Polestar kondigt winnaars van Design Contest aan

Polestar kondigt winnaars van Design Contest aan

De winnaars van de eerste jaarlijkse Polestar Design Contest zijn geselecteerd. De winnende ontwerpen vertrekken op tournee en zullen te zien zijn in de Polestar Spaces.

De winnaars van Polestar's eerste jaarlijkse Design Contest zijn bekend. Hun ontwerpen zullen binnenkort te zien zijn tijdens een wereldwijde tentoonstelling die zowel virtueel als fysiek in de Polestar Spaces over de hele wereld zal doorgaan.

De Polestar Design Contest nodigde zowel professionele als student-ontwerpers uit om hun visie op de toekomst van mobiliteit te geven rond het thema "puurheid" (purity). Hun opdracht? Ontwerp een nieuwe Polestar in zijn meest pure vorm; en deel je visie over hoe een Polestar er in 2040 zal uitzien, en neen, dit hoeft geen wagen te zijn.

De winnaar in de professionele categorie is Konrad Cholewka uit Polen met zijn “Polestar MMXL” design, een inclusieve, autonome pod met flexibel interieur. Daarbij combineert hij twee geometrische vormen tot een uitgepuurd geheel.

In de studentcategorie wist de Indiër Siddhesh Bhogale te overtuigen met zijn “Polestar 40” ontwerp. Een luchtschip dat ons meeneemt naar 2040 en het design van Polestar combineert met de luchtvaartaanpak uit de 21e eeuw.

Een eervolle vermelding gaat naar Arthur Martins uit Brazilië voor zijn "Spänning", een elektrische jacht. Het ontwerp toont het potentieel voor een elektrische cruiser die een echt alternatief biedt voor conventionele vaartuigen, net zoals Polestar dat doet in de autowereld.

"We hebben enorm veel enthousiaste reacties gekregen van geïnspireerde ontwerpers van over de hele wereld," zegt Juan-Pablo Bernal, Senior Design Manager bij Polestar, curator van het @polestardesigncommunity Instagram-account en de oprichter van de wedstrijd. "De inzendingen waren zeer kwalitatief en droegen altijd een duidelijke Polestar stempel.”

Honderden ontwerpen werden ingestuurd, door een internationale mix van ontwerpers, van India, Zuid-Korea, Japan, Duitsland, de Verenigde Staten, Zweden, Brazilië over Polen tot China. Van hypercars en Arctische verkenningsvoertuigen, tot persoonlijke mobiliteitsoplossingen en waterscooters, de ontwerpen waren zeer uitlopend.

Deelnemers dienden eerst schetsen in, die werden beoordeeld door de designafdeling van Polestar. Vervolgens kregen de 13 finalisten coaching en begeleiding op afstand door Juan Pablo Bernal en Maximilian Missoni, Polestar's Head of Design. Zij gaven hen deskundig advies en inzicht in de wereld van het autodesign.

De laatste fase bestond uit de realisatie van volledig digitale modellen van de concepten van de finalisten op de shortlist, die het ontwerppanel vervolgens beoordeelde.

"Het was zowel inspirerend als nederig om met zo veel opkomend en ervaren talent in contact te komen. De ontwerpen evolueerden van creatieve schetsen naar 3D-modellen en laten zien dat de ontwerpwereld een smeltkroes is van uitzonderlijke individuen. We kijken er naar uit om deze ontwerpers te zien evolueren doorheen hun veelbelovende carrière", zegt Maximilian Missoni.

De winnende ontwerpen zullen nu tot leven worden gebracht als 1:5 schaalmodellen en voor het eerst worden getoond in een virtuele tentoonstelling gevolgd door een wereldwijde tournee in de lanceermarkten van Polestar. Ze zullen te zien zijn in Polestar Spaces in China, Europa en Noord-Amerika, volgens de lokale voorschriften.

EINDE.

Voor beelden en andere informatie, ga naar polestar.com/press

Contact

Algemene mediavragen: media@polestar.com

Laure Vandeghinste, PR Manager 
laure.vandeghinste@famousrelations.be

Over Polestar 

Polestar is het onafhankelijke elektrische performance merk opgericht door Volvo Cars en Geely Holding. Polestar profiteert van specifieke technologische en technische synergieën met Volvo Cars en geniet daardoor van aanzienlijke schaalvoordelen. Hierdoor kunnen, onder een afzonderlijk merk, met succes volledig elektrische auto's worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd.  

Polestar ging in 2017 van start met de Polestar 1 – een op kleine schaal geproduceerde elektrische, hybride sportauto met 609 hp, 1.000 Nm en een puur elektrisch bereik van 124 km WLTP - het grootste bereik van een hybride auto wereldwijd. In 2019 werd de Polestar 2 onthuld als de eerste volledig elektrische premium auto met een hoger volume. De Polestar 2 is vanaf midden 2020 op de weg te zien. Deze electric performance fastback is uitgerust met 300 kW, 600 Nm, vierwielaandrijving, 78kWh batterij pack en een bereik van 470 km (WLTP), in het eerste jaar van de productie. 

In 2020 bracht Polestar de Precept uit, een wagen die de toekomstvisie van het merk op duurzaamheid, digitale technologie en design vertaalt in een wagen. In de toekomst zal de Polestar 3, een volledig elektrische, sportieve SUV, aan het productassortiment worden toegevoegd. 

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden