MyMicroInvest eerste crowdfundingplatform met vergunning voor de tax shelter

Vrijdag 28 april 2017 — Vanaf 1 februari trad de Tax Shelter maatregel in werking voor crowdfundingplatformen en deed MyMicroInvest een officiële aanvraag bij de FSMA tot vergunning van het investeringsplatform. Nu melden ze met trots dat ze zichzelf het allereerste crowdfundingplatform kunnen noemen dat werd vergund door de FSMA, de nationale autoriteit die toezicht houdt op de Belgische financiële sector. MyMicroInvest zal ook blijven inzetten op het grondig informeren van de beleggers over de kansen en de risico’s die verbonden zijn aan het investeren in jonge bedrijven via crowdfunding.

Het aanvraag- en goedkeuringsproces

MyMicroInvest stelde bij zijn aanvraag een dossier op met daarin zowel de interne regelgeving als specifieke documentatie. Het volledige team van MyMicroInvest heeft bijgedragen aan dit proces zodat het bedrijf klaar was voor het vergunningsproces opgezet door de FSMA en zodat ze hun klanten een nog betere bescherming kunnen aanbieden. Ook werden er nog enkele interne regels en voorschriften toegevoegd die toegepast zullen worden op specifieke onderwerpen zoals crisisbeheer, IT-continuïteit en het behandelen van klachten..

Wat betekent dit voor de consument?

MyMicroInvest moet in elk geval steeds voldoen aan alle wettelijke vereisten (zoals beschreven in de wet op de erkenning en afbakening van crowdfunding) en kan nu wettelijk de voordelen van de tax shelter aanbieden aan zijn leden.

Via het investeringsplatform krijgen investeerders een plaats op de private equity markt  en dit vanaf een minimale investering van €100. Ze kunnen jaarlijks maximaal €100.000 via tax shelter investeren en kunnen hiermee tot €45.000 belastingvermindering bekomen. Daarvoor moeten de aandelen wel minstens 4 jaar door de investeerder worden aangehouden. De investeerders krijgen hiervoor jaarlijks een certificaat voor hun belastingaangifte die het mogelijk maakt te genieten van het belastingvoordeel.

MyMicroInvest benadrukt dat het investeren in jonge bedrijven, al dan niet start-ups, scale-ups of andere groeiende bedrijven, steeds risico’s inhoudt. Om deze risico's te beperken raadt MyMicroInvest zijn gebruikers aan hun investeringen te spreiden over verschillende bedrijven in verschillende stadia van maturiteit. Via deze diversificatie vermindert het risico aanzienlijk doordat een eventueel verlies op bepaalde investeringen gecompenseerd wordt door de winst op andere investeringen.

 

Over MyMicroInvest

MyMicroInvest is een investeringsplatform waar veelbelovende start-ups en groeiende bedrijven financiële ondersteuning krijgen van een uniek investeringspubliek, gaande van particulieren tot professionele beleggers, waaronder business angels, venture capitalists en professionals uit de industrie. Via MyMicroInvest kunnen ook onervaren investeerders zich samen met deskundigen op het ondernemerschap storten, en dit vanaf € 100 inleg. De missie van MyMicroInvest bestaat erin om ondernemers te steunen en iedereen mee te laten delen in het succes van de bedrijven van morgen. MyMicroInvest is gevestigd in hartje Brussel en bestaat uit een internationaal team met een passie voor het faciliteren van ondernemen en investeren

 

 

 

Sophie Engels Famous Relations