Polestar neemt duurzaamheid serieus met innovatieve nieuwe interieuroplossingen voor auto’s

  • Polestar identificeert volgende stappen om zijn CO2-voetafdruk te verminderen met innovatieve interieurmaterialen voor toekomstige productiemodellen
  • Innovatieve materialen zoals Bcomp's natuurvezel-composietoplossingen verminderen plastic en gewicht en kunnen het crash-gedrag van interieurpanelen verbeteren
  • Duurzaam materiaalgebruik omvat 3D-gebreide stof, gemaakt van 100% gerecycleerde PET-flessen, voor stoelen, interieur kunststoffen waarin restproduct van kurk wordt verwerkt en tapijten gemaakt uit gerecycleerde visnetten.

Als vervolg op het vegan interieur dat standaard in de Polestar 2 is opgenomen, identificeert Polestar zijn volgende stappen naar duurzame productie voor zijn wagens. Het eigentijdse elektrische merk streeft samen met experten naar een daling van het gewicht van zijn wagens, een vermindering van het plasticgehalte in de wagens en het beperken van afvalmateriaal door innovatieve natuurlijke en gerecycleerde bronmaterialen te integreren. 

« Het is duidelijk dat we om echt duurzaam te zijn elk onderdeel van onze auto's moeten evalueren, » zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. « Voor Polestar draait duurzaamheid niet alleen om elektrische aandrijving. Met de ontwikkeling van innovatieve nieuwe oplossingen die we in onze toekomstige auto's zullen introduceren, maken we een sterk statement van onze intenties. »

De revolutionaire powerRibsTM en ampliTexTM -technologieën van Bcomp zouden natuurlijke vezels kunnen omzetten in lichte en veiligheidsbewuste interieurpanelen voor toekomstige productiemodellen binnen het Polestar-assortiment. Het composiet maakt gebruik van vlas, dat verschilt van veel biomaterialen omdat het ideaal is voor gewasrotatie en niet direct concurreert met voedselgewassen. 

Met een vermindering van het totale gewicht tot 50% en een vermindering van het kunststofgehalte met 80% ten opzichte van traditionele interieurpanelen, maakt Bcomp een aanzienlijke gewichtsbesparing mogelijk. Het is zowel sterker als lichter dan traditionele kunststoffen die vaak in het interieur van auto's worden gebruikt. 

3D-gebreid materiaal, bekend uit de mode- en de sportschoenenindustrie, kan worden geïmplementeerd in het zitoppervlak om afval te verminderen en gerecycleerde materiaalbronnen te stimuleren. Om een driedimensionale afzonderlijke component in zijn geheel te produceren, is er slechts één enkele draad nodig. Daarenboven bestaat het basismateriaal uit 100% gerecycleerde garen, afkomstig van PET-flessen. Overschot wordt in dit productieproces geëlimineerd, omdat het materiaal exact op maat wordt gemaakt.

Ook de wijn- en visserij-industrie kan bijdragen aan de Polestar’s zoektocht naar volledige duurzaamheid. Hierbij kunnen kurk en visnetten gerecycleerd worden en in het auto-interieur verwerkt worden. Afvalmateriaal van het kurkproductieproces en zelfs volledige flessenstoppers kunnen worden geïntegreerd in de PVC-interieuronderdelen. Gerecycleerd Nylon 6, afkomstig van afgedankte visnetten, kan worden op zijn beurt omgezet worden in geweven tapijten. Het materiaal wordt verzameld via een internationaal inzamelnetwerk dat dit materiaal oneindig hergebruikt en geretourneerde afgedankte producten van klanten en consumenten opnieuw gebruikt. 

"Belangrijk is dat we door deze materialen niet moeten inleveren op design en luxe", zegt Maximilian Missoni, hoofd Design bij Polestar. "Integendeel, ze maken zelfs nog meer premium, geavanceerde, moderne en stijlvolle uitvoeringen mogelijk, die onze producten, met design aan de basis, nog beter maken. Het is ook een positieve uitdaging die interieurontwerp een nieuwe betekenis geeft. Het laat ons toe om nieuwe esthetiek te halen uit nieuwe contexten en technologieën, waardoor de maatschappij verder kan evolueren.”

Deze vooruitgang in interieurtechnologie bouwt voort op de duurzaamheidsboodschap van het merk, die in Polestar 2 al werd benadrukt door het standaard vegan interieur. Het versterkt ook het engagement van het merk om zinvol en duurzaamheid te zijn in alles wat het doet, met inbegrip van de verwachte Gouden LEED-gewaardeerde Chengdu-fabriek.

Voor beeldmateriaal en andere persinformatie, ga naar media.polestar.com

Contactgegevens

Laure Vandeghinste, PR, België
Laure.vandeghinste@famousrelations.be
+32 479 60 45 92

Over Polestar

Polestar is een elektrisch performance merk, in gemeenschappelijk eigendom van Volvo Car Group en Zhejiang Geely Holding. Polestar profiteert van de technologische en technische synergieën met Volvo Cars en benut aanzienlijke schaalvoordelen als gevolg daarvan. Dit faciltiteert het succesvol ontwerpen, ontwikkelen en produceren van elektrische auto’s onder een aparte merknaam. 

Polestar lanceerde in 2017 de Polestar 1, een op kleine schaal geproduceerde Electric Performance Hybrid met 609 hp, 1.000 Nm en een elektrisch bereik van 124 km WLTP – het grootste bereik onder hybride auto’s. In 2019 is de Polestar 2 onthuld als de eerste volledig elektrische premium auto met een grotere oplage. In de toekomst zal de Polestar 3 aan de reeks worden toegevoegd, een volledig elektrische performance SUV.

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden