MyMicroInvest wordt "Spreds"

Na 2017 op een positieve noot beëindigd te hebben, is MyMicroInvest klaar om een reeks langverwachte en opwindende veranderingen door te voeren. Na een lange en vruchtbare samenwerking van meer dan zes jaar hebben MyMicroInvest en het impact venture capital fonds Inventures besloten om elk hun eigen weg te belopen. Beide activiteiten, die tot nu toe eenzelfde juridische structuur, CEO en team deelden, namen de vrij logische beslissing om een duidelijke grens te trekken tussen elkaar en zich op te splitsen in twee bedrijven. Deze verandering geeft Inventures de kans om zijn investeringsexpertise in impact start-ups en scale-ups verder uit te bouwen,  terwijl het investeringsplatform nog meer zich verder zal verdiepen op diversificatie voor de investeerders en zich focussen op zijn core bussiness. Om dit te verwezenlijken  heeft het co-investeringsplatform MyMicroInvest beslist om zijn naam te veranderen naar Spreds en zal geleid worden door Charles-Albert de Radzitzky (CEO) en Gilles van der Meerschen (Chief Business Development Officer) terwijl Olivier de Duve, CEO wordt van het Inventures fonds.

MyMicroInvest is actief in de zogenaamde "regtech" (regulatory technology) sector en hanteert een strategie gericht op het vormgeven van de markt en is uitgegroeid tot een toonaangevend investeringsplatform in Europa die elke investeerder de mogelijkheid biedt om te investeren in een bedrijf wiens boodschap hen aanspreekt. Het Inventures fonds kent sinds zijn oprichting een gestage groei. Het fonds werd opgericht ter ondersteuning van slimme en innovatieve Europese startende bedrijven (waarbij ten minste één door de Verenigde Naties opgestelde Duurzame Ontwikkelingsdoelen wordt aangepakt), duurzame groei van de werkgelegenheid en stimulering van ondernemerschap.

Deze splitsing verandert op geen enkele manier de doelstellingen, waarden of  activiteiten van de bedrijven. Hoewel ze gescheiden zullen zijn, met een verschillend management en teams, zijn beide bedrijven een partnerschap aangegaan dankzij hun nieuwe  "Impact VC Tracer" dienst die de kans geeft aan de leden van het platform om de volgende 10 start-ups die deel uitmaken van de participaties van het fonds Inventures te selecteren. Inventures zal haar geselecteerde start-ups blijven voorstellen aan de crowd.

Het investeringsplatform MicroInvest wordt Spreds

Om zijn aanbod perfect te reflecteren in combinatie met zijn identiteit, en om deze op de juiste manier over te brengen aan de buitenwereld, wisten ze bij MyMicroInvest dat er verandering nodig was. Daarom heeft het bedrijf besloten om het eerste herkenningspunt voor hun klanten in een nieuw jasje te steken en dus hun naam te veranderen. De nieuwe naam, Spreds, weerspiegelt een strategie die duidelijker, eenvoudiger en krachtiger is dan ooit tevoren. Deze naam omvat de twee belangrijkste boodschappen die ze willen uitdragen ten opzichte van zowel hun investeerders als ondernemers.

  • Diversificatie: hoewel investeren in start-ups een risicovolle activiteit blijft, is er altijd een manier om de inherente risico’s te minimaliseren: door het spreiden van uw investeringen. Hun laatste nieuwe dienst, “Tracers” laat investeerders toe om op een eenvoudige manier interessante start-ups te selecteren, terwijl ze de volledige controle behouden  over hun investeringen. Voor meer informatie: www.spreds.com/nl/tracers.                 
  • Het delen van successen: een van  de kernwaarden van Spreds is het delen van succes. Door investeerders en ondernemers te verenigen, maakt Spreds het mogelijk voor ondernemers om hun vleugels uit te slaan en hun dromen te verwezenlijken.

Vooruitblik op 2018

Voor 2018 streeft Spreds ernaar een centrale figuur en stimulator te worden voor het ecosysteem van ondernemers, en dit door alle actoren in de industrie, zoals inspirerende projectleiders, incubatoren, accelerators, accountants of ondersteunende investeerders samen te brengen. De samenwerking met Startup Factory heeft hen dan ook gemotiveerd om actiever samen te werken met incubatoren; om start-ups een gemakkelijkere en snellere manier aan  te bieden om fondsen te werven. Daarnaast hebben grotere actoren ook reeds belangstelling getoond om gebruik te maken van het platform.

Olivier de Duve, de vorige CEO van MyMicroInvest en nieuwe CEO van Inventures: Sinds de oprichting van MyMicroInvest in 2011 hebben we reeds heel wat boeiende veranderingen doorgemaakt, maar 2017 zal zeker de geschiedenisboeken ingaan als één van de meest memorabele jaren. Het platform heeft een nieuwe diversificatie service met de komst van de Tracers en Inventures richtte met succes een tweede fonds op. Het is nu tijd voor beide teams om zich te focussen op hun core business.

Charles-Albert de Radzitzky, de nieuwe CEO van Spreds: Het komende jaar zal Spreds ook zijn Tracers-service verbeteren door het aanbod uit te breiden, en zo aan de verschillende behoeften van onze investeerders te voldoen en nieuwe partnerschappen aan te gaan. Meer dan ooit zal Spreds zijn leiderschap in het Belgische financiële landschap proberen te behouden door zichzelf te positioneren als hét dienstenplatform voor het hele start-up ecosysteem.”

 

Over Spreds

Spreds is een investeringsplatform die iedereen, ongeacht de omvang zijn activa, de mogelijkheid biedt om op een eenvoudige manier te investeren in veelbelovende jonge bedrijven die hun omgeving verbeteren. Spreds heeft dan ook als doel om hen, via het platform, te helpen hun risico te verminderen door middel van transparantie, informatie en diversificatie. Spreds houdt van ondernemers en het ondernemers ecosysteem en stelt bedrijven in staat om op een eenvoudige, praktische en voordelige manier fondsen op te halen, en dit bovendien in een beveiligde omgeving. Spreds biedt producten aan die zich onderscheiden van hetgeen wordt aangeboden door banken, vermogensbeheerders en fondsen die maar al te vaak beschouwd worden als vervreemd van de reële economie en haar ondernemers. Spreds is gevestigd in het hart van Brussel en bestaat uit een dynamisch en gepassioneerd team.  Het is de Belgische marktleider en één van Europa’s voornaamste investeringsplatform voor start-ups en scale-ups.

Over Inventures

Het fonds werd opgericht ter ondersteuning van slimme en innovatieve Europese startende bedrijven (waarbij ten minste één door de Verenigde Naties opgestelde Duurzame Ontwikkelingsdoelen wordt aangepakt), duurzame groei van de werkgelegenheid en stimulering van ondernemerschap. Het Inventures fonds kent sinds zijn oprichting een gestage groei. Nadat het eerste fonds, Inventures I, €15 miljoen ophaalde en in 15 bedrijven investeerde werd in december 2016 Inventures II opgericht. Dit fonds heeft op vandaag € 26 miljoen aan effectieve investeringen en investeringsbeloften verzameld en selecteerde reeds 4 bedrijven voor een financiering. De unieke eigenschappen van Inventures zijn dat de bedrijven ten minste één van de Duurzame Ontwikkelingsdoelenaanpakt en  dat het de crowd mee wil betrekken in een samenwerkingsverband met het fonds door middel van het Spreds platform.

Contacteer ons
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden