Polestar 2 wint prestigieuze “Golden Steering Wheel 2020” prijs

  • Polestar 2 wint de "Golden Steering Wheel 2020" award in de categorie middelgrote SUV's.
  • Het volledig elektrische model maakt indruk op zowel de lezers van AUTO BILD en BILD am Sonntag als op de jury bestaande uit Europese automotive experts.
  • Polestar 1 hoort bij de finalisten in de categorie sportauto’s.

Polestar 2 heeft de “Golden Steering Wheel 2020” ("Goldenes Lenkrad") award gewonnen in Duitsland. De award, georganiseerd door AUTO BILD en BILD am Sonntag, is een van de meest prestigieuze autobekroningen in Europa.

Polestar 2 werd uitgeroepen tot winnaar in de categorie middelgrote SUV's en wordt daarmee opnieuw erkend als een van de beste auto's van dit jaar. Na de "German Car of the Year" (GCOTY) award in de categorie luxe, is dit de tweede award die het elektrische performance merk kort na de lokale marktintroductie in Duitsland ontvangt.

"Hoe toepasselijk dat Polestar 2 het Golden Steering Wheel krijgt! Het is niet alleen het design dat Polestar 2 onderscheidt, maar ook wat je ervaart als je achter het stuur zit," zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. "Wij zijn er bijzonder trots op dat Polestar 2 zowel kritische industrie-experts als lezers, en dus uiteindelijk ook onze klanten, overtuigt".

Net zoals in de voorbije jaren riepen het automagazine AUTO Bild en het nationale weekblad BILD am Sonntag hun lezers op om te stemmen voor de beste auto's van 2020. Zij maakten hun keuze uit 63 voertuigen, in acht categorieën, die sinds oktober 2019 op de markt zijn. In elke categorie bepaalde het grote publiek drie finalisten, die vervolgens werden geëvalueerd door een onafhankelijke jury van automotive experts.

Assorti met de veiligheidsgordels van Polestar in 'Zweeds goud', heeft AUTO BILD nu de “Golden Steering Wheel 2020” award aan Polestar 2 toegekend. Polestar 2 was het enige elektrische model dat de eindronde in de categorie middelgrote SUV's haalde en kon uiteindelijk de concurrentie het hoofd bieden. De uitstekende rijervaring en de hoge kwaliteit van het voertuig overtuigden de Europese jury, bestaande uit internationale autojournalisten, racing drivers, beroemdheden en autoliefhebbers.

Volgens de lezers van AUTO Bild en BILD am Sonntag behoort Polestar 1 ook tot de populairste auto's van het jaar. Hij werd in de eindronde voor de internationale prijs tot de top drie van de sportwagens gerekend.

"De “Golden Steering Wheel 2020” award is onbetwistbaar een van de meest prestigieuze onderscheidingen in de sector. Het feit dat beide modellen, Polestar 1 en Polestar 2, de finale hebben gehaald en Polestar 2 de prijs heeft gewonnen, is een grote erkenning voor het hele team," zegt Thomas Ingenlath, die de trofee in het hoofdkantoor van Polestar in Göteborg in ontvangst heeft genomen.

Onderscheidingen zoals de “Golden Steering Wheel” award bevestigen dat het Zweedse bedrijf Polestar 2 heeft gelanceerd als een van de beste auto's van het jaar. Polestar 1, een krachtige plug-in hybride met een zuiver elektrisch bereik van 124 km volgens WLTP, kreeg ook al veel erkenning door pers en internationale prijzen.

Einde.

Voorbeelden en andere informatie, ga naar polestar.com/press.

Contact

Algemene mediavragen
media@polestar.com

Laure Vandeghinste, PR Manager
laure.vandeghinste@famousrelations.be

Over Polestar

Polestar is het onafhankelijke elektrische performance merk opgericht door Volvo Cars en Geely Holding. Polestar profiteert van specifieke technologische en technische synergieën met Volvo Cars en geniet daardoor van aanzienlijke schaalvoordelen. Hierdoor kunnen, onder een afzonderlijk merk, met succes volledig elektrische auto's worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. 

Polestar ging in 2017 van start met de Polestar 1 – een op kleine schaal geproduceerde elektrische, hybride sportauto met 609 hp, 1.000 Nm en een puur elektrisch bereik van 124 km WLTP - het grootste bereik van een hybride auto wereldwijd. In 2019 werd de Polestar 2 onthuld als de eerste volledig elektrische premium auto met een hoger volume. De Polestar 2 is vanaf midden 2020 op de weg te zien. Deze electric performance fastback is uitgerust met 300 kW, 600 Nm, vierwielaandrijving, 78kWh batterij pack en een bereik van 470 km (WLTP), in het eerste jaar van de productie.

In 2020 bracht Polestar de Precept uit, een wagen die de toekomstvisie van het merk op duurzaamheid, digitale technologie en design vertaalt in een wagen. In de toekomst zal de Polestar 3, een volledig elektrische, sportieve SUV, aan het productassortiment worden toegevoegd.

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden