One Mile a Day zet je school in beweging!

One Mile a Day zet je school in beweging!

Reeds 175 scholen lopen mee

Bij aanvang van dit nieuwe schooljaar start “One Mile a Day”, een bewegingsproject voor kinderen van de lagere school. Het doel van het initiatief is ambitieus: minstens 50.000 kinderen in de Belgische basisscholen dit schooljaar aan het lopen krijgen, evenveel als een vol Koning Boudewijnstadion. Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits en Olympisch Kampioene Tia Hellebaut, de meter van het project, gaven vandaag de aftrap in basisschool Kompas te Geel. Het project is een initiatief van Energy Lab en Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) en komt tot stand dankzij de ondersteuning van levensverzekeraar Delta Lloyd Life.

Het doel van ‘One Mile a Day’ is eenvoudig: de lessen op school doorbreken met korte beweegmomenten. Herman Van Driessche, algemeen directeur SVS: “SVS wil in samenwerking met de scholen alle kinderen dagelijks zo veel mogelijk laten bewegen en sporten en het langdurig stilzitten in de klas onderbreken. Het initiatief kadert in het gehele bewegings-en gezondheidsbeleid waartoe SVS de scholen stimuleert en ondersteunt.” De kinderen krijgen zo de kans om dagelijks, samen met hun juf of meester, 1 mijl (1,6 km) buiten te lopen of te wandelen. Deze activiteit heeft niet alleen positieve effecten op de gezondheid van de kinderen, het zorgt er ook voor dat kinderen met meer energie en concentratie de lessen hervatten.

Kristof De Smet, CEO van Energy Lab: “Kinderen van basisscholen dagelijks 1 mijl laten lopen of wandelen, past perfect binnen de missie van Energy Lab om zo veel mogelijk mensen in beweging te brengen en te houden. Een gevarieerd en ruim bewegingsaanbod is uitermate belangrijk om kinderen te blijven prikkelen en te stimuleren naar een actieve levensstijl.”

Samen bewegen als mijlpaal
Vorig schooljaar werden 2 pilootprojecten opgestart in basisscholen te Geel en Tessenderlo. De projecten werden een voltreffer, waardoor nu het hele land kan deelnemen. Scholen kunnen zich eenvoudig registreren via www.onemileaday.be. De deelnemende scholen krijgen een startersbox met extra promotiemateriaal en een leuk gadget, een “mijlpaaltje”, voor in de klas. Reeds 175 scholen hebben zich enthousiast aangemeld. De doelstelling is om dit jaar 50.000 kinderen dagelijks aan het bewegen te brengen in basisscholen over het hele land.

Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits en Olympisch Kampioene Tia Hellebaut gaven vandaag het startschot voor het project. Ze namen de eerste startersbox in ontvangst en liepen samen met de Geelse kinderen van basisschool Kompas de eerste mijl.

Tia Hellebaut, meter van het project: “Mijn kinderen gaan naar de basisschool in Tessenderlo, die vorig jaar als pilootschool deelnam. Toen ik over het initiatief hoorde, was ik meteen enthousiast en bereid mijn schouders onder het project te zetten. Het is zeer laagdrempelig en gemakkelijk in te voeren op school. Het enthousiasme van mijn kinderen motiveren me des te meer om een fiere meter te zijn van dit project.”

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Zes op de tien kinderen in het lager onderwijs hebben geen goede basisconditie. De kinderen worden gezonder en fitter en ze volgen met meer aandacht de lessen in de klas. Dankzij dit initiatief wordt beweging een echt onderdeel van de schoolcultuur. Dit past perfect in het actieplan dat we voorbereiden in het kader van de Vlaamse gezondheidsconferentie in december dit jaar, met aandacht voor beweging en sport, schoolsportinfrastructuur, gezonde voeding en EHBO en reanimatie.”

Davine Dujardin, woordvoerder Delta Lloyd Life: “Een gezonde levensstijl neem je best zo vroeg en zo jong mogelijk aan. ‘One Mile a Day’ stimuleert dit door volop jonge kinderen aan het sporten te brengen. Preventief aandacht schenken aan voldoende beweging is het begin van een goede gezondheid. Als beschermingsexpert engageert Delta Lloyd zich dus met enthousiasme voor dit project.”

Contacteer ons
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden