Start verkoop Polestar 2 in België

Start verkoop Polestar 2 in België

Brussel, 17 februari 2020 - Elektrische wagens zitten in de lift. In 2019 telden de Belgische wegen 15 338 elektrische voertuigen[1], dat is 65% meer dan het jaar daarvoor. De groei belooft zich in 2020 voort te zetten, zeker nu nieuwkomer Polestar start met de verkoop van de Polestar 2, een electric performance fastback. Vanaf vandaag opent Polestar zijn online shop in België voor het grote publiek en kan iedereen zijn bestelling plaatsen. Leveringen van de eerste Polestar 2 wagens zijn voorzien vanaf de zomer van 2020.

Polestar 2: kennismaking tijdens het Autosalon, vanaf nu te bestellen

Consumenten konden tijdens het Autosalon in januari voor de eerste keer kennismaken met de Polestar 2 en de interesse was groot. Wie toen al een Polestar 2 reserveerde, kon deze ondertussen omzetten in een definitieve bestelling. Vanaf vandaag kan iedereen zijn Polestar 2 bestellen op de Belgische online shop van Polestar, www.polestar.com. Leveringen zijn voorzien vanaf de zomer van 2020.

Bereik van 470 km WLTP

De aandrijving van de Polestar 2 bestaat uit twee elektromotoren, één op de vooras en één op de achteras. Samen leveren ze een vermogen van 408 pk en een koppel van 660 Nm, waarmee de wagen accelereert van 0-100 km/u in 4,7 seconden. Het model heeft vierwielaandrijving, wat een goede stabiliteit garandeert tijdens het actief rijden en een stevige wegligging biedt op winterse banen. Met een batterij van 78kWh heeft hij een bereik tot 470 kilometer WLTP op een volle lading, wat de wagen ook geschikt maakt voor langere ritten.

Maar de Polestar 2 is meer dan kracht alleen. Het is ook een praktische wagen, die perfect past in het dagelijkse familieleven. Dit dankzij zijn vijf zitplaatsen en de ISOFIX die voor een vlotte montage van kinderzitjes zorgt, zowel op de passagiersstoel als op de achterbank.

Opbergruimte2

Het grote voordeel van de Polestar 2 is de slimme plaatsing van de batterij. Deze is in de bodem van de wagen geïntegreerd waardoor je geen ruimte verliest. De koffer achterin heeft een capaciteit van 405 liter, vooraan kan je 35 liter kwijt. Met de achterbankleuning neergeklapt creëer je nog meer ruimte (60/40). Je kan de Polestar 2 ook uitrusten met een extra dakkoffer tot 75 kg.

Story image

Wie daarmee nog niet genoeg heeft, kan de Polestar 2 uitrusten met een trekhaak met maar liefst 1500 kg aan geremd sleepvermogen. Daarmee prijkt de Polestar 2 helemaal bovenaan in het segment van compacte elektrische wagens. 

De eerste wagen met een Android Infotainment Systeem

Zoals we dat van Polestar verwachten is ook de Polestar 2 met een sterk staaltje technologie uitgerust. Het is wereldwijd de eerste wagen die een geïntegreerd Android infotainment systeem aan boord heeft, met daarin Google Assistant, die gebruikerscommando’s in verschillende talen begrijpt, Google Maps met realtime en up-to-date informatie en de Google Play Store, met een compleet assortiment geoptimaliseerde apps voor gebruik in de wagen. Dit alles kan je aansturen met je stem en het 11-inch touch screen.

Vanaf 17 februari is het dus mogelijk om deze wagen te bestellen. De rijkelijk uitgeruste standaard versie van de Polestar 2 is er vanaf € 59 800 (inclusief voorbereidings- en transportkosten). Het optionele performance pack kost € 6000, en rust de wagen uit met Öhlins DFV-dempers, Brembo remmen, gesmeden lichtmetalen 20”-velgen en gouden details in de remschijven, ventielen en gordels.

Voor beeldmateriaal en andere persinformatie, ga naar media.polestar.com

[1]https://statbel.fgov.be/nl/themas/mobiliteit/verkeer/voertuigenpark#figures

Laure Vandeghinste PR Manager, Famous Relations

Over Polestar

Polestar is het gemeenschappelijke elektrische performance merk van Volvo Car Group en Zhejiang Geely Holding. Polestar profiteert van specifieke technologische en technische synergieën met Volvo Cars en geniet daardoor van aanzienlijke schaalvoordelen. Hierdoor kunnen, onder een afzonderlijk merk, met succes volledig elektrische auto's worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd.

Polestar ging in 2017 van start met de Polestar 1 – een op kleine schaal geproduceerde elektrische, hybride sportauto met 609 hp, 1.000 Nm en een puur elektrisch bereik van 124 km WLTP - het grootste bereik van een hybride auto wereldwijd. In 2019 werd de Polestar 2 onthuld als de eerste volledig elektrische premium auto met een hoger volume. In de toekomst zal de Polestar 3, een volledig elektrische, sportieve SUV, aan het productassortiment worden toegevoegd.

 

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden