Stel uw Zintuigen op de proef met the Glenlivet Cipher

Met de mysterieuze limited edition lancering van The Glenlivet Cipher Single Malt Scotch Whisky wordt de nieuwsgierigheid aangewakkerd en worden het reuk- en smaakvermogen op de proef gesteld. 

The Glenlivet daagt whiskyliefhebbers van over de hele wereld uit om op smaakreis te gaan en de geheime smaaknotities van The Glenlivet Cipher te ontdekken en te ontcijferen.

De whisky wordt gepresenteerd in een matzwarte fles zonder informatie over de rijping, leeftijd of ingrediënten. Hierdoor worden whiskykenners gestimuleerd om hun smaakgrenzen nóg verder te verleggen. Gebotteld met een samenstelling die nooit eerder door The Glenlivet gebruikt is, biedt Cipher een compleet nieuw te ontdekken smaakervaring. Tegelijkertijd blijft deze trouw aan de zachte en fruitige smaak waar de distilleerderij om geroemd wordt.

 

 

Wie de uitdaging aangaat vindt de eerste hint voor zijn zoektocht naar de smaaknotities op het label, waar één van de officiële aroma’s cryptisch verborgen is. Daarna worden ze doorverwezen naar www.cipher.theglenlivet.com voor een ultieme online smaaktest. Hier begeleidt Alan Winchester, meesterdistillateur van The Glenlivet, je om de geuren en smaken die verborgen zijn in deze unieke whisky te achterhalen.

Deelnemers van de smaaktest krijgen aan het einde een score te zien hoe dicht ze zijn bij het ontcijferen van de officiële smaakaroma’s van The Glenlivet Cipher. De score kan worden gedeeld via sociale media met #TheGlenlivetCipher en @TheGlenlivet. Heb jij het in je om een meesterdistillateur te worden? Kun jij de geheimen ontcijferen?

Alan Winchester: “Met de lancering van The Glenlivet Cipher stel ik whiskyliefhebbers over de hele wereld voor de ultieme uitdaging om hun smaakvermogen op de proef te stellen. Ik nodig  iedereen uit om met ons deze smaakervaring te ontdekken. Gedurende de hele campagne zal ik social media en de hashtag #TheGlenlivetCipher in de gaten houden om te zien wie erin slaagt om de smaaknotities van deze mysterieuze single malt te ontcijferen. The Glenlivet Cipher is uniek dankzij een smaaksamenstelling die nooit eerder in deze distilleerderij is gebruikt. We ontdekken dus nieuwe smaakgebieden terwijl we de zachte en fruitige stijl van The Glenlivet behouden. De officiële smaakaroma’s worden de komende maanden onthuld, dus begin met proeven, deel je ervaringen online en houdt The Glenlivet in de gaten.”

 

Het zijn de The Glenlivet Guardians die als eerste de officiële geheime smaken van The Glenlivet Cipher te horen krijgen, nadat ze later dit jaar door The Glenlivet meesterdistillateur Alan Winchester onthuld worden. The Glenlivet Cipher is vanaf oktober 2016 verkrijgbaar bij de betere drankhandelaar aan een prijs van 110 euro. Het gaat om een zeer exclusieve en beperkte oplage met een gelimiteerde distributie van maar 150 flessen in België.

 

OVER THE GLENLIVET

The Glenlivet is « de single malt waar het allemaal mee begon ». Dit is de eerste distilleerderij die een licentie kreeg in de Livet vallei. The Glenlivet werd gecreëerd door George Smith en definieerde de stijl van de whisky uit Speyside, die de bakermat van de Schotse malt whisky is geworden. The Glenlivet bouwde voort op zijn Schotse roots en was de eerste malt whisky waarvoor in de Verenigde Staten promotie werd gemaakt na het opheffen van het verbod. Vandaag is dit de nummer 1 single malt in de Verenigde Staten en de nummer 2 in de wereld. Daarnaast is het één van de twee single malts die meer dan 600 000 kratten van 9 liter per jaar verkopen.
http://www.theglenlivet.com/guardians 
@TheGlenlivet

OVER CHIVAS BROTHERS

Chivas Brothers is een bedrijf dat Schotse whisky en premium gin merken produceert. Dit bedrijf is eigendom van Pernod Ricard, één van de leidende bedrijven wereldwijd op het gebied van wijn en gedistilleerde dranken. Chivas Brothers is wereldwijd marktleider in Schotse luxe whiskies en premium gin. Chivas Regal, Ballantine’s, Beefeater Gin, The Glenlivet, Royal Salute, Aberlour, Plymouth Gin, Longmorn, Scapa, 100 Pipers, Clan Campbell, Something Special en Passport behoren tot haar merkenportefeuille.

OVER PERNOD RICARD BELGIUM

Pernod Ricard Belgium werd in april 1996 opgericht als een volle dochteronderneming van Pernod Ricard, een co-leader op wereldniveau in de sector van wijnen en alcoholische dranken. De onderneming heeft als doel om de merken van Pernod Ricard en van zijn geprivilegieerde partners te verdelen op de markt en hun marktpositie te verstevigen. Pernod Ricard Belgium doet dit in overeenstemming met de waarden van de groep: de passie voor gezelligheid en eenvoud, de ondernemerszin en de passie voor integriteit en betrokkenheid. Met een gecommercialiseerd volume van bijna 12 miljoen liter en een omzet van meer dan 73 miljoen euro in de Belux in 2015 behoort Pernod Ricard Belgium tot de dynamische groeiende ondernemingen in zijn sector en tot een van de marktleiders voor België en Luxemburg. www.pernod-ricard-belgium.com.

Contacteer ons
Sophie Engels PR Manager, Famous Relations
Sophie Engels PR Manager, Famous Relations
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden