Polestar 2 Performance Pack in detail

  • Polestar 2 Performance Pack bevat Öhlins Dual Flow Valve regelbare dempers, Brembo-remmen vooraan met 4 zuigers, gesmede 20-inch lichtmetalen velgen en 'Zweeds goud' bandventieldoppen en veiligheidsgordels 
  • Öhlins-dempers zijn handmatig in te stellen via 22 verschillende instellingen, afhankelijk van de voorkeur van de bestuurder 
  • Brembo-remmen bieden een verhoogd remvermogen en een geoptimaliseerde energieregeneratie voor de elektrische aandrijflijn 
  • Gesmede 20-inch lichtmetalen wielen verminderen de onafgeveerde massa elk met 1,5 kg  
Story image

Polestar 2 is een elektrische performance fastback standaard uitgerust met een dynamisch chassis. Het optionele Performance Pack maakt het echter mogelijk om de rijervaring naar een nog hoger dynamisch niveau tillen met de toevoeging van zorgvuldig geoptimaliseerde upgrades. 

De lijst omvat een op maat gemaakt Brembo-remsysteem met handmatig instelbare Öhlins Dual Flow Valve-dempers, lichtgewicht gesmede 20-inch lichtmetalen velgen en Zweedse gouden remklauwen, ventieldoppen en veiligheidsgordels. 

Verstelbare Öhlins Dual Flow Valve dempers 

Story image

Alle uitvoeringen van de Polestar 2 zijn standaard voorzien van frequentie-afhankelijke demping. Hierdoor worden hoogfrequente wielbewegingen, veroorzaakt door oneffenheden, afgevlakt en worden bewegingen en het geluid van het voertuig gereduceerd voor een comfortabelere rit zonder dat dit ten koste gaat van de grip, de stuurrespons en de algehele rij-ervaring.  

Auto's die met het optionele Performance Pack zijn uitgerust, zijn voorzien van Öhlins Dual Flow Valve (DFV) dempers voor een betere controle en een groter aanpassingsvermogen. 

Het merk Öhlins ontstond in 1976 in Zweden en heeft zijn roots in de motorsport op topniveau (denk aan Formule 1, Le Mans, Indycar, Cart en MotoGP). Het heeft deze ervaring gebruikt om het DFV-dempingssysteem te ontwikkelen dat beschikbaar is in de Polestar 2 met Performance Pack. 

Dempers zijn natuurlijk ontworpen om de beweging van het veersysteem over oneffenheden in het wegdek te controleren. Ingenieurs strijden al jaren om een evenwicht te vinden tussen comfort en controle. Een zachte vering voelt goed aan bij het rijden over hobbels, maar creeërt geen zelfvertrouwen bij meer dynamische manoeuvres. In dit geval zorgt een slim ontwerp ervoor dat de olie in de demper twee verschillende paden kan afleggen, afhankelijk van de invoersnelheid van het systeem. 

Bij lage snelheid, waarbij de as langzaam beweegt, regelt een verstelbare naald de oliestroom en de respons van de demper. Bij hogere snelheden, waarbij de as sneller en binnen een groter bereik beweegt, verandert een afgeplatte zuigventieleenheid de doorstroming voor een optimale respons. Plotselinge schokken van het systeem en de ruwheid van het wegdek worden gecontroleerd door het DFV-systeem.  

Door zowel de compressie als de terugslag te regelen, zorgt de DFV voor een meer consistente respons, ongeacht de omstandigheden op de weg. Waar conventioneel gevleugelde systemen ertoe kunnen leiden dat de carrosserie van het voertuig niet meer in goede staat is door een ruw wegdek, waardoor de grip, het comfort en de controle vermindert, worden de Polestar 2 DFV-dempers niet op dezelfde manier beïnvloed. Met de snelheid van de terugslag afgestemd op de compressie, werken de dempers de kleine krachtpieken veroorzaakt door oneffenheden in het wegdek weg, zodat de grip, het comfort en de controle voor de auto en de inzittenden significant verbeterd worden.  

Net als de Öhlins DFV-dempers die op de Polestar 1 zijn gemonteerd, is het dempingssysteem op de Polestar 2 die met het Performance Pack is uitgerust, handmatig instelbaar via 22 verschillende instellingen. In tegenstelling tot de inherente compromissen in elektronische systemen - meestal met drie voorinstellingen, waaronder comfort, normale en sportinstellingen - maakt dit handmatige systeem een preciezere afstemming van de rij- en stuurrespons van de auto mogelijk. Hoewel de auto's worden geleverd met een vooraf ingestelde standaardinstelling, kunnen bestuurders bij Polestar vragen naar hun favoriete respons.  

