POM geselecteerd voor Startupbootcamp in Amsterdam

Een concrete eerste stap naar internationale uitbreiding

Vrijdag 9 december 2016 — 2017 ziet er rooskleurig uit voor POM. Nadat ze vorige maand via een nieuwe kapitaalronde 750K ophaalde, start POM in januari een fintech-acceleratorprogramma in Amsterdam.  Om deze plaats te bemachtigen deed de start-up eerder dit jaar mee aan de Startupbootcamp-selectie. Uit 275 aanvragen selecteerde de organisatie 20 start-ups die hun onderneming in november live moesten verdedigen in Amsterdam. Daar verscheen POM met volle vertrouwen voor een jury van 150 Europese mentoren en werden ze als één van de 11 start-upbedrijven finaal geselecteerd om mee te doen aan het drie maanden durende acceleratorprogramma in Amsterdam. Het programma mikt zelf op een langetermijnpartnership door een eigen kapitaalinvestering in de ondernemingen van de 11 beloftevolle finalisten. 

Op 9 januari 2017 neemt een deel van het team hun intrek in B.Amsterdam, de Amsterdamse hub, die volledig gespecialiseerd is in fintech en cybersecurity. Tijdens hun verblijf, zullen de start-ups samenwerken met zo’n 150 mentoren, partners en investeerders. Allemaal partijen die een heel actieve rol zullen spelen in de verdere internationale groei van POM.  

 “De deelname aan Startupbootcamp betekent een grote stap voorwaarts in onze internationale expansie. Startupbootcamp beschikt over een zeer uitgebreid internationaal netwerk van investeerders, beslissingsnemers en alumni waar POM van zal kunnen gebruikmaken. Internationale kansen als deze moeten we optimaal benutten.” aldus zaakvoerders johannes Vermeire en Tom Totté.

Sinds 2010 focust Startupbootcamp zich wereldwijd op start-ups en verzorgen acceleratorprogramma’s in allerlei segmenten (fintech, foodtech, data tech, insur tech, e-commerce, digital health, smart cities,…)  Intussen is Startupbootcamp de grootste start-up accelerator in Europa en behoort het tot een van de grootste ter wereld. Start-ups die deel uitmaken van Startupbootcamp genieten dan ook mee van het globale netwerk van business insiders, pilootklanten en potentiële investeerders. 

Over POM
POM ofwel Peace of Mind werd ontwikkeld en op de markt gebracht door moederbedrijf POM NV. Het is vandaag de enige mobiele toepassingen die het mogelijk maakt àlle facturen -digitaal én papier- in alle eenvoud te betalen in slechts enkele taps. POM NV, gevestigd in Groot-Bijgaarden, werd opgericht door Johannes Vermeire en Tom Totté, oude rotten uit de wereld der e-facturatie met maar één ambitieuze ondernemersdroom: een mobiele betaaloplossing op de markt brengen die consumenten, zelfstandigen en bedrijven in staat stellen eenvoudig en zonder frustratie de dagelijkse factuurbetalingen te volbrengen. 

POM in 60 seconden

Johannes Vermeire
Tom Totté