NN Running Club-ambassadeur Sam De Bruyn zondag aan de start van de Brussels Marathon, amper 1 maand na dubbele longontsteking

Moedig Sam en alle andere loophelden persoonlijk aan via "www.hardloopsupporter.be"

Donderdag 25 oktober 2018 — Amper 1 maand na zijn dubbele longontsteking staat Sam De Bruyn nu zondag 28 oktober aan de start van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon. Na akkoord van zijn sportdokter zal hij een halve maraton lopen. Een cruciale test voor zijn grote uitdaging van volgende week. Op 4 november loopt de NN Running Club-ambassadeur in New York zijn allereerste volledige marathon (42 km). Om Sam en alle andere deelnemers in Brussel op een unieke manier aan te moedigen roept NN alle Belgen op om een korte steunvideo in te sturen op www.hardloopsupporter.be. Enkele kilometers voor de eindmeet zullen de lopers hun persoonlijke video op een groot scherm zien verschijnen. De ideale brandstof om de laatste kilometers te overbruggen.

Sam brengt de Belg in beweging 

Vlaams radio- en televisiepresentator Sam De Bruyn is ambassadeur van de ‘NN Running Club’. Dat is een digitale sport- en gezondheidsclub die Belgen massaal op weg wil helpen naar een gezonder en gelukkiger leven. Sam was aanvankelijk geen grote sportfanaat, tot hij werd uitgedaagd door presentator Freek Braeckman om deel te nemen aan de New York Marathon ten voordele van Mediclowns. Sindsdien traint Sam dagelijks. Naar eigen zeggen kan hij niet meer zonder lopen. Daarom roept hij alle Belgen op om samen met hem actiever te worden via de NN Running Club.  

Sam De Bruyn: “Ik heb een erg zware periode achter de rug, maar ik ben vooral erg blij dat ik terug kan lopen en kan doen wat ik graag doe. Deelnemen aan de Brussels Airport Marathon & Half Marathon is voor mij de laatste rechte lijn naar de New York Marathon, het evenement waar ik al heel lang naartoe leef. Ik weet dat het een zware opgave zal zijn, maar dankzij de ongelofelijke steun die ik van collega’s, vrienden, familie en kennissen krijg, ben ik supergemotiveerd om er volledig voor te gaan.”, vertelt Sam De Bruyn.

Verras Sam en alle andere lopers met een uniek supportersmoment

Dankzij www.hardloopsupporter.be kan elke Belg persoonlijke aanmoedigingen doorsturen voor alle deelnemers aan de halve of volledige marathon. Een ingenieus staaltje technologie zal ervoor zorgen dat de filmpjes getoond worden exact op het moment dat de deelnemer aan het scherm voorbijloopt, op zo’n twee kilometer voor de eindmeet. 

Izzy Van Aelst, Head of Marketing & Communications van NN licht toe:“Het is de missie van NN om de meest persoonlijke verzekeraar van het land te zijn. En wat is er beter dan de oprechte steun en een boodschap van je vrienden en familie op een moment in de race dat het moeilijk begint te worden? We hopen dat heel wat lopers dankzij het scherm een energieboost krijgen om de eindmeet te halen."

Wil jij Sam De Bruyn aanmoedigen tijdens zijn eerste wedstrijd sinds zijn zware longontsteking? Of ken jij iemand die deelneemt aan de Brussels Marathon & Half Marathon en een duwtje in de rug verdient? Neem dan zeker even de tijd om voor zaterdagvond een korte video te uploaden via www.hardloopsupporter.be! Meer uitleg vind je op de site.

 

### EINDE PERSBERICHT ###

 

PERSCONTACTEN:

Annelore Van Herreweghe, Press & PR manager (NN)

communicatie@nn.be, tel. 02/238 88 11

Sarah Thomas, PR manager (Famous Relations)

sarah.thomas@famousrelations.be, tel. 04/91 86 59 46 

 

OVER NN:

Als beschermingsexpert leidt en inspireert NN het debat rond gezondheid en geluk. Iedereen is anders, maar uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: een gezond en gelukkig leven. NN wil de Belgen op weg helpen naar (meer) geluk. 

Haar expertise inzake bescherming & geluk bouwt NN verder uit dankzij wetenschappelijke inzichten en die wil ze ook breed maatschappelijk inzetten met het oog op een gelukkige Belg. Centraal staat vandaag de NN leerstoel met het ‘Nationaal Geluksonderzoek’ (UGent) dat een antwoord biedt op de vraag: ‘Wat maakt Belgen gelukkig?’ Omdat geluk een erg persoonlijk gegeven is en ieder zijn geluk gedeeltelijk zelf in eigen handen heeft, reikt NN ook concrete tools aan waarmee de Belg zelf aan de slag kan. 

Als levensverzekeraar biedt NN bescherming dankzij innovatieve oplossingen (invaliditeit en overlijden, pensioenopbouw tak 23) en via een sterk netwerk van makelaars en bankpartners. NN telt 1,4 miljoen klanten in België en behoort tot NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een uit- stekende kapitaalspositie, actief in 18 landen wereldwijd. 

Voor meer informatie over het ‘Nationaal Geluksonderzoek’ en tips voor een gelukkiger leven: www.gelukkigebelgen.be

Voor meer informatie over NN: www.nn.be