Brembo-vierzuigerremmen 

Story image

De Brembo-remklauwen in het Polestar 2 Performance Pack zijn door zowel Polestar als Brembo ontworpen om de 'Stile'-ontwerpmethode van het Italiaanse merk te combineren met de Scandinavische eenvoud van Polestar.  

De aluminium remklauwen met vooraan met 4 zuigers, van de erkende leider op het gebied van remprestaties, worden benadrukt door een aero-gesneden ontwerp geïnspireerd op de lijnen van de Polestar 2 en afgewerkt in een speciale Zweedse goudlak, een Polestar signatuur.  

Het remsysteem is ontworpen voor optimale prestaties in alle omstandigheden, met een snelle respons ongeacht de temperatuur en het gebruik, en maakt gebruik van een systeem met lage luchtweerstand dat voorkomt dat de remblokken aan de remschijf slepen en dat het geluid en de rolweerstand vermindert.

Vier zuigers klemmen de 90cm2 remblokken vast aan 375 mm x 35 mm voorremschijven om ervoor te zorgen dat de Polestar 2 net zo snel kan stoppen als dat hij accelereert. 

Gesmede 20-inch aluminium wielen 

Story image

Het smeden van de wielen verhoogt hun sterkte ten opzichte van de standaard 19- en optionele 20-inch lichtmetalen velgen van de Polestar 2, maar desondanks zijn de lichtmetalen velgen van het Performance Pack elk ook 1,5 kg lichter. Deze lichtheid draagt bij aan minder onafgeveerde massa, wat in combinatie met de Öhlins DFV-dempers zorgt voor meer controle en een maximaal bandencontact met de weg op elk moment. 

Om de verbeterde prestaties van de wielen te evenaren, zijn de legeringen verpakt in prestatiegerichte Continental SportContactTM 245/40R20-banden voor en achter die uniek zijn voor Polestar 2. Zweedse gouden ventieldopjes maken het pakket compleet.  

Visueel maakt de 20-inch gesmede lichtmetalen velg in het unieke 4-Y-spaaks design van Polestar, gebruik van een nieuwe techniek waarbij de randen van de spaak over meer dan één as met diamant zijn geslepen, zodat ze een aanvulling vormen op de scherpe lijnen van de elektrische prestaties van de fastback. De wielen zelf zijn gefreesd op een 3-dimensionale manier om hun gladde, evoluerende gepolijste oppervlakken mogelijk te maken. 

Visuele verbeteringen 

Story image

Visuele verbeteringen vullen de mechanische veranderingen aan om eigenaars en toeschouwers eraan te herinneren dat Polestar 2-modellen uitgerust met Performance Pack de meest dynamische zijn die verkrijgbaar zijn.  

Binnenin worden alle inzittenden veilig op hun plaats gehouden door Zweedse gouden driepuntsgordels die uniek zijn voor de Polestar- en Polestar Engineered-merken. Aan de buitenkant worden de gesmede 20-inch lichtmetalen velgen aangevuld met een set kenmerkende Zweedse gouden ventieldopjes. 

Het optionele Performance Pack is verkrijgbaar bij de lancering, in alle lanceringsmarkten, en omvat de Öhlins DFV-dempers, het Brembo-remsysteem met vier zuigers, 20-inch gesmede lichtmetalen velgen en Zweedse gouden veiligheidsgordels en ventieldoppen voor 6.000 euro. 

Einde 

Voor beeldmateriaal en andere persinformatie, ga naar media.polestar.com.  

Polestar_2_Performance_Pack.mp4 132 MB
Laure Vandeghinste PR Manager, Famous Relations

Over Polestar 

Polestar is het gemeenschappelijke elektrische performance merk van Volvo Car Group en Zhejiang Geely Holding. Polestar profiteert van specifieke technologische en technische synergieën met Volvo Cars en geniet daardoor van aanzienlijke schaalvoordelen. Hierdoor kunnen, onder een afzonderlijk merk, met succes volledig elektrische auto's worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. 

Polestar ging in 2017 van start met de Polestar 1 – een op kleine schaal geproduceerde elektrische, hybride sportauto met 609 hp, 1.000 Nm en een puur elektrisch bereik van 124 km WLTP - het grootste bereik van een hybride auto wereldwijd. In 2019 werd de Polestar 2 onthuld als de eerste volledig elektrische premium auto met een hoger volume. De Polestar 2 is vanaf midden 2020 op de weg te zien. Deze electric performance fastback is uitgerust met 300 kW, 600 Nm, vierwielaandrijving, 78kWh batterij pack en een bereik van 470 km (WLTP), in het eerste jaar van de productie. 

In 2020 bracht Polestar de Precept uit, een wagen die de toekomstvisie van het merk op duurzaamheid, digitale technologie en design vertaalt in een wagen. In de toekomst zal de Polestar 3, een volledig elektrische, sportieve SUV, aan het productassortiment worden toegevoegd. 

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden