Maes laat maten genieten zonder mate, met haar nieuwste innovatie Maes 0.0%

Maes lanceert vandaag haar nieuwste innovatie: Maes 0.0%. Met de introductie van een alcoholvrij alternatief komt Maes niet alleen tegemoet aan de alsmaar stijgende vraag naar niet-alcoholische bieren, maar biedt Maes aan alle maten eveneens een alternatief om te consumeren op ieder moment, en zonder mate. Steeds meer Belgische mannen hebben het namelijk moeilijk om vast te houden aan momenten met de maten. Uit een studie uitgevoerd in opdracht van Maes blijkt nochtans dat dit de ideale manier is om te ontspannen.

Favoriete bezigheid van de Belgische man: pinten pakken met de maten

Uit een onderzoek uitgevoerd door het onderzoeksbureau iVox blijkt dat dé activiteit die mannen het vaakst doen met hun vrienden, een pint gaan pakken is (19%). Bijna een derde van de Belgische mannen (31%)  spreekt wekelijks af met zijn maten, iets minder dan de helft (45%) doet dit maandelijks.

1 op 3 Belgische mannen wil meer tijd met de maten

Opmerkelijk is dat 1 op 3 Belgische mannen (31%) vindt dat ze te weinig afspreken met de maten. Bijna de helft (45%) zou het liefst wekelijks willen afspreken om zo de dagelijkse stress achter zich te kunnen laten. 3 op 4 mannen (73%) zegt dat ze even alle gedoe (werk, thuis,…) vergeten wanneer ze met de mannen weggaan.

De nood aan ‘momenten met de maten’ wordt dus steeds groter, maar mannen zeggen dat ze het steeds moeilijker hebben om trouw te blijven aan deze momenten. Hoogleraar sociologie aan de VUB Ignace Glorieux doet onderzoek naar de tijdsbesteding en tijdsordening van de Belgen en licht verder toe: “Mannen brengen meer tijd met collega’s en vrienden door dan vrouwen. Ze gaan meer uit (cafébezoek, restaurant, dancing, …) en zijn algemeen vaker buitenshuis. Maar in vergelijking met 20 jaar geleden, is er wel degelijk een daling. Onze drukke levensstijl, de vele vrijetijdsmogelijkheden thuis en het gemak om op afstand contact te houden via sociale media zorgt ervoor dat we vandaag meer dan vroeger, thuis zijn ’s avonds en in het weekend. We stellen dan ook een gestage afname vast van de tijd die besteed wordt aan sociale contacten. En dat terwijl er toch een sterke behoefte blijft bestaan aan face-to-face contacten om te kunnen ontspannen. ”

Steeds meer mensen zoeken alcoholvrij alternatief

De vraag naar een alcoholvrij alternatief om te drinken tijdens die momenten met maten blijft stijgen. Niet-alcoholische bieren zijn één van de  sterkst groeiende categorieën van alle consumentengoederen. Volgens schattingen van Alken-Maes is de 0.0% markt in 2017 bijna verdubbeld tegenover 2016. Zowel bij mannen als vrouwen is er een toenemend bewustzijn rond verantwoord alcoholgebruik én een gebalanceerde levensstijl.

Maes 0.0%

Maes speelt hierop in met haar nieuwste innovatie. Maes 0.0% is een alcoholvrij bier dat wordt gebrouwen aan de hand van de meest innovatieve brouwtechnieken. Het bier heeft een verfrissende smaak die perfect in balans is dankzij de fruitige aroma's en lichte tonen van mout. Bovendien zit het bier met 20kcal/100ml laag in calorieën. Marketing Directeur van Alken-Maes Jan Bosselaers: “De nieuwe Maes 0.0% vormt de perfecte combinatie tussen een verfrissende biersmaak, 0.0% alcohol en een laag gehalte aan calorieën. Met 0.0% komen wij tegemoet aan de trend om gebalanceerder te leven, en bewuster met alcohol om te gaan. Vanaf nu is er dus geen enkel excuus meer om nog momenten met de maten te missen. Maes 0.0% is dé ideale verfrissende pint voor een écht moment onder maten, te drinken zonder mate.”

 

#Einde persbericht#

 

Voor meer info: Annelies Heylen, Persverantwoordelijke Alken-Maes

GSM +32496 47 04 59, annelies.heylen@alken-maes.com

 

Perscontact: Kathy Van Looy, Famous Relations

GSM +32 479 98 98 77, kathy.vanlooy@famousrelations.be

 

Over Alken-Maes

Alken-Maes is als het nummer twee dé innovatieve challenger op de Belgische bier en cidermarkt. Met pilsmerken als Maes en Cristal, de abdijbieren Grimbergen en Affligem , meerdere speciaalbieren zoals Mort Subite en Desperados, en het cidermerk Strongbow bezit Alken-Maes een mooi uitgebalanceerde merkenportefeuille. Naast het hoofdkantoor in Mechelen beschikt Alken-Maes over drie brouwerijen in Alken, Opwijk en Kobbegem en drie distributieplatformen in Mechelen, Wellen en Middelkerke. Alken- Maes stelt zo’n 500 mensen tewerk, en het jaarlijks volume van 1,4 miljoen hectoliter zorgt voor een omzet van 200 miljoen euro.

Meer info | www.alken-maes.com

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden