KV Oostende en Royal Antwerp FC betreden dit weekend het veld met unieke voetbalshirts

Donderdag 19 april 2018 — De vijfde speeldag van de play-offs belooft een extra portie amusement voor zowel de voetballers als de supporters. De spelers van KV Oostende en Royal Antwerp FC zullen namelijk op het veld staan met wel zeer uitzonderlijke voetbalshirts: Dit weekend staan niet hun namen, maar wel hun bijnamen te lezen op hun shirts. Doel? Een nog sterkere band creëren tussen de spelers en de supporters. Want echte maten noemen elkaar bij de bijnaam. Voetballen onder maten dus, met dank aan Maes Pils. 

Er is niets dat maten zo verbindt als voetbal, zowel op als naast het veld. De thuiswedstrijden van KV Oostende tegen Beerschot-Wilrijk en Royal Antwerp FC tegen Sporting Lokeren krijgen dit weekend een extra dimensie: je kan de spelers van KV Oostende de hele wedstrijd aan het werk zien met hun bijnamen op de rug; de spelers van Royal Antwerp FC zullen hun supporters vooral laten genieten tijdens de opwarming en de hymne. Alles shirts worden nadien geveild voor het goeie doel. Dat ze met hun gepersonaliseerde truitjes zullen scoren bij hun supporters staat buiten kijf.

Spelen als maten

De bijnamenshirts zijn het idee van Maes Pils, die sponsor is van beide clubs. Maes Pils is het bier voor echte vrienden, gekend van de slogan “Maten. Makkers. Maes”.

“We weten allemaal dat het voetbal maten samenbrengt”, aldus Jan Bosselaers, marketing directeur bij Alken-Maes. “maar deze keer wilden we dit niet alleen doen naast het veld, maar ook op het veld.” Daarom vroeg Maes Pils om beide ploegen te laten spelen met hun bijnamen op hun shirts, iets wat meteen enthousiast werd onthaald door beide clubs. Want bijnamen, die gebruik je onder maten. “Zo brengen we supporters nog dichter bij hun ploeg.”

 “Pai” en “Geoffke Deurne-Noord” voor de maten

Zo speelt de Braziliaan Fernando Canesin van KV Oostende dit weekend met “Pai” op zijn shirt. Een bijnaam die hij al sinds zijn kindertijd draagt.

Fernando: “Al jaren noemen mijn teammaats en vrienden mij ”Pai”. Het is het Portugees voor “vader”, maar we gebruiken het in Brazilië net zoals je hier in België zou zeggen “maatje” of “copain”. Ik ben dat woord hier ook gaan gebruiken in de kleedkamer en bij wijze van grap zijn mijn ploeggenoten me zo gaan noemen. Intussen is het al helemaal ingeburgerd. Ik vind het geweldig dat ze dit hebben overgenomen. Het is een bewijs van echte vriendschap binnen onze ploeg en het toont aan dat iedereen me ook wel echt graag heeft. ”

Het was voor Geoffry Hairemans bij Royal Antwerp FC een makkie om een bijnaam te kiezen om op zijn shirt te zetten. 

“Eigenlijk hebben de supporters mijn bijnaam gecreëerd, ze zingen het wekelijks tijdens de wedstrijden.” Op maandagavond zal hij de Bosuil betreden met een shirt waarop onder zijn rugnummer “Geoffke Deurne-Noord” te lezen zal zijn. “Ik ben een jongen van Deurne-Noord, ik ben in de schaduw van ‘den Bosuil’ opgegroeid.” Als jeugdspeler kreeg Hairemans ook zijn kansen bij de A-kern van Antwerp, maar nadien zocht hij andere oorden op. Drie seizoenen geleden kwam hij terug en werd hij door zijn prestaties en persoonlijkheid een echte held. “Sinds de strafschop thuis tegen Lommel, is het allemaal nog meer beginnen leven, ik denk dat ik zelfs ooit een standbeeld ga krijgen in Deurne-Noord”, grapt Geoffry.

Ook de directeurs van beide ploegen zijn opgetogen.

Patrick Orlans, algemeen directeur KV Oostende: “Bij KV Oostende vinden we het heel belangrijk om mee te werken aan de activaties van onze partners. En over de ideeën van Maes Pils zijn we altijd razend enthousiast. De actie met de bijnamenshirts passen perfect bij ons imago als sympathieke club: het zorgt voor een extra pigment, supporters praten erover in de tribunes en zullen het ongetwijfeld delen op social media. Dat brengt de mensen dus nog dichter bij elkaar. ”

"Wij hebben bij Antwerp dit jaar heel hard ingezet op digitale marketing”, aldus Thomas Broeckaert, commercieel directeur van Royal Antwerp FC. “Maar je moet natuurlijk sterke partners hebben zoals Maes Pils waar je dit soort toffe creatieve acties mee kan uitwerken. De content van dergelijke acties kan je dan weer op allerlei kanalen gaan verspreiden om je community te verwennen.”

Voor de gelegenheid zal zelfs de ploegopstelling bekend gemaakt worden met de bijnamen. De spelers mogen dan ook de hele wedstrijd de bijnamen gebruiken, evenals de sportcommentatoren. Extra amusement gegarandeerd dus, zowel op als naast het veld.

Veiling voor het goede doel

Na afloop van de wedstrijd zullen de truitjes ook geveild worden. De opbrengst gaat naar hun respectievelijke goede doelen. Bij KV Oostende is dit VZW Duinhelm,  bij Royal Antwerp FC zijn het de Antwerp Streetboys. Meer info kan je vinden op de Facebook pagina’s van de ploegen. 

Wil jij ook jouw vriendschap vereeuwigen? Zet jouw bijnaam en die van je maten op je gepersonaliseerde glazen. Spaar ze nu op maes.be 

 

#Einde persbericht#

De lijst met de bijnamen van alle spelers kan je onderaan dit persbericht vinden.

 

Voor meer info: Annelies Heylen, Persverantwoordelijke Maes

annelies.heylen@alken-maes.com

 

Perscontact: Kathy Van Looy, Famous Relations

GSM +32 479 98 98 77 kathy.vanlooy@famousrelations.be  

 

Over Alken-Maes

Alken-Maes is als het nummer twee dé innovatieve challenger op de Belgische bier en cidermarkt. Met pilsmerken als Maes en Cristal, de abdijbieren Grimbergen en Affligem, meerdere speciaalbieren zoals Mort Subite en Desperados, en het cidermerk Strongbow bezit Alken-Maes een mooi uitgebalanceerde merkenportefeuille. Naast het hoofdkantoor in Mechelen beschikt Alken-Maes over drie brouwerijen in Alken, Opwijk en Kobbegem en drie distributieplatformen in Mechelen, Wellen en Middelkerke. Alken- Maes stelt zo’n 500 mensen tewerk, en het jaarlijks volume van 1,4 miljoen hectoliter zorgt voor een omzet van 200 miljoen euro.

Meer info | www.alken-maes.com