Maes, het bier van de maten, wordt de officiële partner van het Quick-Step Floors Cycling Team

Vanaf januari 2019 zal het logo van Maes 0.0% prijken op de shirts van het Quick-Step Floors Cycling Team. Bierbrouwer Maes wordt met zijn alcoholvrije variant de officiële partner van het Quick-Step Floors Cycling Team: The Wolfpack. Bij geen enkele wielerploeg in het peloton heerst er zo’n sterk groepsgevoel als bij die van Quick-Step Floors Cycling Team. Die hechte band heeft een grote invloed bij het winnen van een koers. Maes deelt als “bier van de maten” dezelfde spirit: Maes gelooft dat de band tussen echte maten hen sterker maakt als groep, een filosofie die perfect overeenstemt met de filosofie van #TheWolfpack.

Bierbrouwer Maes heeft een meerjarendeal afgesloten met de ploeg van Patrick Lefevere. De voorstelling van de nieuwe sponsor vond plaats in Carcassonne, tijdens de tweede rustdag van de Ronde van Frankrijk, in het bijzijn van een aantal van de voornaamste renners zoals Philippe Gilbert, Yves Lampaert, Julian Alaphilippe.

De maten van The Wolfpack

Maes is het bier voor echte maten. En laat wielrennen nu de sport bij uitstek zijn die maten verbindt. Die teamgeest is wat wielrennen één van de mooiste sporten van ons land maakt.

Bij geen enkele wielerploeg is dat groepsgevoel zo sterk als bij het Quick-Step Floors Cycling Team. De renners van Quick-Step staan al jaren bekend als “The Wolfpack” – als een roedel wolven doen ze alles samen en zijn ze een hechte familie. Daarom kiest Maes voor een sterk partnership met het Quick-Step Floors Cycling Team.

Jan Bosselaers, marketing directeur van Maes: “Wij hebben geen seconde getwijfeld om met dit unieke team in zee te gaan. Het Quick-Step Floors Cycling Team is één van de grootste en beste wielerploegen ter wereld. Het was meteen duidelijk dat we bij Maes en het Quick-Step Floors Cycling Team dezelfde waarden delen. Bij Maes geloven we dat de band tussen echte vrienden hen sterker maakt als groep, een filosofie die ook één op één aansluit bij de filosofie van The Wolfpack. We hebben er ontzettend veel goesting in. Fantastisch om de komende jaren samen te werken.”

Lefevere: ‘een partner die perfect bij ons past’

‘Ik ben zeer blij met deze nieuwe samenwerking”, klinkt het bij de CEO van de ploeg Patrick Lefevere. “Maes 0.0% is een perfecte match met onze ploeg. Geen ander merk kan de boodschap van kameraadschap beter uitdragen dan het “merk van de maten”. Het zal zeker interessant zijn om samen te werken en ons platform in te zetten om het verhaal van het team en het merk op een creatieve manier te vertellen. Ongetwijfeld mogen wij zeer mooie initiatieven verwachten.”
Yves Lampaert voegt toe: “Een samenwerking met het merk van de maten: een ideale combo, want wij zijn een echte maten-ploeg. Ik ben blij met Maes 0.0% als nieuwe partner van het team. Bovendien past deze partner perfect binnen ons voedingsschema en het zal een originele en gezonde manier zijn om onze overwinningen te vieren volgend jaar - een alcoholvrij pintje mag altijd. Ik hoop dat we met onze nieuwe samenwerking onze fans kunnen aanzetten om ook wat vaker voor alcoholvrij bier te kiezen: niet alleen veel gezonder, maar je moet ook niet stoppen met drinken als je nog moet rijden.”

Maes 0.0%, dé ideale verfrissende pint voor een écht moment onder maten

Met deze samenwerking wil Maes het merk van de maten nog verder verspreiden, zowel via het wielrennen als via de ploeg. Dit doet de bierbrouwer met Maes 0.0%. Er is een toenemend bewustzijn rond verantwoord alcoholgebruik én een gezonde levensstijl. Voor Belgische mannen is sporten een belangrijk onderdeel van gezond leven, maar de momenten onder maten na een training of wedstrijd waarbij geklonken wordt op de inspanning zijn even belangrijk. En dat kan sinds dit jaar met Maes 0.0%, de perfecte combinatie tussen een verfrissende biersmaak, 0.0% alcohol en met 20kcal/100ml laag in calorieën. “Met dit partnership willen wij ook verantwoord alcoholgebruik aanwakkeren en Maes 0.0% populair maken binnen de gewoontes van de doorsnee-Belg”, aldus Jan Bosselaers.

Het logo van Maes 0.0% zal vanaf 2019 zichtbaar zijn op de rug van de wielertruitjes van Het Quick-Step Floors Cycling Team.

#Einde persbericht#

Perscontact:
Kathy Van Looy, Famous Relations
GSM +32 479 98 98 77
kathy.vanlooy@famousrelations.be

Over Alken-Maes
Alken-Maes is als het nummer twee dé innovatieve challenger op de Belgische bier en cidermarkt. Met pilsmerken als Maes en Cristal, de abdijbieren Grimbergen en Affligem, meerdere speciaalbieren zoals Mort Subite en Desperados, en het cidermerk Strongbow bezit Alken-Maes een mooi uitgebalanceerde merkenportefeuille. Naast het hoofdkantoor in Mechelen beschikt Alken-Maes over drie brouwerijen in Alken, Opwijk en Kobbegem en drie distributieplatformen in Mechelen, Wellen en Middelkerke. Alken- Maes stelt zo’n 500 mensen tewerk, en het jaarlijks volume van 1,4 miljoen hectoliter zorgt voor een omzet van 200 miljoen euro.

Meer info | www.alken-maes.com

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden