Polestar 2 lanceert nieuwe manieren om onderweg media te streamen

Polestar 2 is de eerste wagen ter wereld met een infotainmentsysteem, aangedreven door Android Automotive OS, met ingebouwde Google-apps en -diensten. Dit, in combinatie met drie jaar internetverbinding inbegrepen in de aankoopprijs, maakt van de Polestar 2 de ideale wagen om nieuwe streaming media-apps te integreren.

Via de Google Play Store op de centrale display kunnen Polestar 2 klanten een reeks media-apps downloaden en genieten van podcasts, radio, audioboeken en muziek. Dankzij Google Assistant in de wagen, kunnen de apps ook spraakgestuurd worden met commando's als "Hey Google, speel wat muziek", wat zowel voor de bestuurder als voor de passagiers een gebruiksvriendelijke en leuke ervaring is.

"Door samen te werken met Google zorgen we ervoor dat het infotainmentsysteem in de toekomst net zo geavanceerd blijft als nu," zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar.  "Ontwikkelaars zijn in staat om zich aan te sluiten bij het open ecosysteem om geschikte apps aan te passen voor gebruik in de wagen, en nieuwe te creëren. Klanten kunnen profiteren van een wagen die naadloos integreert in hun digitale leven.”
Story image

Om de ontwikkeling te vereenvoudigen, maakt Google het makkelijker voor developers om te voldoen aan de richtlijnen en beperkingen rond de afleiding van bestuurders, en voorziet het in media-applicatiesjablonen voor Android Automotive OS. Polestar brengt ook een nieuwe versie van zijn systeememulator uit voor het Android Studio ontwikkelingsplatform, dat nu een volledige implementatie van ingebedde Google apps en diensten bevat. Dit maakt het mogelijk voor developers om voice control en andere integraties in hun apps te testen tijdens de ontwikkelingsfase, zo kunnen ze de apps op dezelfde manier zien en besturen als gebruikers in Polestar 2.

Apps die beschikbaar zullen zijn in de Polestar 2 zijn onder andere: podcast apps Castbox en Pocket Casts; bibliotheek app Libby; radio app iHeartRadio, Bauer Media Audio's Magic Radio en Radioplayer apps; muziek en podcast app Spotify.

"Bij Spotify willen we het luisteren naar je favoriete muziek en podcasts gemakkelijk en toegankelijk maken - of dat nu thuis, onderweg of in de auto is,” zegt Sten Garmark, Spotify VP of Product. "We kijken uit naar de introductie van onze innovatieve integratie met het nieuwe Polestar 2 infotainmentsysteem op het Android Automotive-platform van Google. Deze samenwerking zorgt voor een naadloze, hoogwaardige luisterervaring voor onze gebruikers onderweg.”
Calvin Jiang, Chief Marketing Officer bij Castbox, zegt: "We zijn blij dat we deze kans hebben om samen te werken met Polestar en hun nieuwe volledig elektrische fastback. Polestar positioneert zich als leider in het leveren van infotainmentdiensten aan haar klanten. Castbox is verheugd om deel uit te maken van deze groei in geconnecteerde auto's en blijft gesproken audiodiensten leveren aan haar gebruikers.”
Russell Ivanovic, Chief Product Officer bij Pocket Casts opmerkingen: "We zijn erg enthousiast om deel uit te maken van het lanceringsaanbod van apps in de Polestar 2. De kans om echt geïntegreerd te raken in de auto is voor ons een droomscenario, waardoor het voor onze klanten gemakkelijker dan ooit wordt om naar hun favoriete podcasts te blijven luisteren, ongeacht waar ze zich bevinden".
"Radio is altijd de vertrouwde metgezel van de consument geweest onderweg, en met de constante internetverbinding van de Polestar 2 en de lancering van Google's Android Automotive OS, zijn we blij dat we onze luisteraars een naadloze en spraakgestuurde manier geven om toegang te krijgen tot live radiostations, podcasts en muziek via een volledig geïntegreerde iHeartRadio app-ervaring", zegt Michele Laven, President van Strategische Partnerschappen voor iHeartMedia.
Richard Dawkins, COO Bauer Media Audio, zegt: "Audio is inherent aan de in-car ervaring en we zijn verheugd om met Google samen te werken binnen deze toekomstgerichte omgeving.”

Google-apps en -diensten in Polestar 2 bestaan uit de Google Play Store voor het downloaden van apps, Google Maps voor de navigatie en Google Assistant voor de spraakbesturing.

Einde.

Voor beelden en andere media, ga naar media.polestar.com.
Google en Google Play zijn handelsmerken van Google LLC.

Laure Vandeghinste PR Manager, Famous Relations

 Over Polestar  

Polestar is het gemeenschappelijke elektrische performance merk van Volvo Car Group en Zhejiang Geely Holding. Polestar profiteert van specifieke technologische en technische synergieën met Volvo Cars en geniet daardoor van aanzienlijke schaalvoordelen. Hierdoor kunnen, onder een afzonderlijk merk, met succes volledig elektrische auto's worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd.  

Polestar ging in 2017 van start met de Polestar 1 – een op kleine schaal geproduceerde elektrische, hybride sportauto met 609 hp, 1.000 Nm en een puur elektrisch bereik van 124 km WLTP - het grootste bereik van een hybride auto wereldwijd. In 2019 werd de Polestar 2 onthuld als de eerste volledig elektrische premium auto met een hoger volume. De Polestar 2 is vanaf midden 2020 op de weg te zien. Deze electric performance fastback is uitgerust met 300 kW, 600 Nm, vierwielaandrijving, 78kWh batterij pack en een bereik van 470 km (WLTP), in het eerste jaar van de productie.  

In 2020 bracht Polestar de Precept uit, een wagen die de toekomstvisie van het merk op duurzaamheid, digitale technologie en design vertaalt in een wagen. In de toekomst zal de Polestar 3, een volledig elektrische, sportieve SUV, aan het productassortiment worden toegevoegd. 

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden