Nieuwe joint venture MyB’eats lanceert digitaal platform voor voedingsmarkt

Nieuwe joint venture MyB’eats lanceert digitaal platform voor voedingsmarkt

Start-up breidt uit na bewezen succes

Brussel, 10 januari 2020 - Na hun succes op de frituurmarkt timmert MyB’eats BV volop aan de weg naar de verovering van de foodservice markt. Dat doen ze door een nieuwe joint venture op te richten onder de noemer MyB’eats, waarbij GoodLife Foods, Pandafish en SmartIT de krachten bundelen in een handige app voor fabrikanten en hun verkooppunten. De app wil zo de digitalisering van de foodservice markt mee helpen vormgeven. Na het succes bij frituristen wil de joint venture het platform uitbouwen naar merken en fabrikanten uit de hele foodservice markt.

Nieuwe joint venture zet MyB’eats verder

De nieuwe joint venture bouwt verder op het succes van MyBicky, een handige B2B-app voor de fabrikanten van Bicky enerzijds, en frituristen anderzijds. Al snel bleek dat de app het nodige potentieel had om ook de rest van de horeca te bekoren en  werd het platform op punt gesteld onder de nieuwe joint venture MyB’eats BV.  Dirk Van de Walle, CEO van GoodLife Foods licht toe:

Na drie succesvolle jaren van het digitale spaarsysteem MyBicky kozen we er voor het platform in 2018 open te stellen voor andere merken, waaronder Devos-Lemmens en Jupiler. Het was meteen duidelijk dat deze merken de toegevoegde waarde zagen in het platform. Het betrekken van twee gespecialiseerde bedrijven voor de verdere uitbouw, zowel in development als support, en het oprichten van een aparte vennootschap zijn dan ook logische en gezonde volgende stappen.” 

GoodLife Foods, de fabrikant van onder andere Bicky, Mexicano en recent ook het Belgische Flexitarian Bastards, stond mee aan de wieg van MyBicky en nam Pandafish en Smart IT bij de arm om het platform verder uit te breiden. Pandafish staat Goodlife Foods bij als technische partner van MyB’eats. Het online communicatiebureau uit Antwerpen zorgt voor de ontwikkeling van de app en alle bijhorende data architectuur. Een groeiend platform heeft uiteraard ook behoefte aan een sterke customer service. En dus stapte ook Smart IT, met hun jarenlange expertise op het vlak van CRM en e-commerce, mee in het project. Dankzij deze sterke samenwerking en aandelenparticipatie, waarbij geëngageerde werknemers investeerden in aandelen, begint de joint venture aan haar groeiparcours. MyB’eats heeft alvast interesse gewekt bij fabrikanten die ook actief zijn buiten frituren, zoals in de horeca.

Business booster voor fabrikanten en verkooppunten

MyB’eats is een app met voordelen voor zowel de verkooppunten als de fabrikanten van de deelnemende merken. Voor verkooppunten, zoals tankstations, voetbalkantines en frituren, is de app een digitaal spaarplatform voor onder andere geschenken en ander promomateriaal van de deelnemende merken. De spaarpunten, of  B’eats zijn ondertussen al erg bekend onder frituristen en worden verzameld wanneer de verkoper de QR-codes op zijn bestellingen inscant. Voor fabrikanten is het dan weer een unieke digitale marketing-en salestool, waar ze heel wat waardevolle informatie over het aankoopgedrag van hun verkopers kunnen verkrijgen. Wim Van Nuffel, commercieel directeur van MyB’eats legt uit:

“De QR-code die wordt ingescand door de verkooppunten genereert heel wat info over het koopgedrag zoals de  timing van de scanning, de  doorlooptijd van de verkoop door de  groothandelaar aan een verkooppunt, het bestelgedrag omtrent de verschillende productcategorieën enzovoort. Deze data maken het onder andere gemakkelijk voor de fabrikant om aan klantensegmentatie te doen.

Ook relatiebeheer met klanten wordt toegankelijk dankzij MyB’eats, want de fabrikant kan zijn bestaande contactendatabase ook activeren via de app. Bovendien kunnen fabrikanten via de app zelf marketingacties naar verkooppunten opzetten. Daarnaast maakt het de marketing- en salesinvesteringen meetbaar aan de hand van zeer gedetailleerde rapporten.  De innovatieve app is uniek in zijn soort omdat het door het verzamelen van smart data via een QR-code de fabrikant klantenbinding creëert. Bij MyB’eats  merkten ze dat de vraag naar dat contact hoog was:

 “Voor fabrikanten uit de foodservice markt was het duidelijk hoog tijd dat zij dichter bij hun klanten kwamen te staan om zo inzicht te verkrijgen in hun bestelgedrag. Uiteindelijk zorgt dat ervoor dat zij hun service keer op keer blijven verbeteren. Je kan het ook vergelijken met de retailsector: supermarkten distribueren hun producten ook naar hun klanten, die zij door en door kennen net omdat ze over smart data beschikken.”, aldus Wim Van Nuffel.

 Terwijl supermarkten met behulp van getrouwheidskaarten al lang big data genereerden, en ook het succes van Netflix hierop steunt, krijgen fabrikanten die doorgaans niet zo snel in contact komen met hun klanten dankzij MyB’eats nu ook toegang tot deze inzichten.

Gouden toekomstplannen

De start-up heeft alvast zijn potentieel bewezen. Meer dan 4.000 frituren scanden de afgelopen maanden in totaal ruim 1 miljoen producten via de MyB’eats app. Naast de merken Bicky en Beckers tekenden ook Continental Foods met Devos-Lemmens en ABInbev met Jupiler reeds in op het platform. Ook frituurolie-producent Aveno van het merk Delizio sprong recent mee aan boord. De partners die zich aansloten bij MyB’eats zagen hun verkoopresultaten steevast de hoogte in gaan. Het team achter de start-up zet dan ook alles in om hun service te verbeteren. Kristof Vosters, zaakvoerder van de development partner Pandafish is ambitieus:

“We zijn van plan om in 2020 en 2021  intensief te investeren op extra functionaliteiten. Zo zullen we ook consumentengedrag in kaart brengen in het spaarsysteem en bieden we deze ‘smart data’ aan bij het verkooppunt. Zo kunnen ook zij hun business boosten via MyB’eats. Daarnaast kijken we naar nieuwe ontwikkelingen om naast het scannen van QR codes automatische facturatielijnen in te lezen of facturen scanbaar te maken vanuit de applicatie.”

Op 13/01 zal MyB’eats BV hun start-up voorstellen op Horecava, de vakbeurs voor en door professionals in de horeca. Meer info voor gebruikers van de app vind je op www.mybeats.eu.

  ### EINDE PERSBERICHT ###

Contact:

Met vragen kan u terecht bij:

Eva van Riet (PR Manager Famous Relations)

+32(0)474 88 76 84

Eva.vanriet@famousrelations.be

Wim Van Nuffel (Commercieel Directeur MyB’eats)

+32(0)472 18 78 34

wim@mybeats.eu

Over GoodLife Foods

GoodLife Foods is één van de grootste leveranciers op het gebied van vriesverse snacks, waaronder loempia’s, hamburgers en frikandellen. Naast vleesproducten produceren ze ook een grote reeks vegetarische producten. Tot hun merkenportfolio behoren pioniers zoals Bicky, Mexicano en Daloon. De nieuwste toevoeging is Flexitarian Bastards, een Belgisch bedrijf dat vegetarische frituursnacks uitbracht en volop andere plantaardige vleesalternatieven ontwikkelt.

Vandaag heeft GoodLife Foods 8 productiebedrijven in 4 verschillende landen en eigen verkooppunten in 6 landen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Breda. GoodLife Foods hoort bij het portfolio van Egeria, een Nederlands private-equityfirma. Vandaag heeft GoodLife Foods een omzet van meer dan €200 miljoen in vriesverse snacks. Naast de productie voor de eigen merken produceert GoodLife Foods ook hoogwaardige Private Label producten voor de gehele Europese markt, voor zowel Retail, Foodservice als Industrie.

Over Pandafish

Als technische partner in MyB’eats staat Pandafish in voor de ontwikkeling van de app en alle bijhorende data architectuur. Daarnaast specialiseert Pandafish zich in het bedenken en uitwerken van online software oplossingen op maat van bedrijven, teneinde bedrijfsprocessen te digitaliseren en optimaliseren. Tot de klantenportefeuille behoren o.a. Bridgestone, Royco, Western Union, Lukoil, Recupel en RSC Anderlecht. Pandafish werd in 2017 opgericht, is gevestigd in hartje Antwerpen en telt inmiddels een solide team van 9 werknemers. 

Over Smart IT

Smart IT Systems is een software bedrijf met 25 jaar ervaring in de farmaceutische sector. Met www.PharmInTouch.be is het marktleider met een B2B e-commerce portaal tussen enerzijds apothekers, hospitalen en groothandels en anderzijds de farmaceutische labo's.

Met MobiRep heeft het eveneens een sterke CRM oplossing in handen dat door vele apotheekafgevaardigden en medische vertegenwoordigers wordt gebruikt om hun klanten zo optimaal mogelijk te kunnen ondersteunen tijdens hun bezoek. MobiRep bestaat als een totaaloplossing geïntegreerd met ERP systemen zoals SAP en wordt aangeboden als een online, desktop, iPad , windows tablet & smartphone(iPhone & Android) versie.

Smart IT ondersteunt hierbij meer dan 40 farmaceutische bedrijven waaronder Sanofi, GSK, EG, Bayer, Merck, L’Oreal, Novartis...Deze ervaring zullen ze nu aanwenden als ondersteunende partner binnen MyB’eats.

Eva van Riet PR Manager, Famous Relations

 

 

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Garmin, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden