Succesreeks Instaverliefd krijgt spin-off met Halloween

Succesreeks Instaverliefd krijgt spin-off met Halloween

Lachen en huiveren met de halloweenspecial van Instaverliefd

Brussel, 23 oktober 2019 - De succesreeks Instaverliefd is terug! Van 25 tot 31 oktober kan je lachen en huiveren met de halloweenspecial van Instaverliefd. En dat opnieuw enkel op Instagram. In maart maakten we al kennis met deze vernieuwende fictiereeks van Eyeworks in samenwerking met Kom op tegen Kanker, één, MNM en het Vlaams Audiovisueel Fonds, en met steun van de Vlaamse overheid. Het ging toen om een Europese primeur: het was de eerste fictiereeks die exclusief op Instagram te zien was. Door het grote succes werd nu beslist om een spin-off te maken die helemaal draait rond Halloween. Ben jij klaar voor een extra creepy Halloween?

Lachen en huiveren met Instaverliefd 

Ketnet-wrapster Sarah Mouhamou, Naomi Janssens (‘Campus 12’ en ‘D5R’), Thijs Antonneau (‘D5R’) en youtuber Rayan Aghassaiy kruipen opnieuw in de huid van Floor, Nora, Louis en Lars. In deze 7-daagse special spelen de vrienden een nieuw spel om elkaar zoveel mogelijk te laten schrikken. Wie de meeste mensen doet schrikken, wint. De eerste pogingen lopen heerlijk knullig in het honderd, maar het spel krijgt een spannende wending wanneer er ook in het dagelijks leven van de vier vrienden vreemde dingen beginnen te gebeuren. Vooral Lars krijgt het zwaar te verduren… Is er een vijfde speler in het spel? De akelige ontknoping vindt passend plaats op Halloween.

Spin-off na groot succes eerste reeks 

Deze Halloween special is opnieuw een productie van Eyeworks in samenwerking met Kom op tegen Kanker en met steun van de Vlaamse overheid, geschreven en geregisseerd door Brecht De Groot in samenwerking met Senne Dehandschutter.  Alles werd opnieuw opgenomen met smartphones in het typerende selfieperspectief. 

Het eerste seizoen kende een enorm succes: er werden meer dan 7 miljoen views geregistreerd, en Instaverliefd kon elke dag op meer dan 18.000 kijkers rekenen. 1 op 10 van alle jongeren is het kanaal beginnen volgen. 76% van hen zijn jonger dan 24. 

Rayan Aghassaiy, beter bekend als de YouTuber Unagize, debuteerde als acteur in de eerste reeks, en mag nu opnieuw aantreden. Rayan (Lars in de reeks): “Ik heb heel veel positieve reacties gekregen op mijn deelname in de eerste reeks, en ik vind het dan ook super dat ik opnieuw deel mag uitmaken van de cast. Omdat alles met een smartphone gefilmd is, én enkel uitgezonden wordt via Instagram, komt het zeer realistisch over waardoor kijkers soms dachten dat alles echt was. Dat is dus absoluut niet het geval, ik speel wel degelijk een personage. Een personage met een wel heel vervelende verslaving, die hem ook parten speelt in de reeks. Voeg hier de creepy scènes aan toe, en je krijgt spannende maar tegelijk grappige momenten.”

Fictiereeks met een onderliggende boodschap

Het personage van Lars heeft inderdaad een uiterst vervelende verslaving, die, net zoals in de eerste reeks, subtiel als een rode draad doorheen het verhaal loopt: Lars rookt. Kom op tegen Kanker initieert de reeks samen met Eyeworks en in samenwerking met het consortium tabak om jongeren te sensibiliseren rond roken en te vermijden dat ze starten met roken. De reeks is mogelijk gemaakt dankzij de steun van Kom op tegen Kanker en de Vlaamse overheid.

De spin-off loopt van 25 tot 31 oktober, via de Instagram Stories van @instaverliefd. Op 1 november  worden alle fragmenten eveneens gebundeld tot één lange video die dan kan bekeken worden op Instagram TV en vrt.nu.

Story image

## einde persbericht ##

Perscontact

Evy Vanderwaeven PR Manager, Famous Relations

Over Kom op tegen Kanker 

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Het doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten. 

Over het consortium tabak   

Het consortium tabak is de partnerorganisatie van de Vlaamse overheid in kader van tabakspreventie en rookstopbeleid, en bestaat uit het Vlaams Instituut Gezond Leven (penhouder van het consortium tabak), Vlaamse vereniging voor respiratoire gezondheidszorg en tuberculosebestrijding, Kom op tegen Kanker en Stichting tegen Kanker. 

 

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden