Officiële opening van assistentiewoningen De Weverij in Sint-Niklaas

Donderdag 8 maart 2018 — Het nieuwe woonerf De Weverij in Sint-Niklaas staat, met haar mix van eengezinswoningen, appartementen en erkende assistentiewoningen, voor intergenerationeel samenleven. Vandaag werden de 50 erkende assistentiewoningen, die speciaal werden ontworpen voor senioren die zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen, officieel geopend. Dit gebeurde  in aanwezigheid van burgemeester Lieven Dehandschutter en Schepen voor ruimtelijke ordening en stadsvernieuwing, groen en stadsreiniging, seniorenbeleid en evenementen, Christel Geerts. 

Assistentiewoningen, de serviceflats voor de nieuwe generatie 65-plussers
De 50 assistentiewoningen in Woonerf De Weverij zijn comfortabele, leeftijdsvriendelijke  en rolstoeltoegankelijke appartementen voor wie nog zelfstandig kan wonen – met zorg en dienstverlening binnen handbereik. De woningen zijn uitgerust volgens het Woonzorgdecreet. De woningen hebben 1 of 2 slaapkamers en een oppervlakte variërend van 60 m² tot 96 m², wat 25% groter is dan de gemiddelde serviceflat. Door de functionele indeling wordt elke ruimte optimaal benut en de keuken en badkamer zijn telkens zo ontworpen dat alle toestellen met gemak bereikbaar zijn. De assistentiewoningen worden uitgebaat door beheersinstantie Comfort Assist, een samenwerking tussen Assist en Cores Development. Er wordt nauw samengewerkt met het buurtbedrijf Drietakt en lokale zorgverstrekkers.

Katrien Lauwers, algemeen directeur van Assist:

Door de extra dienstverlening en ontzorging van de bewoners die wij als beheersinstantie bieden, zijn assistentiewoningen dé serviceflats voor de nieuwe generatie 65-plussers”.

Intergenerationeel wonen in Woonerf De Weverij
De assistentiewoningen maken deel uit van het gloednieuwe woonerf De Weverij dat duurzame woonoplossingen biedt voor elke generatie en levensstijl: budgetvriendelijke appartementen, eengezinswoningen én de erkende assistentiewoningen voor senioren. Het woonerf is gesitueerd op de terreinen van Schoeters-Bruggeman, de vroegere textielfabriek in Sint-Niklaas. De verwaarloosde industriële site werd door projectontwikkelaar Cores Development opgewaardeerd naar een kwalitatieve nieuwe woonwijk met een groen centraal buurtpark dat er voor zorgt dat de buurt opnieuw verweven wordt.

Sophie Deprez, CCO van Cores Development:

Wij denken niet in vakjes en geloven niet dat mensen met specifieke woonbehoeften zoals 65-plussers in een geïsoleerde woongemeenschap ondergebracht moeten worden. Intergenerationeel wonen biedt veel voordelen en is daarom één van onze pijlers in onze woonprojecten. Naast comfort en veiligheid, is ook de sociale netwerkvorming zeer belangrijk voor senioren.”.  

Opendeurdagen
De assistentiewoningen kunnen worden bezocht op :

  • 18/3 van 10 tot 17 uur (Dag van de Zorg)
  • Opendeurdagen 22/3  en 13/4 van 10 tot 16 uur
  •  Woensdag en donderdag van 10 tot 12 uur
  • Alle dagen op afspraak

De dagprijzen starten vanaf 33,48 € en de eerste 2 maanden zijn gratis voor snelle beslissers.

 

Over Comfort Assist
COMFORT Assist is een samenwerking tussen Assist en Cores Development. Vanuit Assist heeft COMFORT Assist een jarenlange expertise in het beheren van assistentiewoningen en het leveren van dienstverlening aan huis.


Over CORES Development - Urban Landscapers™ since 2006
“We create urban spaces that make people happy”

CORES Development werd in 2006 opgericht door Peter Leyssens en Jurgen Van Bogaert met als doelstelling het ontwikkelen van binnenstedelijke vastgoedconcepten met maatschappelijke meerwaarde.

CORES Development zet in op kernversterking in steden en gemeenten. ‘Urban Landscaping’ met meerwaarde voor de maatschappij, kan enkel tot stand komen door samenwerking tussen alle belanghebbenden: buurtbewoners, overheidsinstellingen, architecten, bouwbedrijven, studiebureaus,... CORES Development neemt hierin haar rol als facilitator op, waarbij zij steeds compromisgericht optreedt.

Onze ‘Urban Landscapes’ spelen in op de huidige en toekomstige behoeften van de markt. Enkel op deze manier zijn we in staat om duurzaam en innovatief vastgoed te realiseren. We noemen onszelf dan ook liever conceptontwikkelaar dan projectontwikkelaar.

De projecten van CORES Development zijn te vinden in heel Vlaanderen en Brussel. CORES Development staat zelf in voor de verkoop en promotie van alle projecten en heeft ook een eigen verhuurservice.

De maatschappelijke meerwaarde uit zich in het geluk van de gebruikers en buurtbewoners van onze projecten. CORES Development heeft als enige ontwikkelaar in België een ombudsman in dienst, die hierover waakt.

Voor meer informatie over De Weverij: www.woonerfdeweverij.be

Perscontact:

  • CORES Development, Sophie Deprez, Chief Commercial Officer, tel.: 32 (0)3 820 82 74, sophie@coresdevelopment.be   
  • Comfort Assist, Annemieke De Bruyne, tel.: 32 (0)3/287.06.25, deweverij@comfortassist.be 
  • Famous Relations, Wilma Schippers, PR Manager, tel.: 32 (0)479 95 08 55, wilma.schippers@famousrelations.be

 

VLNR: Sophie Deprez (Cores Development), Christel Geerts (Schepen), Lieven Dehandschutter (Burgemeester Sint-Niklaas) en Katrien Lauwers (Assist)
Wilma Schippers PR Consultant at Famous Relations