Polestar 2 wint Best Car Award 2020 van AutoGids/Le Moniteur Automobile

Polestar 2 wint Best Car Award 2020 van AutoGids/Le Moniteur Automobile

  • Polestar 2, de elektrische performance fastback van Polestar, sleept de Best Car Award 2020 van AutoGids/Le Moniteur Automobile in de wacht in de categorie ‘Electric Large’.
  • Polestar 2 deed het hierbij beter dan de Porsche Taycan, Tesla Model 3 en Tesla Model S.
  • Een mooie bekroning voor het merk dat dit jaar zijn lancering kende in de Belgische markt.

De Polestar 2 ontvangt vandaag de Best Car Award 2020 van het magazine AutoGids/Le Moniteur Automobile. De Zweedse elektrische performance fastback liet hierbij enkele straffe uitdagers, zoals de Porsche Taycan, Tesla Model 3 en Tesla Model S, achter zich.

“Dat we met Polestar 2 als winnaar uit de bus komen, is een teken van erkenning van de Belgische autoliefhebber. De Polestar 2 is een ruime én sportieve wagen die performance, duurzaamheid en design verenigt. Dat complete aanbod weet de Belg duidelijk te overtuigen, ze willen geen compromissen meer sluiten en met de Polestar 2 hoeft dat ook niet,” klinkt het bij Lies Eeckman, Managing Director van Polestar Belgium.

In de zoektocht naar een winnaar selecteerde de redactie van AutoGids en Le Moniteur Automobile in negen categorieën vijf wagens die het afgelopen jaar het verschil hebben gemaakt. De categorieën weerspiegelen de belangrijkste segmenten in de Belgische markt. Vervolgens konden de lezers van AutoGids per categorie stemmen op hun favoriet. Tot slot gaf ook een onafhankelijke vakjury zijn mening.

Binnen de categorie ‘Electric Large’ nam de Polestar 2 het op tegen de Kia E-Niro, Porsche Taycan, Tesla Model 3 en Tesla Model S.

“Dat we kunnen winnen van zo’n straffe medegenomineerden, maakt ons extra trots. Het toont dat de klassieke conventies in onze sector vervagen en bevestigt alleen maar onze relevantie in de Belgische markt. We zijn klaar om de Belgische wegen te veroveren, ” zegt Lies Eeckman, Managing Director van Polestar Belgium.

De andere categorieën van de Best Car Award van AutoGids/Le Moniteur Automobile zijn ‘Electric Small’, ‘City Cars’, ‘Compact medium’, ‘Family cars’, ‘Large Sedans’, ‘Small SUV’s’, ‘Compact SUV’s’ en ‘Family SUV’s’.  

EINDE.

Voor beelden en andere informatie, ga naar polestar.com/press

Contact

Algemene mediavragen: media@polestar.com
Laure Vandeghinste, PR Manager 
laure.vandeghinste@famousrelations.be

Over Polestar 

Polestar is het onafhankelijke elektrische performance merk opgericht door Volvo Cars en Geely Holding. Polestar profiteert van specifieke technologische en technische synergieën met Volvo Cars en geniet daardoor van aanzienlijke schaalvoordelen. Hierdoor kunnen, onder een afzonderlijk merk, met succes volledig elektrische auto's worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd.  

Polestar ging in 2017 van start met de Polestar 1 – een op kleine schaal geproduceerde elektrische, hybride sportauto met 609 hp, 1.000 Nm en een puur elektrisch bereik van 124 km WLTP - het grootste bereik van een hybride auto wereldwijd. In 2019 werd de Polestar 2 onthuld als de eerste volledig elektrische premium auto met een hoger volume. De Polestar 2 is vanaf midden 2020 op de weg te zien. Deze electric performance fastback is uitgerust met 300 kW, 600 Nm, vierwielaandrijving, 78kWh batterij pack en een bereik van 470 km (WLTP), in het eerste jaar van de productie. 

In 2020 bracht Polestar de Precept uit, een wagen die de toekomstvisie van het merk op duurzaamheid, digitale technologie en design vertaalt in een wagen. In de toekomst zal de Polestar 3, een volledig elektrische, sportieve SUV, aan het productassortiment worden toegevoegd. 

 

 

 

 

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden