Oud klooster als nieuwe locatie voor grootste Cappellini shop-in-shop

Oud klooster als nieuwe locatie voor grootste Cappellini shop-in-shop

Designshoppen in uniek kader

Samen met designwinkel ‘As44’ opent het prestigieuze Italiaanse designmerk ‘Cappellini’ vandaag zijn nieuwe (shop-in-)shop. Meteen de grootste van België. De Cappellini-showroom krijgt van ‘As44’ niet alleen een volledige vleugel toegewezen, net als de andere designmerken die ‘As44’ aanbiedt, kan ook Cappellini meegenieten van een uniek winkelkader: een college uit de jaren 1800, dat later fungeerde als klooster en tot enkele jaren geleden dienst deed als Gemeentelijke bibliotheek. 200 jaar na zijn ontstaan werd het gebouw gerenoveerd tot het droomproject van interieurstylist An Vermeiren en interieurarchitectKoen De Backer: een designstore waar ‘authentiek en modern’ harmonieus met elkaar versmelten.         

Cappellini, iconische designklassiekers

Sinds haar oprichting in 1946 staat Cappellini synoniem voor hedendaags, avant-gardistisch design. De Cappellini-collectie bestaat uit meubelstukken voor het hele huis: van de woonkamer, over de studio tot de slaapkamer. Het werkt hiervoor samen met internationale toppers zoals Kuramata, Jasper Morrison, Nendo, Fabio Novembre, Marcel Wanders, Ora Ito, Alessandro Mendini en Jean-Marie Massaud. Het Cappellini-verhaal staat vandaag voor ontwerpen van zo’n 70 designers, wereldwijd. Vele stukken uit de Cappellini-collectie werden al snel designiconen die vandaag te zien zijn in musea overal ter wereld: het Victoria & Albert Museum in Londen, the MOMA in NY en het Centre Pompidou te Parijs.

Giulio Cappellini* over de samenwerking met ‘As44’:

“Het doet me bijzonder veel plezier dat de Cappellini Collection een nieuw ‘huis’ heeft in België. Mijn oprechte waardering ook voor de ruimte die de designshop As44 onze collectie heeft gegeven in haar wel heel bijzondere showroom en voor de zorg waarmee Koen en An ons merk uitdragen. Cappellini wil een multiculturele ‘hub’ zijn waar een mix aan ideeën van designers uit de hele wereld samen komen. Met onze collectie trachten we elke keer opnieuw naar de toekomst te kijken. Door nadrukkelijk in te zetten op onderzoek en innovatie, werken we zo naar producten die worden aanzien als nieuwe designklassiekers.”

Kloostershoppen

De winkel bevindt zich in een uniek décor. Zo bleven de initiële gevels, deuren, de trap, de kleine kamertjes en de authentieke kloostertuin met rozen, waterpartij, zuilengallerij en buxushaagjes behouden, maar steeds modern geïnterpreteerd. De interessante mix tussen oud en nieuw intrigeert vandaag menig architectuur- en interieurliefhebber. De kleine huiselijke ruimtes zorgen dan weer voor een unieke winkelervaring bij designfans.

Het gebouw ademt ‘verhaal’. Het symboliseert hiermee ook de centrale filosofie achter ‘As44’. Koen De Backer van ‘As44’:

Wij laten populaire designmerken links liggen en kiezen bewust voor merken met extra verhaal, vaak met een interessant prijskaartje. We voelen dat steeds meer mensen daar ook expliciet naar op zoek gaan: het mag allemaal nog net dat ietsje unieker, persoonlijker.” An en Koen kozen hierbij voor de merken Cappellini, Iittala, Driade, Sancal, Bodema, Capdell, Letti Bolzan, Dark, Aromas, Alpujarrena, Jesse, Willisau, Quize&Milan, Roberti en Plust Collection."

Springplank voor beloftevol talent, ook voor de Belgische Sylvain Willenz

Naast de trendsettende rol in de designscene staat Cappellini ook bekend voor zijn uitstekende neus voor jong, beloftevol talent. Zo stond het designhuis afgelopen decennia aan de wieg van een lange reeks topdesigners, gespot overal ter wereld. Denk aan Shiro Kuramata, Marc Newson, Jasper Morrison, de broers Bouroullec, Marc Newson en Tom Dixon.

Enkele jaren geleden spotte Cappellini ook Belgisch talent Sylvain Willenz met wie het in 2012 de Candy Tables voorstelde en in 2013 de Candy Shelf.

Beide stukken worden tentoongesteld bij ‘As44’.

Over designwinkel ‘As44’

Designhuis ‘As44’ laat de populaire designmerken links liggen en kiest resoluut voor merken met extra verhaal, vaak met een interessant prijskaartje. As44 staat daarom voor gepersonaliseerd topdesign aan een realistisch budget. Zaakvoerders An Vermeiren en Koen De Backer kozen hierbij voor de merken Cappellini, Iittala, Driade, Sancal, Bodema, Capdell, Letti Bolzan, Dark, Aromas, Alpujarrena, Jesse, Willisau, Quize&Milan, Roberti en Plust Collection.

As44 exposeert haar aanbod in wat initieel een college was. Later werd het college het klooster van de Zwartzusters, om vervolgens omgedoopt te worden tot de gemeentelijke bibliotheek. 200 jaar na bouwdatum renoveerden de huidige eigenaren An en Koen het tot een designwinkel waar 'authentiek’ en ‘modern' harmonieus met elkaar versmelten. De interessante mix tussen oud en nieuw intrigeert vandaag menig architectuurliefhebber. De kleine huiselijke ruimtes zorgen dan weer voor een unieke winkelervaring bij designfans.

www.as44.be
 

Contacteer ons
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden