MyMicroInvest: een invloedrijk 2016 legt de basis voor 2017

In 2016 bouwde MyMicroInvest zijn activiteiten verder uit en gaf het als marktleider vorm aan de markt. De waardevolle basis die ze in 2016 legden, komt alvast aan het oppervlak in het eerste kwartaal van 2017.

 

In 2016 haalde MyMicroInvest €17,800,000 op verspreid over 28 projecten (versus €6,000,000 voor 23 projecten in 2015) en was al in staat om een veelbelovende pipeline aan te leggen voor de komende maanden dankzij het contracteren van 28 projecten voor het volgende jaar.

Net zoals voor de meeste start-ups is deze groei nog niet zichtbaar op het vlak van financiële resultaten.  MyMicroInvest richt zich echter op de lange termijn en kon daarom een belangrijke kapitaalverhoging van €2,500,000 vastleggen dankzij een succesvolle financieringsronde (€1,600,000 van de crowd in minder dan een uur).

“2016 was een jaar waarin we aanzienlijk geïnvesteerd hebben in ons platform, in onze procedures en in ons team” verklaart Olivier de Duve, mede-oprichter en Chief Executive Officer. “Door het afsluiten van enkele veelbelovende deals aan het einde van 2016 en dankzij de mogelijkheid om een sterke pipeline aan te leggen van interessante nieuwe partnerships, verwachten we dat we onze activiteiten verder kunnen laten groeien doorheen 2017.”

Vormgeven van de markt

MyMicroInvest is als leidinggevend investeringsplatform in het Belgische landschap constant bezig met het vormen van de markt voor investeringen in start-ups door het democratiseren van de toegang tot durfkapitaal. Al sinds zijn oprichting wil het bedrijf hoge standaarden stellen voor zijn sector. Een goed voorbeeld is de creatie van een specifieke wettelijke structuur voor de start-ups die ze financieren, waarbij elk gefinancierd bedrijf geïsoleerd en beschermd wordt van de andere compartimenten.

Een ander voorbeeld is de accreditatie door de FSMA. Na enkele weken van intensief teamwork werd MyMicroInvest het eerste crowdfundingplatform in België dat de officiële vergunning van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten mocht ontvangen. Hierdoor kunnen we op permanente wijze onze investeerders de Tax Shelter aanbieden voor investeringen die hiervoor in aanmerking komen..

Net zoals elke andere start-up in zijn eerste jaren na de oprichting, werkt MyMicroInvest voortdurend aan de ontwikkeling van zijn aanbod en platform om zo een antwoord te bieden aan de noden van de groeiende markt. Ondanks de vertraging van de implementatie van de Tax Shelter, zijn de inspanningen merkbaar aan het stijgende niveau van activiteiten (al 60% van de activiteit van 2016 werd bereikt gedurende het eerste kwartaal van 2017) en de optimalisatie van de strategie door nieuwe partnerships.

Tax Shelter als stimulans voor investeerders

De Start-up Tax Shelter voor crowdfunding werd gelanceerd op 1 februari 2017, een jaar later dan verwacht. Sindsdien heeft MyMicroInvest reeds vijf Tax Shelter campagnes aan zijn investeerders kunnen aanbieden die samen twee keer meer dan het gemiddelde voor gewone campagnes ophaalden en die ook gemiddeld dubbel zoveel investeerders aantrokken. MyMicroInvest wilde dat investeerders de kansen die de Tax Shelter biedt volledig begrepen en daarom creëerde het een speciale website en eBook over het onderwerp.

MyMicroInvest merkte een duidelijke vraag van investeerders op in verband met Tax Shelter opportuniteiten maar ook het bewustzijn van de investeerder betreffende de risico’s die investeren met zich meebrengt en dus bijkomend over de nood aan diversificatie.

Een nieuw jaar, een nieuwe strategie

Als gevestigde leider op de markt erkent MyMicroInvest dat het beleggen in aandelen steeds gepaard gaat met een behoorlijk risico. Het bedrijf legt er zich op toe dat het steeds interessante producten aan zijn investeerders kan bieden terwijl het op hetzelfde moment hen ook willen wijzen op het belang en de voordelen van diversificatie. Als onderdeel van een constante evolutie van zijn strategie, heeft MyMicroInvest de intentie om zijn partnerships uit te breiden met incubators zodat ze deze gediversifieerde manier van investeren in gekwalificeerde investeringsopportuniteiten kunnen aanbieden.

“Wij geloven dat investeren in de start-ups van vandaag ervoor zorgt dat de economie van morgen kan gefinancierd worden en dat er zo nieuwe jobs gecreëerd worden. Dit bereiken we door het aanbieden van een methode die het investeerders makkelijk maakt om hun investeringen te diversifiëren in start-ups en scale-ups en zo hun eigen portfolio samen te stellen. Dit is de beste manier om hun belangen af te stemmen met onze ambitie om de reële economie in een hogere versnelling te plaatsen,” legt Olivier de Duve uit.

De eerste partner is Startup Factory, een disruptieve en succesvolle start-up studio incubator die samen met MyMicroInvest de mogelijkheid zal bieden om te investeren in 5 projecten in 2017 en 10 projecten in 2018.

“Ons track record toont aan dat we samen met onze investeerders en ondernemers snel voortgang maken op een manier die werkgelegenheid en extra waarde toevoegt aan onze geselecteerde projecten en ze zo ook ondersteunt. Al onze indicatoren tonen aan dat schuld- en aandelenbeleggingen, beide aangeboden door MyMicroInvest, essentieel zijn in het huidige financiële landschap en dat ze erkend worden door experts als echte financiële alternatieven. We zijn er ook trots op dat we beschouwd worden als een leidinggevend figuur in deze industrie” concludeert Olivier de Duve.

MyMicroInvest is er zeker van dat, met een sterke pipeline, permanente innovatie en constante inspanningen om investeerders te onderwijzen, het in staat zal zijn om zijn groei verder te zetten in 2017. De belangrijkste focus ligt op het geleidelijk maar sterk doen groeien van het activiteitsniveau en om verder te investeren in de toekomst terwijl het zijn positie als marktleider behoudt.

 

Over MyMicroInvest

MyMicroInvest is een investeringsplatform waar veelbelovende start-ups en groeiende bedrijven financiële ondersteuning krijgen van een uniek investeringspubliek, gaande van particulieren tot professionele beleggers, waaronder business angels, venture capitalists en professionals uit de industrie. Via MyMicroInvest kunnen ook onervaren investeerders zich samen met deskundigen op het ondernemerschap storten, en dit vanaf € 100 inleg. De missie van MyMicroInvest bestaat erin om ondernemers te steunen en iedereen mee te laten delen in het succes van de bedrijven van morgen. MyMicroInvest is gevestigd in hartje Brussel en bestaat uit een internationaal team met een passie voor het faciliteren van ondernemen en investeren

Contacteer ons
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden