Polestar landt in Antwerpen met zijn tweede Space in België en hertekent het retailmodel van de autosector

Polestar landt in Antwerpen met zijn tweede Space in België en hertekent het retailmodel van de autosector

14 september 2020, Antwerpen – Sinds midden augustus is het elektrische automerk, Polestar, neergestreken in Antwerpen met zijn tweede Space in België. En dit pal in het centrum, in het bruisende Hopland. Vanuit de Space wil Polestar breken met het traditionele autoretailmodel. Je koopt er geen wagen, dat doe je online. Wel kan je er terecht voor informatie en inspiratie over Polestar, elektrisch rijden en alles wat daarbij komt kijken. Dit alles in een minimalistisch en innovatief kader. De klant staat hierbij centraal en medewerkers in de Space werken niet op commissie. Zo wil Polestar de klant een gepersonaliseerde en unieke ervaring aanbieden die het digitale naadloos laat versmelten met het fysieke.

Na de intrede van Polestar in de Belgische markt, tijdens het Autosalon in januari 2020, opende de nieuwe speler op de markt van elektrische wagens in augustus de tweede Polestar Space van België in Antwerpen. De eerste Space in België werd eind juli in Brussel geopend.

De Space vestigt zich waar de consument vertoeft

In Antwerpen bevindt de Space zich in het hartje van de stad, in Hopland. Een locatie waar menig Antwerpenaar naartoe komt om te ontspannen, vlakbij het Rubenshuis en Shopping Stadsfeestzaal. Die ligging op een bruisende plek is niet meteen wat je verwacht van een automerk, maar wel een bewuste keuze van Polestar. Ook de aankomende Spaces in Gent en Luik zullen telkens op centraal gelegen locaties openen[1]. Je hebt dus geen wagen nodig om bij een Space langs te gaan.

Een hertekend retailmodel: geen commissie, enkel expertise

Toch is de Space niet gericht op verkoop, want het aankopen van een wagen doe je enkel en alleen online. De Space heeft geen voorraad, waardoor geïnteresseerden niet overhaald worden om een niet-gepersonaliseerde configuratie aan te kopen. De medewerkers zijn productexperts, geen verkopers. Ze krijgen dan ook geen commissie. Het doel van de Spaces is om bezoekers te informeren. De rest ligt in de handen van de consumenten zelf, zij kunnen de hele customer journey zelf invullen, van de eerste aanvraag online tot en met de levering. Testritten kunnen ter plaatse worden uitgevoerd.

Scancar als betrouwbare partner voor de Antwerpse Space

Het onderhoud van de Polestar wagens wordt verzorgd door erkende Polestar Service Partners. Dit zijn een aantal zorgvuldig geselecteerde Volvo partners in België, die speciaal getraind en gecertificeerd zijn door Polestar. In Antwerpen is dit Scancar. Bij onderhoud wordt de wagen thuis of op het werk bij de klant opgehaald en na afloop teruggebracht. Op die manier zorgt Polestar opnieuw voor een zorgeloze beleving voor de klant.

“We zijn enorm enthousiast dat we met Scancar als partner mee kunnen stappen in het Belgische Polestar-verhaal. Het laat ons toe om met een nieuwe bril naar onze eigen sector te kijken. Ons team van Polestar Product Specialists is er alvast klaar voor,” klinkt het bij Alexander Buytaert, Space Manager van de Polestar Space in Antwerpen.

De Space, het universum van Polestar

Wie de Space bezoekt, maakt kennis met het universum van het merk. Een minimalistisch, innovatief design uitgerust met duurzame materialen en hoogwaardige technologie gidst de bezoeker langs de wagens die al even compromisloos zijn: de Polestar 1 die in 2017 als electric performance hybrid op de markt kwam en de Polestar 2, een volledig elektrische performance fastback die vanaf deze zomer op de Belgische wegen te zien zal zijn.

Een aantal slimme ingrepen in het ontwerp van de Space zorgen voor een optimale beleving:

  • Klanten kunnen dankzij virtual reality ontdekken hoe hun configuratie van de Polestar 1 of Polestar 2 er in realiteit zal uitzien, zowel aan de binnenkant als de buitenkant, in verschillende settings.
  • Het configuratieproces is een perfecte illustratie van hoe Polestar het digitale samenbrengt met het fysieke. Op een ateliertafel configureert de klant zijn wagen door fysieke elementen op de tafel samen te brengen, zoals bijvoorbeeld de kleur of de zeteluitvoering. Op het scherm dat voor de ateliertafel hangt, ziet de klant onmiddellijk hoe de wagen er zal uitzien met die geselecteerde elementen. Daarna kan de klant zijn configuratie automatisch opladen op zijn telefoon.
  • De Polestar 1 en Polestar 2 hebben prioriteit in de Space en zijn verlicht met speciaal ontworpen lichtbakken om licht van fotostudio-kwaliteit te garanderen zonder storende schaduwen.
  • Afzonderlijke elementen en accessoires van de wagen zijn te ontdekken achter een productwand waaraan interactieve schermen hangen die onderdelen dynamisch in beeld brengen wanneer een bezoeker nadert.

Praktische informatie:

Adres: Hopland 14, 2000 Antwerpen
Openingsuren: ma – za: 10:00 – 18:00, zondag gesloten 

### Einde persbericht ###

[1] De opening van de Space in Gent volgt eind september. De Space in Luik opent dit najaar.

Polestar 1 fact sheet Polestar 1 European test drive media information FINAL.pdf - 213 KB Polestar 2 fact sheet NL-BE Polestar 2 factsheet FINAL.pdf - 308 KB

Voor meer beeldmateriaal en andere persinformatie, ga naar media.polestar.com.

Contactgegevens

Laure Vandeghinste PR Manager, Famous Relations

Over Polestar 

Polestar is het gemeenschappelijke elektrische performance merk van Volvo Car Group en Zhejiang Geely Holding. Polestar profiteert van specifieke technologische en technische synergieën met Volvo Cars en geniet daardoor van aanzienlijke schaalvoordelen. Hierdoor kunnen, onder een afzonderlijk merk, met succes volledig elektrische auto's worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. 

Polestar ging in 2017 van start met de Polestar 1 – een op kleine schaal geproduceerde elektrische, hybride sportauto met 609 hp, 1.000 Nm en een puur elektrisch bereik van 124 km WLTP - het grootste bereik van een hybride auto wereldwijd. In 2019 werd de Polestar 2 onthuld als de eerste volledig elektrische premium auto met een hoger volume. De Polestar 2 is vanaf midden 2020 op de weg te zien. Deze electric performance fastback is uitgerust met 300 kW, 600 Nm, vierwielaandrijving, 78kWh batterij pack en een bereik van 470 km (WLTP), in het eerste jaar van de productie. 

In 2020 bracht Polestar de Precept uit, een wagen die de toekomstvisie van het merk op duurzaamheid, digitale technologie en design vertaalt in een wagen. In de toekomst zal de Polestar 3, een volledig elektrische, sportieve SUV, aan het productassortiment worden toegevoegd. 

 

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden