Louise Marie vindt rust in de stad

207 appartementen op de hoek van de Desguinlei en de Karel Oomsstraat

Antwerpen, 13 september 2018 – De braakliggende site op de hoek van de Desguinlei en de Karel Oomsstraat in Antwerpen krijgt met het project Louise Marie een nieuwe residentiële bestemming. Het woonproject ontleent haar naam aan het kinderziekenhuis dat hier in de vorige eeuw gevestigd was. De nieuwe stadsontwikkeling zal bestaan uit twee gebouwen, en de eyecatcher wordt zonder twijfel het grootse glazen scherm dat beide gebouwen met elkaar verbindt. Het scherm zal er, samen met de overkapping van de Antwerpse Ring, voor zorgen dat Louise Marie een centraal gelegen oase van rust wordt op een strategische ligging aan de rand van de Stad. De bouwwerkzaamheden starten op in het voorjaar van 2019 en de oplevering is voorzien eind 2022. Vandaag werden reeds 30% van de beschikbare appartementen verkocht.

Kwaliteit en rust aan de rand van de stad

De strategische ligging van dit woonproject, op de hoek van de Desguinlei en de Karel Oomsstraat, vlakbij de Singel, biedt bewoners een onmiddellijk toegang tot de ring van Antwerpen en de E19 met een verbinding naar onder andere Gent, Brussel en Breda. Maar ook bewoners die de stad in willen, doen dit vlot met de tram, de trein, de bus of de fiets. De toekomstige overkapping van de Antwerpse Ring zal daarnaast heel wat extra voordelen meebrengen voor de buurt rondom Louise Marie en een stedelijk leven met vlotte mobiliteit verzoenen.

“Louise Marie is een schoolvoorbeeld van hoe we in de toekomst met stedelijke verdichting en mobiliteit moeten omgaan: heel wat mensen zijn op professioneel vlak afhankelijk van hun wagen, maar kiezen er bewust voor om autoloos de stad in te trekken en terecht, leefbare, gezondere steden zijn de toekomst. De stadsrand verdichten is de oplossing. Doordachte woonconcepten zoals Louise Marie spelen daar ook architecturaal op in: bij de inplanting van de gebouwen en het ontwerp werd met alle aspecten van de omgeving rekening gehouden, waardoor de gebouwen niet alleen een nieuw landmark aan de zuidrand worden, maar ook meteen hun functionele waarde aantonen, en een nieuwe oase in de stad creëren.” Sophie Deprez, CCO CORES Development.

Luk Lemmens, eerste gedeputeerde van de provincie Antwerpen bevestigt: “Dit project past in de visie van de provincie van hoe we de rest van deze eeuw met onze ruimte om zullen moeten gaan. En dat komt neer op zuinig, duurzaam en respectvol. Zuinig, want we zullen meer moeten bereiken met dezelfde, beschikbare ruimte. Duurzaam, want aan de hand van bereikbaarheid en nabijheid moeten we mensen enthousiasmeren zich vaker en meer duurzaam te verplaatsen. En tenslotte respectvol voor de eigenheid van de omgeving. De Louise Marie beantwoordt op elk vlak aan deze criteria. Bovendien is hoogbouw op doordachte plekken en mits bundeling van functies de aanpak van de toekomst.”

Nieuw landmark aan de Antwerpse skyline

Het woonproject Louise Marie wordt dankzij zijn opmerkelijke architectuur een nieuw landmark aan de Antwerpse skyline. Voor het ontwerp werkte CORES Development samen met POLO Architects. Zij tekenden twee gebouwen uit, Louise en Marie, verbonden door een indrukwekkend glazen scherm dat een akoestisch microklimaat zal creëren in de gemeenschappelijke binnentuin van de bewoners.

Patrick Lootens, architect en medeoprichter van POLO Architects, licht toe hoe het ontwerp maximaal inzet op leefkwaliteit en woonbeleving: “Het gaat om een gekende en toegankelijke site in Antwerpen die meteen in het oog springt wanneer je de stad benadert. Door het gebouw te ontdubbelen ontstaat een harmonieus geheel met afgeschermde gedeelde buitenruimte en privéterrassen. De landschapsontwikkeling wordt getypeerd door de parkachtige omgeving, de waterpartij en het groen die samen volledig in lijn zijn met de uitstraling van de gebouwen.”

Geavanceerd wooncomfort & digitale community

Om het dagelijkse reilen en zeilen van het domein in goede banen te leiden en de bewoners met raad en daad bij te staan, beschikt Louise Marie over een inwonende conciërge. Dat verhoogt het veiligheidsgevoel en zorgt ook voor heel wat extra wooncomfort. De bewoners van Louise Marie zullen eveneens gebruik kunnen maken van een mobiele dienstenapp die toegang zal bieden tot een waaier van praktische en operatieve voorzieningen die het wooncomfort naar een hoger niveau tillen. Zo kan je als bewoner bijvoorbeeld beroep doen op een klusjesdienst, een babysit of strijkdienst, maar ook contact maken met je buren om de sociale interactie en het community-gevoel binnen het woonproject te stimuleren.

Verkoop en infoweekend

Louise Marie beschikt in totaal over 207 appartementen en penthouses, verdeeld over 2 gebouwen. Een 1-slaapkamerappartement heeft een minimum bewoonbare oppervlakte van 54 m² en is beschikbaar vanaf €179.500 (excl. btw, registratie- en notariskosten). Bij de 2-slaapkamerappartementen start het aanbod aan 82 m² minimum bewoonbare oppervlakte vanaf €219.500 (excl. btw, registratie- en notariskosten). Ten slotte hebben de 3-slaapkamerappartement een startprijs van €299.500 (excl. btw, registratie- en notariskosten) voor een minimum bewoonbare oppervlakte 98 m². De oppervlakte van het terras varieert tussen 12 en 44 m². Het aanbod voor de penthouses is beschikbaar op aanvraag. Momenteel werd er reeds 30% van het beschikbare aanbod verkocht.

Op zaterdag 15 en zondag 16 september organiseert CORES Development een infoweekend in zijn kantoren aan de Mechelsesteenweg 176 te Antwerpen, voor geïnteresseerden in het project Louise Marie. Registreren kan via https://www.coresdevelopment.be/nl/louisemarie-kijkdag.

Planning werkzaamheden

De omgeving tegenover De Singel zal samen met de site van Louise Marie sterk veranderen. De start van de werken van project Louise Marie is gepland in het voorjaar van 2019. De finale oplevering van het woonproject staat midden 2022 op de agenda.

Voor meer informatie over Louise Marie:

www.louisemarie-antwerpen.be

info@coresdevelopment.be

03/820.82.82

###

“We create urban spaces that make people happy”

CORES Development

Urban Landscapers™ since 2006 CORES Development werd in 2006 opgericht door Peter Leyssens en Jurgen Van Bogaert met als doelstelling het ontwikkelen van binnenstedelijke vastgoedconcepten met maatschappelijke meerwaarde. CORES Development zet in op kernversterking in steden en gemeenten. ‘Urban Landscaping’ met meerwaarde voor de maatschappij, kan enkel tot stand komen door samenwerking tussen alle belanghebbenden: buurtbewoners, overheidsinstellingen, architecten, bouwbedrijven, studiebureaus,... CORES Development neemt hierin haar rol als facilitator op, waarbij zij steeds compromisgericht optreedt. Onze ‘Urban Landscapes’ spelen in op de huidige en toekomstige behoeften van de markt. Enkel op deze manier zijn we in staat om duurzaam en innovatief vastgoed te realiseren. We noemen onszelf dan ook liever conceptontwikkelaar dan projectontwikkelaar. CORES Development staat zelf in voor de verkoop en promotie van alle projecten en heeft ook een eigen verhuurservice. De maatschappelijke meerwaarde uit zich in het geluk van de gebruikers en buurtbewoners van onze projecten. CORES Development heeft als enige ontwikkelaar in België een ombudsman in dienst, die hierover waakt. 

Meer informatie op www.coresdevelopment.be

Perscontact

  • CORES Development, Sophie Engels, Communication manager, tel.: 0032 (0)3 820 82 82, Sophie.engels@coresdevelopment.be
  • Famous Relations, Laure Vandeghinste, PR Manager, tel.: 0032 (0) 479 60 45 92, laure.vandeghinste@famousrelations.be
Contacteer ons
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden