Zo kleeft het korstje niet aan de pan doordat olie beter verhit kan worden.

 

Vandemoortele olie ‘Stoven & Bakken’

Laat groenten en vis heerlijk smaken  

De kunst bij het bereiden van groenten en vis, is het vinden van een olie  met een neutrale smaak. Zo blijven groenten en vis hun authentieke smaak behouden. Gestoofd, gegrild of in de oven: met Vandemoortele olie ‘Stoven & Bakken’ is de kok de smaakmaker.

Het is bovendien een mix van 100% plantaardige oliën waaronder high oleïc* zonnebloemolie. Deze olie is bestand tegen hoge verhitting. Hierdoor schroeien ingrediënten meteen dicht. Bovendien spat** Vandemoortele olie ‘Stoven en Bakken’ minder en laat ze groenten en vis niet kleven aan de pan. Goed schudden voor gebruik!

Olietip: en hup… in de oven!

Met Vandemoortele olie ‘Stoven & Bakken’ kan je ook heerlijke ovenschotels bereiden. De groenten of aardappelen even blancheren, in een ovenschotel schikken en overgieten met een beetje olie….

 

*High oleïc zonnebloemolie heeft een hoog oliezuurgehalte. Oliezuur is een onverzadigd vet

**in vergelijking met een standaardproduct met 100% plantaardige oliën

Contacteer ons
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden