Polestar en CAKE versterken hun samenwerking in Europa

Polestar en CAKE versterken hun samenwerking in Europa

Polestar, het elektrisch performance automerk, en CAKE, het elektrische motorfietsmerk, versterken hun partnership in Europa. 

De samenwerking tussen de twee jonge Zweedse merken startte al in 2019, toen de twee CEO’s merkten dat ze dezelfde merkwaarden deelden.

Scandinavisch design, elektrische kracht en een nieuwe kijk op marketing, merkbeleving en retail zijn enkele van de belangrijkste gelijkenissen. Beide merken zijn ook trots te werken met een van 's werelds meest vooraanstaande producenten van schokdempers, Öhlins.

“Polestar voelt zich verbonden met CAKE, we geloven alle twee in het herbenoemen van performance en delen een passie voor design. Onze ambitie om een geëlektrificeerde en emissievrije toekomst te creëren, verbinden ons met elkaar," zegt Polestar CEO, Thomas Ingenlath. 

Tijdens vele Polestar evenementen in 2019 was CAKE al aanwezig met zijn modellen. In 2020 zal de samenwerking tussen de twee merken uitbreiden naar de Polestar Spaces in Europa.

Stefan Ytterborn, CEO van CAKE, legt uit: “De motorfietsindustrie ondergaat een gelijkaardige verschuiving naar elektrificatie als de auto-industrie, en CAKE neemt hierin het voortouw. CAKE stimuleert mensen om met respect te ontdekken en bouwt hightech motoren met een mooi ontwerp.” 

CAKE zal samenwerken met de Polestar Spaces voor evenementen en klanteninteracties, waardoor beide merken de kans krijgen om een nieuw publiek te bereiken dat hun gezamenlijke overtuigingen herkent en waardeert.

### Einde ###

Voor beeldmateriaal en andere persinformatie, ga naar media.polestar.com

Laure Vandeghinste PR Manager, Famous Relations

Over Polestar

Polestar is het gemeenschappelijke elektrische performance merk van Volvo Car Group en Zhejiang Geely Holding. Polestar profiteert van specifieke technologische en technische synergieën met Volvo Cars en geniet daardoor van aanzienlijke schaalvoordelen. Hierdoor kunnen, onder een afzonderlijk merk, met succes volledig elektrische auto's worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd.

Polestar ging in 2017 van start met de Polestar 1 – een op kleine schaal geproduceerde elektrische, hybride sportauto met 609 hp, 1.000 Nm en een puur elektrisch bereik van 124 km WLTP - het grootste bereik van een hybride auto wereldwijd. In 2019 werd de Polestar 2 onthuld als de eerste volledig elektrische premium auto met een hoger volume. De Polestar 2 is vanaf midden 2020 op de weg te zien. Deze electric performance fastback is uitgerust met 300 kW, 600 Nm, vierwielaandrijving, 78kWh batterij pack en een bereik van 470 km (WLTP), in het eerste jaar van de productie. 

In 2020 bracht Polestar de Precept uit, een wagen die de toekomstvisie van het merk op duurzaamheid, digitale technologie en design vertaalt in een wagen. In de toekomst zal de Polestar 3, een volledig elektrische, sportieve SUV, aan het productassortiment worden toegevoegd.

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden