Captain Iglo begint 2018 met een andere look

De meeste Belgen kennen het gezicht van Captain iglo, een vaste waarde in de reclamewereld. Dit reclame-icoon, dat onlosmakelijk verbonden is met de bekende Fish Sticks van het merk iglo, onderging begin dit jaar een grondige make-over. Een eigentijdse, moderne versie van Captain iglo vaart vanaf januari 2018 op de golven van onze schermen. 

 

Captain in een modern jasje

Captain iglo, de iconische kapitein met de witte baard, zag het levenslicht in 1967. De oude zeeman, het symbolische boegbeeld van de Fish Sticks van het Belgische merk iglo, veroverde snel een plaatsje in het hart van de consumenten en in de hall of fame van de tijdloze reclamefiguren.

De Captain onderging een grondige make-over: alleen zijn iconische baard blijft. Zijn nieuw, modern pak bevat niettemin nog altijd tal van knipogen naar zijn zeemansleven, zoals zijn marineblauwe jas en zijn pet, waarop subtiel een anker is aangebracht. Zo treedt de Captain een nieuw tijdperk binnen. Deze sterke kapitein, die ondertussen grootvader is geworden, staat aan het roer van een schip, maar wordt vakkundig geholpen door zijn zowel vrouwelijke als mannelijke bemanning.

Andere look, geen andere missie

Captain iglo heeft dan wel een andere look, maar hij behoudt zijn missie die hij de voorbije jaren is aangegaan: de consumenten de voordelen van vis laten ontdekken, waarbij ze de garantie hebben dat de voedingsproducten duurzaam en verantwoord worden ingekocht en bereid.

Captain iglo heeft als missie zoveel mogelijk mensen de voordelen van vis te laten ontdekken. Vis is rijk aan voedingsstoffen en draagt bij tot een evenwichtige voeding, zodat het hele gezin gezond eet. De malse wild gevangen visfilets in een krokant korstje van Captain Iglo zijn de ideale oplossing om het hele gezin te laten smullen en de nodige voedingsstoffen te bieden.

Als een echte, zichzelf respecterende zeeman stelt de Captain alles in het werk om de zee te beschermen en ervoor te zorgen dat de visbestanden op een duurzaam niveau blijven. Daartoe werkt de Captain samen met het label Marine Stewardship Council (MSC), dat verzekert dat de visserijen goed worden beheerd en duurzaam zijn. Iglo maakt er ook een erezaak van dat wild gevangen vis op een verantwoorde manier wordt gevangen, waarbij de herkomst volledig traceerbaar is tot de plaats van de visvangst.

Koers naar een nieuw imago

De nieuwe reclame vormt een koerswijziging tegenover de vorige televisiecampagnes van het merk, want ze laat een authentieker gezicht van de Captain zien. In de reclamespots neemt de Captain de tijd om te genieten van de gewone dingen in het leven. Zo beleeft hij een mooie dag met zijn kleinzoon of ontspant hij zich na een lange dag met zijn bemanning bij een zonsondergang.

De nieuwe Captain wordt gespeeld door acteur Riccardo Acerbi. Hij werd geselecteerd na een casting waarin hij overtuigde dankzij zijn look die perfect aansluit bij het merk. “Het is een echte eer zo’n iconische rol te mogen spelen”, zegt Acerbi. “Ik vind het spannend dat ik het al zo gewaardeerde en goedgevestigde personage een ander, moderner perspectief kan geven.”

De vis wordt ook in een eenvoudiger setting voorgesteld om te focussen op de authenticiteit en eenvoud van de ingrediënten: 100% visfilet in goudgeel krokant korstje. Deze nieuwe look wordt ook vertaald naar het bord van de consumenten: In 2018 zal het recept van de Fish Sticks vernieuwd worden zodat ze nog lekkerder zullen zijn!

Ives Depoortere, General Manager van Iglo Belgium: “Deze nieuwe campagne is een spannende verandering voor iglo die de solide en consistente groei van de afgelopen jaren zal versterken. Met deze eigentijdse Captain kan de groep, die momenteel marktleider is, zich echt op een nieuw tijdperk storten. In een almaar luidruchtiger wereld staat hij voor een moment van rust en kalmte. Deze campagne laat ook onze vis in al zijn glorie zien: simpel en lekker.”

Deze nieuwe multichannel campagne wordt gelanceerd op televisie, via online spots en op de sociale media. 

#Einde persbericht#

Over iglo

iglo is marktleider in de diepvriesmarkt in België. Het bedrijf richt zich sterk op het verder ontwikkelen van zijn lokale activiteiten, zodat consumenten dagelijks kunnen genieten van gezonde en lekkere maaltijden. iglo is trots op zijn smaakvolle, hoogwaardige producten, die dagelijks bij elke maaltijd genuttigd worden door loyale consumenten. Het bedrijf hecht sterk aan het leveren van gezonde voeding van goede kwaliteit, die gemakkelijk te bereiden is. Daarnaast vindt iglo het van groot belang om producten op de markt te brengen die bijdragen aan het tegengaan van voedselverspilling.

Contacteer ons
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden