Proef het najaar: voor 1 op 4 Belgen is kaneel de meest typische wintersmaak

Coca-Cola Zero Sugar verrast met nieuwe limited edition die van het koudste seizoen de warmste periode van het jaar maakt

Brussel, 1 oktober 2020 – 70% van de Belgen geeft aan fan te zijn van kaneel in gerechten en dranken. Ze linken het in de eerste plaats met appel, speculaas en gebak. Dat blijkt uit een studie die Coca-Cola liet uitvoeren door onderzoeksbureau iVOX.[1] Slechts 2% van de ondervraagden associeert de smaak echter met frisdrank. Coca-Cola Zero Sugar Cinnamon, de eerste winterse limited edition van Coca-Cola Zero Sugar ooit in België en Luxemburg, zal velen dus ongetwijfeld verrassen. De suiker- en calorievrije smaakinnovatie zal beschikbaar zijn vanaf oktober 2020 tot maart 2021, zodat Belgen de koudste maanden van het jaar kunnen overbruggen met een hartverwarmend drankje.

Kaneel roept herinneringen op

In veel landen - denk maar aan de Verenigde Staten, Canada of Scandinavië – is de winter een topperiode voor kaneel. Je vindt het in drankjes, gebak, glühwein, noem maar op. Kaneel brengt mensen samen tijdens de koudste dagen door zijn warme prikkelende smaak. Een smaak die tevens een gespreksopener is - want iedereen heeft wel een specifiek verhaal of recept waar de bruine stokjes een glansrol in spelen. Op de vraag welke smaak Belgen het meest linken aan de winter, antwoordt 1 op 4 kaneel (25,2%) - de gouden medaille is voor chocolade (30,9%), kastanje komt op de derde plaats (17,5%).

Story image

In België blijft kaneel tot nu toe echter een relatief weinig gebruikte smaak in gerechten en dranken. Toch blijkt dat de houtachtige zoete smaak meer dan 70% van de Belgen wel kan bekoren. Uit de studie die Coca-Cola liet uitvoeren, blijkt bovendien dat Belgen openstaan voor nieuwe ontdekkingen: meer dan de helft van wie aangeeft geen kaneel te lusten, toont zich toch  avontuurlijk genoeg om een nieuw gerecht of nieuwe drank te proeven, ook al zit daar kaneel in. Dat komt misschien wel omdat ze op de hoogte zijn van de positieve eigenschappen van kaneel: zo geeft 65% aan te weten dat kaneel verzadigt, waardoor je minder suiker moet toevoegen aan gerechten en dranken.

Genieten van de simpele dingen tijdens de winter

De gemiddelde Belg is over het algemeen geen fan van de winter. 68% zou namelijk willen dat de winter sneller voorbij was, en slechts 22% geeft aan de winter het gezelligste seizoen bij uitstek te vinden. Nochtans stemt 43% van de ondervraagden ermee in dat de winter het ideale seizoen is om te genieten van de simpele dingen. En net dat wil Coca-Cola Zero Sugar Cinnamon in de kijker zetten: kleine geluksmomentjes om te delen met je bubbel in het najaar.

Hoe de ideale winterdag er dan uitziet voor Belgen? 34,1% geeft aan dat ze gelukkig worden van gezellige momenten rond een vuurtje met hun bubbel. 28,4% zegt dan weer dat ze verkiezen om thuis te cocoonen in de sofa. Hoe het ook zij: de favoriete bezigheden tijdens de winter zijn momenten waarop een lekker drankje meer dan welkom is. En wat is nu leuker dan ook nog eens samen een nieuwe smaak te ontdekken?

4 oktober: Cinnamon Roll Day!

De winterse limited edition Coca-Cola Zero Sugar Cinnamon is vanaf oktober beschikbaar in België en Luxemburg: het officiële startschot van de meest hygge periode van het jaar. Hygge is de Deense variant van het Nederlandse begrip gezelligheid, maar valt eigenlijk moeilijk te vertalen. De essentie van hygge is het creëren van een fijne warme sfeer, genieten van de goede dingen in het leven met fijne mensen om je heen. Tijdens deze periode valt ook een ware hoogdag voor kaneel: op 4 oktober is het namelijk Cinnamon Roll Day: een feestdag die voor het eerst plaatsvond in 1999 in Zweden en sindsdien jaarlijks wereldwijd gevierd wordt.

Om de lancering van Coca-Cola Zero Sugar Cinnamon te vieren, sloeg Coca-Cola de handen in elkaar met Marta Majewska, chef en auteur van het kookboek ‘Elke Dag Marta’. Zij bedacht een recept voor heerlijke cinnamon rolls om van te smullen bij de nieuwe Coca-Cola Zero Sugar Cinnamon. De zoete, ronde gebakjes maken van de koudste periode van het jaar een waar feest. Kokerellen – en dan liefst nog samen met iemand uit je bubbel – is namelijk een heerlijk ontspannende activiteit op een koude, druilerige dag.

Lees het volledige recept voor Marta’s ultieme cinnamon rolls hier:

De ultieme cinnamon rolls van Marta Majewska Recept_Marta Majewska .pdf - 3 MB
Story image

Alles over Coca-Cola Zero Sugar Cinnamon

De nieuwe limited edition Coca-Cola Zero Sugar Cinnamon is vanaf oktober 2020 tot maart 2021 beschikbaar in de supermarkt. De opvallende winterse verpakking met rode en witte vierkanten zal alvast niet te missen zijn tussen de rekken. Je vindt het winterse kaneeldrankje terug in blikjes van 250 ml die verpakt zijn in een kartonnen 6-pack. Het karton dat gebruikt wordt draagt het PEFC (Programme for the Endorsement of Forestry Certification), SFI- (Sustainable Forest Initiative), en FSC-keurmerk (Forest Stewardship Council).

[1] Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX tussen 14 september 2020 en 18 september 2020 bij 1.000 Belgen, representatief op geslacht, taal, leeftijd en diploma. De maximale foutenmarge bij 1.000 Belgen bedraagt 3,02%.

### EINDE PERSBERICHT ###

Perscontact 

Voor bijkomende vragen kan je contact opnemen met:

Over Coca-Cola in België en Luxemburg 
‘Coca-Cola’ bestaat in België en Luxemburg uit twee bedrijven. Coca-Cola Services maakt deel uit van The Coca-Cola Company groep. The Coca-Cola Company en haar filialen zijn eigenaar van de merken. Zij staan in voor de consumentenmarketing en het basisconcentraat voor de drankjes dat verkocht wordt aan Coca-Cola European Partners in België en Luxemburg, dochtermaatschappijen van Coca-Cola European Partners plc (CCEP). CCEP in België en Luxemburg produceert, verdeelt en/of verkoopt Coca-Cola, Fanta, Sprite, Aquarius, Minute Maid, Nordic Mist, Chaudfontaine, FÏNLEY, Fuze Tea, Appletiser, POMS, Hawai, CHAQWA, Tropico, Rosport*, Rosport Pom’s*, Monster*, Capri-Sun*en Nalu*. Deze merken zijn samen goed voor meer dan 11 miljoen consumpties per dag in België. Coca-Cola is voortdurend bezig met het optimaliseren van haar portfolio: van het reduceren van suiker in de dranken tot het introduceren van nieuwe innovatieve producten. Daarnaast werken zij aan het terugdringen van hun impact op het milieu door water terug te geven aan de natuur en recyclage te bevorderen.   
Ga naar 
http://www.cocacolabelgium.be voor meer informatie.  

(*) merken die niet aan de The Coca-Cola Company groep toebehoren.  

Over Marta Majewska
Marta Majewska is een food styliste die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van de lekkerste -en mooiste- gerechten. Als fotografe runt haar eigen productie studio in Sint-Niklaas waar ze haar creativiteit de vrije loop laat (receptontwikkeling, fotografie, videoproductie en DIY-projecten). Zij is de persoon achter Everyday Marta(@everyday_marta) en auteur van vier boeken: Elke dag Marta, Limonade, DIY baby en Fourplay. 

 

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden