Nieuwe hit voor zomerse lunch: 'Salad in a Jar'

Men kookt en eet bewuster dan ooit. Snel en goedkoop heeft plaats gemaakt voor lekker, duurzaam en gezond en kant-en-klare maaltijden verliezen hierbij terrein ten voordele van huisgemaakte producten en maaltijden.[1] We kiezen onze ingrediënten liefst zelf om ze vervolgens op onze eigen manier te bereiden. Dé trend is vandaag dan ook zonder twijfel Do it Yourself. Ook in de keuken. We zijn daarbij creatiever dan ooit. Een uiting hiervan is de 'Salad in a Jar.' Vandaag nog een goed bewaard geheim van Amerikaanse Foodistas, maar binnenkort dé next lunch hype. Vandemoortele helpt de culinaire creatieveling in onszelf ontwaken en brengt deze kleurrijke, in laagjes opgebouwde salade in een glazen bokaal naar de lunchtafel. Met een stevige dosis inspiratie op www.vandemoortele.be en door het verspreiden van vintage bokalen waar de salades in worden opgebouwd helpt Vandemoortele zo kiezen voor een gezond en kleurrijk alternatief voor de klassieke, doordeweekse lunchdoos.

Laagjes, laagjes, laagjes

Een 'Salad in a Jar' bereidt men in laagjes van beneden naar boven. De vinaigrette bevindt zich altijd onderaan de 'Jar'. Voor een knapperige salade mag deze immers niet in contact komen met de sla en de crunchy ingrediënten bovenaan. Daarna volgen de zwaardere groenten en pasta of rijst, gevolgd door peulvruchten en granen. Vlees, gevogelte, vis of een vleesvervanger sluiten aan, eventueel met daarboven zaden of gedroogd fruit. Salade komt altijd als laatste. De 'Salad in a Jar' kan men enkele dagen in de koelkast bewaren. De 'jar' beschermt en bewaart de vitaminen, de smaak en de versheid van de ingrediënten. Nu enkel nog alles door elkaar schudden en de salade omdraaien op een bord. Een lekkere, kleurrijke, knapperige lunch is klaar.

Zelf aan de slag? Vandemoortele helpt!

Een 'Salad in a Jar' maakt men heel eenvoudig zelf. De enige regels die gelden zijn eigenheid en creativiteit. Iedereen maakt zijn Jar hoe hij dat wil. Onder het motto 'startinspiratie kan nooit kwaad' is er Vandemoortele.be waar men naast recepten ook nuttige vinaigrettetips vindt voor oneindig varieerplezier.

Op www.pinterest.com/vandemoortele en op www.instagram.com/vandemoortele  kan men terecht voor nog meer culinaire creativiteit.

Een 'Salad in a Jar' 5 maal geprezen

1. Very good looking! Met haar mooi op elkaar gestapelde, gekleurde laagjes ziet een 'Salad in a Jar' er onwaarschijnlijk knap uit. Zo steelt men tijdens de lunch ongetwijfeld de show bij de collega's.

2. Makkelijk te bewaren en transporteren. Wanneer een 'Salad in a Jar' correct wordt samengesteld en goed wordt afgesloten, bewaart ze enkele dagen in de koelkast. Zo maakt men in een handomdraai een lunch voor enkele opeenvolgende dagen. De 'Salad in a Jar' is ook makkelijk te transporteren. Geen gesleur meer met een collectie potjes met daarin tomaten, salade, noten en rijst.  

3. Oneindig veel mogelijkheden, onbeperkte creativiteit. Een 'Salad in a Jar' kent oneindig veel variaties. Zij die dat willen creëren elke dag een ander menu. Persoonlijkheid en creativiteit gegarandeerd!

4. Gezond én lekker. Wie dacht dat gezonde lunches saai waren heeft ongelijk. De 'Salad in a Jar' bewijst dat lekker en gezond hand in hand kunnen.

5.  Gegarandeerd succes, ook op BBQ's en picknicks. Een 'Salad in a Jar' beperkt zich niet enkel tot lunches. Het leent zich ook uitstekend voor een creatieve picknick in het park of als orginele salade bij een zomerse BBQ. Gastvrouwen en -heren scoren gegarandeerd!

Welke vinaigrette voor welke salade?

Belangrijk onderdeel van een 'Salad in a Jar' is de vinaigrette. Vandemoortele heeft voor elke combinatie een bijpassende vinaigrette die de ingrediënten perfect tot hun recht laten komen. Dé sleutel tot succes voor een zorgvuldig afgewerkt smakenpalet, op maat van ieders voorkeur.

  • Light Fijne kruiden: Haalt de kruidentuin op het bord. Een heerlijke vinaigrette en altijd een succes. Past bij salades met gegrilde vis, tomaat basilicum en ham.
  • Mosterd op grootmoeders wijze: De recepten van grootmoeder blijven een topper. Deze vinaigrette past bij alle slaatjes, maar ook bij pasta en couscous. Tip: ook heerlijk bij een fris slaatje met mosselen. 
  • Honing Mosterd: Voor een 'Salad in a Jar' die zoet en pittig combineert. Staat garant voor een perfect huwelijk tussen salade en vlees zoals spek of filet d'Anvers.
  • Yogorette Fijne Kruiden: Een vinaigrette voor liefhebbers van een zachte, kruidige toets. Heerlijk bij geitenkaas, gegrild vlees, maatjes en andere vis en bij rauwe groenten. 
  • Framboos: Voor een zoete toets in salades. Deze vinaigrette zorgt voor een fruitige, lichte, onweerstaanbare lunch. Past bij een salade geitenkaas, gerookte eend en eendenborst, bij kip en bij vlees in het algemeen.     
  • Appel-Walnoot: Voor een 'Salad in a Jar' met meer body. De Appel-Walnoot vinaigrette is niet alleen fluweelzacht, ze is ook een echte smaakmaker bij salades en koude gerechten. Past bij kip, kaas, fruit, Waldorfsalade, gemengde sla en koude pasta.
  • Light Mosterd: Met haar aangename spicy mosterdzaadjes is deze light vinaigrette een match made in heaven voor zij die houden van een salade met een pittig karakter.
  • Bieslook: Een allround vinaigrette die smaak brengt aan alle klassiekers. Ideaal bij salades met tomaten, komkommer of met vis. Ook lekker bij koude visgerechten zoals carpaccio of tartaar van zalm, heilbot, makreel... 
  • Light Tuinkruiden zonder suiker: Voor zij die kiezen voor licht en evenwichtig, en dol zijn op de smaak van groene kruiden. Deze vinaigrette bevat geen suiker en smaakt heerlijk bij salades in combinatie met vis.

Nieuw: Thousand Islands 

Met de nieuwe vinaigrette 'Thousand Islands' waait er meteen een Zuiderse wind door de keuken. Deze vinaigrette met een licht gekruide, zoet-zure smaak past perfect bij een breed gamma aan salades. Thousand Islands lijkt gemaakt voor bereidingen op basis van Italiaanse kazen, aardappelen en olijven. In combinatie met zeevruchten, tonijn of asperges trakteert deze vinaigrette de smaakpapillen op het heerlijke gevoel van vakantie.

 

-- Ontdek verder in dit persdossier enkele voorbeeldrecepten voor een 'Salad in a Jar', op smaak gebracht met onder meer de vinaigrette 'Thousand Islands'--

 

[1] http://www.optimalegezondheid.com/voedseltrends-2015-wat-staat-ons-te-wachten/ 

http://www.nu.nl/lifestyle/3775384/jongeren-willen-gezond-eten.html

http://flandersfood.com/artikel/2014/11/12/trends-voor-2015-daar-zijn-de-millennials

Contacteer ons
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden