Smartbox Group kondigt een recordjaar aan en bevestigt zijn leiderspositie op de markt van de beleveniscadeaus

Smartbox Group, pionier van het concept van “beleveniscadeaus”, kondigt vandaag de afsluiting van het boekjaar 2016-2017 aan met een omzet van 480 miljoen euro, een stijging van +11%*, en bevestigt zo met een aandeel van 65%** zijn leiderspositie op de Belgische markt. 


Smartbox Group, Europese marktleider op het vlak van beleveniscadeaus

In Europa werden bijna 13 miljoen beleveniscadeaus verkocht in 2016. Smartbox Group verkocht in diezelfde periode al 6,5 miljoen beleveniscadeaus, wat neerkomt op elke 5 seconden 1 belevenis cadeau, en realiseerde daarmee een omzet van 480 miljoen euro. Een stijging van 11%, waarmee de groep de helft van de Europese omzet, geschat op een miljard euro in 2016, vertegenwoordigt.

De positieve dynamiek van de groep is te danken aan zijn organische groei maar ook aan enkele strategische overnames zoals die van Emozione 3 in 2016 in Italië, volgend op die van Dakotabox in 2015 in Frankrijk en Spanje. Deze twee overnames sluiten perfect aan bij de eerdere overnames van Smartbox Group: Bongo in België, Buyagift in het Verenigd Koninkrijk, Cadeaubox in België en La Vida Es Bella in Spanje.

Vandaag kondigt de groep de overname aan van Odisseias, de n°1 van de Portugese beleveniscadeaus, met al meer dan 10 jaar ervaring op de Portugese markt. Odisseias wordt daarmee het 8ste merk van de Smartbox Group. Dankzij de nieuwe overname van deze Europese leider versterkt Smartbox Group zijn n°1 positie in Europa. De groep is hierdoor aanwezig in 11 landen en staat op de eerste plaats in 8 van deze landen, waaronder België, Italië, Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Smartbox Group, de leider die blijft progressie maken in België

De markt van de beleveniscadeaus kent sinds zijn lancering een enorme progressie. Momenteel worden er ongeveer 800 000 boxen per jaar verkocht via retail in België.

Met een marktaandeel van 65%**, een lichte stijging ten opzichte van het vorig boekjaar, bevestigt Smartbox Group zijn positie als onbetwiste marktleider van België. Deze progressie is te danken aan de constante groei van het merk Bongo, met 57,8% van het marktaandeel, en aan hun tweede merk Cadeaubox. Het merk Bongo blijft daarmee de n°1 referentie voor beleveniscadeaus, ver voor het tweede merk in die categorie dat goed is voor 18,3% van het totale marktaandeel.

Een succes dankzij de constante innovatie van hun klantenservice.

Door voortdurende innovatie, bevestigt Smartbox Group zijn toppositie in een dynamische Europese markt. Smartbox Group biedt niet alleen het grootste aantal cadeau-ervaringen, het bouwt ook voortdurend aan een optimale klanten- en partnertevredenheid. Het ontwikkelen van een vlotte online omruilservice en een toegankelijk online reserveringssysteem zijn daarin cruciaal, maar ook een geïntegreerde klantendienst en systematische tevredenheidsonderzoeken naar de servicekwaliteit benadrukken het engagement van Smartbox Group hierin.

 

SMARTBOX GROUP IN EUROPA

  • 8 Merken : Smartbox, Bongo, Buyagift, La Vida es Bella, Dakotabox, Cadeaubox, Emozione3, Odisseias
  • FY 2016/17 : 480 Miljoen euro omzet
  • 11 landen : Frankrijk, Italië, Spanje, België, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Zweden, Denemarken, Nederland, Duitsland en Portugal.
  • 50% van de omzet wordt gegenereerd op de Europese markt
  • Meer dan 1 200 referenties
  • 40 000 partners
  • 12 000 verkooppunten
  • 6,5 miljoen belevenis cadeaus verkocht gedurende de afgelopen 12 maanden
  • 950 collaborateurs

* bij constante wisselkoersen
** volgens de gegevens van GFK, van de 12 afgelopen maanden voor April 2017

 

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden