Officiële eerstesteenlegging woonproject Netedijk

Officiële eerstesteenlegging woonproject Netedijk

Herontwikkeling in het centrum van Duffel

Vandaag is door Burgemeester Marc Van der Linden de officiële eerste gevelsteen gemetst van woonproject Netedijk. Woonproject Netedijk is gelegen in de Gemeentestraat in Duffel en omvat 40 appartementen met 2 of 3 slaapkamers en 2 handelspanden. Nog voor de start van de verkoop was er sterke interesse in het project. Bijna alle units werden reeds verkocht, er is nog 1 appartement en 1 handelsruimte beschikbaar. Aannemer Belemco is eind 2016 gestart met de constructie van het nieuwe gebouw en de oplevering is voorzien eind 2018. Met dit project bevestigt projectontwikkelaar CORES Development de ambitie om via reconversie- en herbestemmingsprojecten nieuw woonaanbod te creëren in de stads- of dorpskern. 

Woonproject Netedijk

Woonproject Netedijk in de Gemeentestraat in Duffel bestaat uit 40 appartementen met 2 of 3 slaapkamers en woonoppervlaktes van 85 m² tot 150 m². Op de gelijkvloerse verdieping zijn 2 commerciële ruimtes voorzien en ondergronds bevinden zich parkeerplaatsen, bergingen en fietsstaanplaatsen.

Vooral de inplanting van de gelijkvloerse appartementen is opvallend. Om de privacy te garanderen liggen deze gelijkvloerse appartementen, net als het binnenplein, 80cm hoger dan het straatniveau. Bovendien worden de terrassen van de appartementen afgebakend door een waterpartij en een strook met lage struikbeplanting.

Herontwikkeling in het centrum van Duffel

Een  nieuw project met heel wat troeven: gelegen in het centrum van Duffel, zicht op het water, goede zuidelijke of oostelijke oriëntatie, duurzame materialen en energiezuinige voorzieningen. Het strakke en tijdloze architectuurontwerp is van de hand van de Duffelse Architectenassociatie Van Gaens.

“Het staat vast dat herbestemmingsprojecten zoals Dorpserf steeds belangrijker zullen worden de komende jaren. We spreken hierbij niet langer over klassieke verkavelingen waarvoor open ruimte buiten de dorpskern moet worden opgeofferd”, zegt Sophie Deprez, COO bij CORES Development. “Door een nieuwe bestemming te geven de site met verouderde woningen en magazijnen creëren we nieuw woonaanbod en zorgen we tegelijk voor een opwaardering van de dorpskern en de Netedijk, met respect voor de eigenheid van Duffel”.

Bijna uitverkocht

Van bij de aankondiging kon woonproject Netedijk rekenen op sterke interesse en dat blijkt ook uit de verkoopresultaten. In april 2016 werd de verkoop van de appartementen en handelsruimtes van Netedijk opgestart en enkele maanden later was het project bijna uitverkocht. Vandaag is er nog maar 1 appartement en 1 handelspand beschikbaar, beide op de gelijkvloerse verdieping. Het allerlaatste appartement in Netedijk kost €219.500, het handelspand  €169.500 (prijzen exclusief BTW, notaris- en registratiekosten).

Voor meer informatie over Netedijk:
www.netedijk.be
info@coresdevelopment.be
03/820.82.82

 

“We create urban spaces that make people happy”

CORES Development - Urban Landscapers™ since 2006

CORES Development werd in 2006 opgericht door Peter Leyssens en Jurgen Van Bogaert met als doelstelling het ontwikkelen van binnenstedelijke vastgoedconcepten met maatschappelijke meerwaarde.

CORES Development zet in op kernversterking in steden en gemeenten. ‘Urban Landscaping’ met meerwaarde voor de maatschappij, kan enkel tot stand komen door samenwerking tussen alle belanghebbenden: buurtbewoners, overheidsinstellingen, architecten, bouwbedrijven, studiebureaus,... CORES Development neemt hierin haar rol als facilitator op, waarbij zij steeds compromisgericht optreedt.

Onze ‘Urban Landscapes’ spelen in op de huidige en toekomstige behoeften van de markt. Enkel op deze manier zijn we in staat om duurzaam en innovatief vastgoed te realiseren. We noemen onszelf dan ook liever conceptontwikkelaar dan projectontwikkelaar.

De projecten van CORES Development zijn te vinden in heel Vlaanderen en Brussel. CORES Development staat zelf in voor de verkoop en promotie van alle projecten en heeft ook een eigen verhuurservice.

De maatschappelijke meerwaarde uit zich in het geluk van de gebruikers en buurtbewoners van onze projecten. CORES Development heeft als enige ontwikkelaar in België een ombudsman in dienst, die hierover waakt. 

Meer informatie op www.coresdevelopment.be

Contacteer ons
Sophie Deprez Chief Commercial Officer, CORES Development
Sophie Engels PR Manager, Famous Relations
Sophie Deprez Chief Commercial Officer, CORES Development
Sophie Engels PR Manager, Famous Relations
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden