Lillet, het stijlvolle aperitief volgens de low-proof trend

De eerste zomerdagen doen verlangen naar momenten van puur genieten vol verfrissing. Wanneer je vakantie nog niet meteen voor de deur staat, is niets zo aangenaam als nu al eens de schaduw van een terras op te zoeken en te nippen van een verfrissende cocktail. Lillet, het aperitief uit de streek van Bordeaux dat aan de Franse Atlantische kust heel populair is, bezorgt je dankzij zijn fruitaroma’s een overheerlijk zomers gevoel en straalt in de hipste bars.

Voor een stijlvolle longdrink of een aperitief met ijs kan je met Lillet creatief aan de slag. Dankzij zijn subtiele aroma’s sluit Lillet perfect aan bij de low-proof trend: de cocktails zijn lichter, met minder alcohol en onweerstaanbaar vrouwelijk. Toch behouden ze hun karakter en subtiele smaken.

Lillet kan je extra smaak en stijl geven door het aan te lengen met lichtbruisend water of een scheutje Tonic en er een halve aardbei, een paar blaadjes verse munt, enkele schijfjes komkommer of zelfs rozenblaadjes aan toe te voegen. Die overheerlijke varianten bieden verrassende smaken, een feest voor je smaakpapillen.

Lillet Vive, de signature longdrink van het merk, is een aangenaam verfrissend drankje met een subtiele fruitige smaak. Deze stijlvolle aperitief bestaat uit Lillet Blanc en een flinke scheut Tonic. Versierd met een schijfje komkommer, aardbei en verse munt is het de ideale drank om te chillen aan het eind van een zonovergoten dag. Lillet Rosé voegt daar nog een aromatische toets en een mooie roze kleur aan toe.

Met zijn oneindig aantal varianten is Lillet de perfecte drank voor vrouwen die op zoek zijn naar iets nieuws. Zowel in de stad als aan zee, onder vriendinnen of tijdens een afterwork onder collega’s biedt Lillet een sublieme ervaring en aangename verfrissing. 

 

Lillet, de eeuwige charme van een aperitief dat wereldwijd succes kent

In 1872 stichtten Raymond en Paul Lillet, handelaars in kwaliteitswijn, likeur en gedistilleerde drank, het Maison Lillet in een dorpje in de streek van Bordeaux, Podensac. In de kelders van het huis creëren Paul en Raymond een aperitief met een unieke smaak: Lillet (tot in de jaren 1970 ‘Kina Lillet’ genoemd). Zijn subtiele aroma’s zorgen voor zachte en fruitige toetsen die zelfs de meest geavanceerde smaakpupillen kunnen veroveren. 

Het aperitief Lillet is het resultaat van de creativiteit en knowhow van de twee handelaars. De subtiele blend van zorgvuldig geselecteerde wijnen en vruchten- en schilinfusies geeft het een volle, evenwichtige smaak.

De keldermeester selecteert met zorg de wijnen van Lillet op basis van hun kwaliteiten en organoleptische complexiteit. Lillet is origineel, smaakvol en subtiel dankzij de selectie kwaliteitsingrediënten: zoete sinaasappelen uit Spanje en Turkije, bittere sinaasappelen uit Haïti, de bast van kina uit Zuid-Amerika. De delicate smaak van Lillet is het resultaat van een geheim recept met subtiele fruitige toetsen dat alleen enkele ingewijden kennen.

De infusies van Lillet worden sinds de 19e eeuw volgens dezelfde principes bereid. Elke vrucht laat men koud in alcohol trekken, wat leidt tot een eigen smaak. Na enkele weken, wanneer de stoffen uit de vrucht onttrokken zijn, gaat de keldermeester de pitten en schillen verwijderen en het fruit persen. Het is vooral de ambachtelijke verwerking van de infusies die  voor de aromatische rijkdom van Lillet zorgt. Zodra die vruchteninfusies klaar zijn, worden ze geblend met de wijn: die fase heet ‘vinage’.

Na dat brouwproces laat de keldermeester de drank rijpen. Lillet Blanc en Lillet Rouge rijpen maandenlang in eiken vaten om de aroma’s en rijpe smaken te verkrijgen die ze kenmerken. Het resultaat is een volle, krachtige, evenwichtige smaak met fruitige, gekonfijte toetsen. Lillet Rosé wordt daarentegen meteen gebotteld om al zijn frisheid en lichtheid te bewaren, in combinatie met zijn verfijnde aroma’s.

Verfrissende recepten

Lillet inspireert de laatste trends van lichte, kleurrijke cocktails die er heel lekker en stijlvol uitzien. Of je nu de klassiekers een hippe twist wilt geven of op zoek bent naar nieuwe smaakcombinaties, laat je verrassen door de aroma’s en het karakter van deze lichte aperitiefdrank.

Lillet Vive

Ingrediënten:

 • 5 cl Lillet Blanc
 • 10 cl Tonic
 • 4-5 ijsblokjes
 • 1 schijfje komkommer
 • 1 aardbei
 • 1 muntblaadje

Bereiding:

Giet 5 cl Lillet Blanc in een groot wijnglas gevuld met ijsblokjes. Leng de Lillet Blanc aan met 10 cl Tonic en voeg een schijfje komkommer toe. Versier met een aardbei en een muntblaadje.

 

Lillet Tonic 

Ingrediënten:

 • 5cl Lillet Blanc
 • 10 cl tonic
 • 1 schijfje limoen

Giet 5cl Lillet Blanc in een met ijsblokjes gevuld glas. Vul aan met 10cl tonic.  Voeg achteraf nog het schijfje limoen toe en genie

 

Vesper

Ingrediënten:

 • ½ deel Lillet Blanc
 • 3 delen Beefeater gin
 • 1 deel Vodka Absolut

Bereiding:

Giet de Lillet Blanc, gin en wodka in een shaker. Voeg er ijsblokjes bij en schud de shaker 8 tot 10 seconden lang stevig heen en weer. Filter met een zeef en giet in een cocktailglas. Pers het sap uit de citroenschil en doe de schil in het glas. 

 

Lillet Blanc is te verkrijgen in Delhaize voor de aanbevolen winkelprijs van 13,50 euro.

In België, zal Lillet heel de zomer aanwezig zijn op verschillende trendy events doorheen het land zoals: Apéros Urbains, Les Frunch, La Terrasse O2, Tchin Tchin Maurice, le Plash Brugmann, Jardim (Antwerpen), Barbossa (Antwerpen), Jan Cremen (Gent), Cultuur Cafe (Oostende), The Night (Brugge), en nog vele andere…

 

 

Contacteer ons
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden