Nieuw Brussels vastgoedproject voor CORES Development

136 appartementen in Anderlecht

Brusselse buurten zoals Sint-Jans-Molenbeek, Anderlecht en de kanaalzone kenden de laatste jaren een echte revival. Na populaire initiatieven zoals Foodmet en Molengeek, volgt nu ook een boost van het vastgoedaanbod in deze Brusselse gemeenten. De ambitie is duidelijk: Molenbeek en Anderlecht profileren als wijken waar het aangenaam wonen, werken en winkelen is. Wie in de hoofdstad wil (blijven) wonen, maar toch een groene en autoluwe woonomgeving verkiest, kan terecht bij woonproject De Melkerij in Anderlecht. De Melkerij omvat 4 gebouwen met in totaal 136 ruime, moderne en betaalbare appartementen, grenzend aan een beschermd natuurgebied. Projectontwikkelaar CORES Development heeft al heel wat succesvolle reconversieprojecten in Vlaanderen op zijn palmares staan. Met dit eerste grote vastgoedproject in Brussel bevestigt CORES Development zijn visie op binnenstedelijke vastgoedprojecten en wordt een belangrijke stap gezet in de groei van het bedrijf. 

Bruxelles ma belle

Molenbeek en Anderlecht zijn de laatste tijd steeds meer in trek als locatie voor vastgoedprojecten. Deze Brusselse wijken, en de andere wijken van de hoofdstad, bieden bewoners en investeerders nu eenmaal troeven die andere steden niet hebben. Enerzijds is er de allure van een echte grootstad, anderzijds vind je in veel buurten ook nog een gezellige en unieke sfeer. Vandaag zijn ook de prijzen nog opvallend laag in vergelijking met andere Brusselse wijken en vergelijkbare appartementen in andere steden.

Sophie Deprez, CCO Cores Development licht de locatie van het project toe:

We zijn enorm tevreden met dit eerste grote Brusselse project. Sommige van de Brusselse gemeenten hebben soms nog te kampen met een imagoprobleem – ten onrechte, want ze bieden juist heel veel potentieel! Residentie De Melkerij neemt in deze ontwikkeling een belangrijke plaats in. Het is gelegen in een parkomgeving en toch vlak bij de Brusselse binnenstad én aan de grote invalswegen.”

Een groene nieuwe woonomgeving in de stad

De residentie in de Melkerijstraat bestaat uit 4 gebouwen met 136 appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers. Er is een ruime ondergrondse parking voor alle bewoners en bovengrondse parkeerplaatsen rond de gebouwen voor bezoekers.

De Melkerij ligt aan de rand van eennatuurgebied dat in 2002 door het Brussels hoofd- stedelijk gewest als landschap beschermd werd. Deze groenzone maakt het woonproject uniek. Aan de straatkant worden de 4 gebouwen in het glooiende groengebied ingeplant tussen bestaande bomen en hagen. Achteraan verandert de stijl naar een tuin met grasachtige planten en een meer natuurlijke uitstraling.

De architecten van DDS & Partners integreerden met uiterste zorg de gebouwen in de beschermde groene omgeving. De gebouwen zijn hedendaags en met aandacht voor detail vormgegeven. Sobere kleuren en materialen brengen rust en elegantie in het stijlvolle ontwerp. De appartementen genieten van veel lichtinval en bieden tegelijk een hoge mate van privacy. De private tuinen van de gelijkvloerse appartementen worden omzoomd door hagen die voor de nodige privacy zorgen. De aangelegde wandelpaden verbinden de gebouwen en zorgen dat het natuurgebied goed bereikbaar is vanaf de straatkant.

Verkoop

In een eerste fase wordt een gebouw met 42 appartementen in verkoop gebracht. Een studio is al beschikbaar vanaf € 99.500 en een 1-slaapkamerappartement is te koop vanaf € 149.500De verkoopprijzen van de 2- en 3-slaapkamerappartementen starten vanaf respectievelijk € 174.500 en € 239.500. Ook wie op zoek is naar een appartement met een eigen tuin of een extra groot terras zal in De Melkerij zijn gading vinden. De tuinappartementen zijn beschikbaar vanaf € 149.500, de appartementen met een extra groot terras vanaf € 229.500. De opgegeven prijzen zijn exclusief btw, registratie- en notariskosten.

Planning werkzaamheden

De bouwwerkzaamheden in De Melkerijstraat zullen starten in augustus 2018 en deze werken zullen ongeveer 2 jaar duren. Dat betekent dat volgens de huidige planning de eerste bewoners in de zomer van 2020 zouden kunnen verhuizen naar de nieuwe residentie.

 

Voor meer informatie over De Melkerij:

www.residentiedemelkerij.be

info@coresdevelopment.be

03/820.82.82

 

###

 

“We create urban spaces that make people happy”

CORES Development - Urban Landscapers™ since 2006

CORES Development werd in 2006 opgericht door Peter Leyssens en Jurgen Van Bogaert met als doelstelling het ontwikkelen van binnenstedelijke vastgoedconcepten met maatschappelijke meerwaarde.

CORES Development zet in op kernversterking in steden en gemeenten. ‘Urban Landscaping’ met meerwaarde voor de maatschappij, kan enkel tot stand komen door samenwerking tussen alle belanghebbenden: buurtbewoners, overheidsinstellingen, architecten, bouwbedrijven, studiebureaus,... CORES Development neemt hierin haar rol als facilitator op, waarbij zij steeds compromisgericht optreedt.

Onze ‘Urban Landscapes’ spelen in op de huidige en toekomstige behoeften van de markt. Enkel op deze manier zijn we in staat om duurzaam en innovatief vastgoed te realiseren. We noemen onszelf dan ook liever conceptontwikkelaar dan projectontwikkelaar.

De projecten van CORES Development zijn te vinden in heel Vlaanderen en Brussel. CORES Development staat zelf in voor de verkoop en promotie van alle projecten en heeft ook een eigen verhuurservice.

De maatschappelijke meerwaarde uit zich in het geluk van de gebruikers en buurtbewoners van onze projecten. CORES Development heeft als enige ontwikkelaar in België een ombudsman in dienst, die hierover waakt.

 

 

Contacteer ons
Sophie Deprez CCO, CORES Development
Sophie Engels PR Manager, Famous Relations
Sophie Deprez CCO, CORES Development
Sophie Engels PR Manager, Famous Relations
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden