Polestar 1 wint Autocar game-changer Award

Polestar 1 wint Autocar game-changer Award

  • Polestar 1 Electric Performance Hybrid erkend voor het herdefiniëren van de moderne GT.
  • Polestar 1 combineert concept car looks met een geavanceerde, op de bestuurdergerichte hybride aandrijving, die ook enkel elektrisch gebruikt kan worden.
  • De Polestar 2 vervoegt het aanbod, deze elektrische performance fastback is deze zomber beschikbaar voor testritten via polestar.com.

Polestar 1, de Electric Performance Hybrid, is bekroond met Autocar Magazine's 2020 Game Changer accolade. De unieke combinatie van geavanceerde aandrijflijn, bestuurdersgerichte dynamiek en de looks van een conceptcar geeft een nieuwe definitie van de moderne grand tourer.

Autocar beschrijft de wagen als "een buitengewoon product, en als een mission-statement op wielen". Het tijdschrift beaamt ook de focus en de flexibiliteit die de aandrijflijn biedt: "... hij is nooit saai om mee te rijden - ver van zelfs - en met het elektrisch vermogen alleen kan je aanzienelijke afstanden afleggen, dat maakt hem uniek in zijn klasse."

De Polestar 1 is een plug-in hybride met twee elektromotoren voor de achterwielen en een tweeliter benzinemotor voor de voorwielen. Samen zorgen ze voor een optimaal bereik en vergroten ze de prestaties. Met een totaal vermogen van 609 pk en 1.000 Nm (738 lb-ft) koppel, en echte koppelvectoring op de achterwielen, biedt de wagen de bestuurder meer dan opwindend rijplezier. Een 34 kWh accu zorgt ervoor dat de Polestar 1 tot 124 km (77 mijl) elektrisch bereik heeft op de WLTP-cyclus, ruim boven de gemiddelde dagelijkse rijbehoefte.

"Met Polestar 1 willen we herdefiniëren wat je kunt verwachten van een moderne GT", zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. "Van de minimalistische en strakke koolstofvezelcarrosserie tot de unieke aandrijflijn, dit is een wagen die zich net zo goed thuis voelt in een emissievrije zone in het stadscentrum als op kronkelende kustwegen."

De Polestar 1 wordt nu vergezeld door de langverwachte Polestar 2, een volledig elektrisch aangedreven fastback. De leveringen van Polestar 2 beginnen deze zomer en de auto is beschikbaar voor een testrit via Polestar.com.

Einde.

Over Polestar  

Polestar is het gemeenschappelijke elektrische performance merk van Volvo Car Group en Zhejiang Geely Holding. Polestar profiteert van specifieke technologische en technische synergieën met Volvo Cars en geniet daardoor van aanzienlijke schaalvoordelen. Hierdoor kunnen, onder een afzonderlijk merk, met succes volledig elektrische auto's worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd.  

Polestar ging in 2017 van start met de Polestar 1 – een op kleine schaal geproduceerde elektrische, hybride sportauto met 609 hp, 1.000 Nm en een puur elektrisch bereik van 124 km WLTP - het grootste bereik van een hybride auto wereldwijd. In 2019 werd de Polestar 2 onthuld als de eerste volledig elektrische premium auto met een hoger volume. De Polestar 2 is vanaf midden 2020 op de weg te zien. Deze electric performance fastback is uitgerust met 300 kW, 600 Nm, vierwielaandrijving, 78kWh batterij pack en een bereik van 470 km (WLTP), in het eerste jaar van de productie.  

In 2020 bracht Polestar de Precept uit, een wagen die de toekomstvisie van het merk op duurzaamheid, digitale technologie en design vertaalt in een wagen. In de toekomst zal de Polestar 3, een volledig elektrische, sportieve SUV, aan het productassortiment worden toegevoegd. 

Contacteer ons
Laure Vandeghinste PR Manager, Famous Relations
Laure Vandeghinste PR Manager, Famous Relations
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden