Time To Move Challenge

Vitaliteit en beweging integreren in het dagdagelijkse leven, hoe doe je dat? Onze Time To Move- deelnemers delen hun tips !

Twee maanden lang gaven enkele gemotiveerde Belgen het beste van zichzelf voor hun deelname aan VITTEL Time To Move. Ze sloegen erin om elke dag opnieuw tijd te vinden om te sporten. Sommige van hen gingen door tot het einde en namen deel aan de VITTEL Time To Move Run in Parijs. Een run die eind oktober ‘s nachts plaatsvond, op het moment waarop het winteruur ingaat en 3 uur weer 2 uur wordt. Een ludieke manier van VITTEL om te zeggen dat je altijd tijd kan vinden om er een sportieve en vitale levensstijl op na te houden. Samen met 200 anderen deelden onze VITTEL-deelnemers samen deze ervaring. Zij verklapten ons hun tips om  heel eenvoudig tijd vrij te maken om te bewegen.  

  • Ga niet te snel zitten

“Mensen hebben te veel de gewoonte om zich neer te zetten van zodra er stoelen in de aanbieding zijn. Zeker als ze moeten wachten of een pauze hebben. Blijf rechtstaan of wandel wat rond.” 

  • Elke ochtend na het ontwaken, 10 minuten vanuit bed ruglig ‘fietsen’

"In plaats van nog langer te snoozen, gebruik ik deze tien minuten om al wat te bewegen. Een uitstekende start van de dag!." 

  • Gebruik je tijd op het openbaar vervoer om mails te beantwoorden en andere administratie in orde te brengen

"Ik profiteer van mijn dagelijkse pendelroute om mijn paperassen te doen. Op die manier vind ik ‘s avonds of in het weekend sneller even de tijd om te sporten."

  • Een to-dolijst opmaken en de taken één voor één uitvoeren

"Vroeger had ik de gewoonte om veel zaken tegelijkertijd te doen, met als gevolg dat ik vooral tijd verloor. Nu maak ik een to-dolijst en doe ik steeds één ding tegelijkertijd. Gek hoeveel tijd én rust mij dat steeds oplevert !" 

  • Organiseer een carpoolingsysteem. Dat zorgt ervoor dat iedereen,  ieder op zijn beurt, extra tijd wint

"Op een bepaald moment was ik enkel nog bezig met op woensdag en zaterdag shuttledienst te spelen voor mijn kinderen. Mijn buren dachten er hetzelfde over en zo ging de bal aan het rollen. Nu is iedereen tevreden. Voor de kinderen is het leuk om samen te ‘reizen’ en ik vind opnieuw de tijd om mijn loopschoenen aan te trekken. Deze praktische tip hielp ook om mij voo te bereiden op de VITTEL Time To Move Run."

  • Profiteer van de hobby’s van je kinderen om tegelijkertijd te sporten 

"In plaats van tijdens de pianolessen van mijn dochter mezelf in een wifi-zone op te sluiten en mails te checken, laat ik nu mijn auto achter op de parking van het conservatorium. Mijn loopschoenen en sportkledij zitten standaard in de auto en dan vertrek ik voor een uurtje lopen. Tijdens het sporten bekijk ik rustig de etalages van de winkel, stel ik een recept voor zaterdag samen en bereid ik de week in mijn hoofd voor. Achteraf lijk ik wel een ander mens en kan ik veel efficiënter en doelgerichter mijn weekend tot een succesvol einde brengen en mijn werkweek productief starten !"

  • Start de dag door goed te stretchen

"Nog voor ik vroeger goed en wel uit bed geraakte, was ik bij wijze van spreken ook al bezig met koffie zetten, de was te doen, mijn vriend te wekken en te struikelen over mijn hongerige kat. Niet zo een goed begin van de dag... Toen ik op een ochtend mijn kat observeerde, zag ik hoe vaak hij zich langzaam uitrok en bewust voor het raam ging zitten om de eerste zonnestralen op zijn snoet te voelen. Toen realiseerde ik me dat dieren ons wel degelijk iets kunnen leren. Je lichaam verzorgen ! Daarom stretch ik elke ochtend en probeer ik ook vaker te bewegen. Ondertussen denk ik rustig na over de dag die komt. Achteraf voel ik me opgeladen, goedgezind en in topconditie !"

  • Trek de natuur in voor nieuwe energie en nieuwe ideeën

“Als freelancer maakt creativiteit een groot deel uit van mijn beroep. Maar hele dagen op kantoor zitten is alles behalve creatief. Continu ‘vastzitten’ binnen, hoe kan je dan out of the box denken? Mijn creatiefste ideeën komen onverwacht, tijdens een strandwandeling of als ik ga lopen, met zicht op zee. De frisse wind en beweging zorgen ervoor dat ik achteraf veel frisser en efficiënter aan de slag kan. Ook en zeker als het erg druk is moet ik dus wat 'uitwaaitijd' inplannen.”

  • Beweeg ook op vakantie of op zakenreis

“Ik ben vaak in het buitenland op zakenreis en sinds kort heb ik de gewoonte om bij aankomst te gaan lopen. Dan vraag ik aan een lokale collega welke route zij aanbeveelt en ontdek ik al lopend een nieuwe stad, inclusief al haar geuren en kleuren. Wanneer het echte werk dan begint, vind ik het veel gemakkelijker om een praatje te slaan met mijn collega’s. Door hen te vertellen wat ik tijdens het lopen allemaal zag, zorgt voor een instant informele sfeer. “ 

  • Bekijk de dingen anders

“Een collega leerde me om zaken anders te bekijken en het praktische te zien in wat er voor handen is. Mijn bureau is niet enkel mijn buraeu. Met wat eenvoudige tips die niets kosten bracht ik op een simpele manier toch meer bewegigng in mijn leven. De zware schuiven in mijn kast traag en bewust in en uit schuiven, mijn voeten onder de kast en buikspieroefneningen doen, door de knieën buigen en in muurzit in 90 graden een minuutje stil zitten. Kleine, eenvoudige oefeningen zorgden ervoor dat op het werk in mijn eigen fitnessruimte zit. Het bespaart me eveneens de drukke trip naar de fitness na het werk. Deze tips zijn zowel voor mijn persoonlijke welzijn als mijn professionele groei een win-win.” 


100 uur aan conciërgediensten geven eerste duwtje in de rug naar een vitaler leven

VITTEL geeft de Belgen een duwtje in de rug door hen kostbare tijd te schenken.  Nog tot eind november maken de Belgen kans op 100 uur aan conciërgediensten. De uren zijn inzetbaar bij tijdrovende huishoudelijke taken. Zij die met veel plezier hun klusjes willen uitbesteden kunnen hun kans wagen op vww.vittel.com

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden