Polestar lanceert wereldwijde designwedstrijd

Als designgericht automerk met een designer als CEO, kondigt Polestar zijn jaarlijkse Design Contest aan. Van 23 juni tot 26 oktober, zullen Polestar-designers geselecteerde deelnemers coachen en zullen modelbouwers hen helpen creaties tot leven te brengen. De wedstrijd is geïnspireerd op de overvloed aan creativiteit die designers vandaag al delen op Polestar’s Instagrampagina @polestardesigncommunity, een ander initiatief van de Polestar Design afdeling.

Story image

Wie wil deelnemen moet een nieuw type Polestar ontwerpen dat de grenzen van de verbeelding overtreft, dat 20 jaar vooruitkijkt zonder te fantasierijk te worden, met "Pure" als hoofdthema. Het kan een wagen of iets anders zijn, want de ontwerpers achter de wedstrijd willen de toekomstige richtingen voor Polestar niet beperken.

De wedstrijd heeft zowel categorieën voor studenten als professionele ontwerpers. De eerste ontwerpen worden in de vorm van schetsen of digitale beelden ingediend. De geselecteerde deelnemers ontwikkelen vervolgens hun ontwerpen als digitale modellen, met begeleiding en coaching op afstand van Polestar's designers en Maximilian Missoni, Head of Design. De winnende student en professionele designer zullen hun ontwerpen tot slot op dezelfde manier kunnen laten modelleren als alle Polestar ontwerpen - in het in Göteborg gevestigde designcentrum als gedetailleerd hard model.

Story image

Het thema van de designwedstrijd wisselt jaarlijks en de creaties van de winnaars zullen worden gepresenteerd tijdens een Polestar designtentoonstelling, die eveneens jaarlijks georganiseerd zal worden en de wereld zal rondreizen in een kunstgalerij-achtige omgeving.

"We ervaren een fantastische creatieve interpretatie van de Polestar designfilosofie van een groot aantal aspirant-designers over de hele wereld," verklaart Juan Pablo Bernal, Senior Interior Design Manager bij Polestar, die ook de @polestardesigncommunity Instagram beheert. "Het was duidelijk dat Polestar, als nieuw merk met een sterke designfocus, een breed, blanco canvas presenteert voor het verkennen van design. Met deze wedstrijd nodigen we ontwerpers officieel uit om hun creativiteit de vrije loop te laten met het oog op een once-in-a-lifetime ervaring."
Maximillian Missoni: "Als designer weet ik hoe waardevol het is om te kunnen samenwerken met een nieuw merk als Polestar –deze wedstrijd zien we als een manier om iets terug te geven aan de designgemeenschap en opkomende ontwerpers te helpen om uit te blinken. We willen getalenteerde ontwerpers uitdagen hun grenzen te verleggen en in nieuwe richtingen te denken - zoals wij dat ook doen. Ik kijk er al naar uit om een aantal fantastische ontwerpen te mogen ontvangen die de expressie van design in een nieuw, modern landschap weerspiegelen."

Opmerkingen voor de redactie

1e fase: Start van de wedstrijd (5 weken)

  • Ontwerpen indienen in de vorm van 2 digitale beelden per inzending na deze 5 weken durende fase.

2de fase: Shortlist Designers

  • 10 professionele en 10 student-ontwerpers worden geshortlist door Polestar Design, waaronder Head of Design Maximillian Missoni. De ontwikkeling gaat over in digitale modellen.

3de fase: Finalist Designers

  • 5 professionele en 5 student-ontwerpers worden geselecteerd als finalisten. Elke finalist krijgt verdere digitale modelleerondersteuning van Polestar Design (of partners) om een consistent kwaliteitsniveau helpen te bereiken.

4e fase: Winnende Designers

  • Polestar Design kiest winnaars uit beide categorieën. De twee winnende ontwerpen worden als hard model geproduceerd voor de volgende Polestar Design Exhibition.

Voorwaarden: https://legal.polestar.com/uk/rules-and-conditions-design-contest
Meer info & inschrijven: https://about.polestar.com/2020-design-contest-form 

Polestar op het Autosalon in Brussel, begin januari 2020:

Einde

Voor beeldmateriaal en andere persinformatie, ga naar media.polestar.com

Contactgegevens

Laure Vandeghinste PR Manager, Famous Relations

Over Polestar

Polestar is het gemeenschappelijke elektrische performance merk van Volvo Car Group en Zhejiang Geely Holding. Polestar profiteert van specifieke technologische en technische synergieën met Volvo Cars en geniet daardoor van aanzienlijke schaalvoordelen. Hierdoor kunnen, onder een afzonderlijk merk, met succes volledig elektrische auto's worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd.

Polestar ging in 2017 van start met de Polestar 1 – een op kleine schaal geproduceerde elektrische, hybride sportauto met 609 hp, 1.000 Nm en een puur elektrisch bereik van 124 km WLTP - het grootste bereik van een hybride auto wereldwijd. In 2019 werd de Polestar 2 onthuld als de eerste volledig elektrische premium auto met een hoger volume. De Polestar 2 is vanaf midden 2020 op de weg te zien. Deze electric performance fastback is uitgerust met 300 kW, 600 Nm, vierwielaandrijving, 78kWh batterij pack en een bereik van 470 km (WLTP), in het eerste jaar van de productie.

In 2020 bracht Polestar de Precept uit, een wagen die de toekomstvisie van het merk op duurzaamheid, digitale technologie en design vertaalt in een wagen. In de toekomst zal de Polestar 3, een volledig elektrische, sportieve SUV, aan het productassortiment worden toegevoegd.

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden