Jameson Hops, het resultaat van een artisanale samenwerking voor bier- en whiskeyliefhebbers

De afgelopen maanden staken Jameson Irish Whiskey en de Brusselse microbrouwerij ‘Beerstorming’ de koppen bij elkaar om hun kennis, vakkundigheid en creativiteit te delen en een gloednieuw uniek ambachtelijk bier te creëren. Na maanden rijpen in houten vaten van de bekende Ierse Whiskey is deze hopcreatie klaar om geproefd te worden en een dosis creativiteit aan de Belgische brouwerswereld toe te voegen. Met deze samenwerking benadrukt Jameson zijn oog voor passie, innovatie en creativiteit en zullen er ongetwijfeld harten van whiskey- en bierliefhebbers veroverd worden.

Whiskey en bier, twee dranken die nauwer verwant zijn dan gedacht

Al vanop het veld, hebben bier en whiskey iets gemeenschappelijk: mout! Sinds mensenheugenis worden de dranken in Ierland namelijk samen geschonken en gedronken. Een traditie die volgde uit een gewoonte  waar de Ieren - in afwachting van hun bier - eerst een shot Ierse whiskey kregen. Een authentiek ritueel met de officiële naam: ‘beer back’ , ‘boilermaker’ , ‘Irish handcuff’ en ‘La Dame du Lac’.

Het schenken van Jameson in combinatie met bier is een Ierse traditie waarbij de aroma’s van de whiskey versterkt worden dankzij het bier. Gebaseerd op deze rijke geschiedenis, wil Jameson blijven innoveren en voortdurend nieuwe smaken aanbieden. Daarom combineerde  het merk  in 2013 whiskey en bier om tot een unieke creatie te komen: Jameson Caskmates. Het verhaal van Jameson Caskmates begon toen Jameson’s meester-distilleerder, Brian Nation en meester in whiskeywetenschappen Dave Quinn in een bar in Cork de stichter en hoofdbrouwer van Franciscan Well ontmoetten, Shane Long. De meesters van Jameson leenden enkele Jameson-vaten uit aan de brouwerij om te achterhalen welke invloed ze hadden op het Ierse donkere bier stout. Toen de vaten waarin het bier had gerijpt aan Midleton Distillery werden teruggegeven, vulde Dave Quinn ze opnieuw met Jameson Irish whiskey. Zo ontstond er na verloop van tijd een nieuwe smaaksensatie: Jameson Caskmates. Het resultaat van nieuwsgierigheid, samenwerking en innovatie en een perfect evenwicht aan smaken aangevuld met toetsen koffie, cacao, karamel en de subtiele invloed van bruin bier.

Jameson Hops, het resultaat van puur vakmanschap

Omdat samenwerken met ondernemers een belangrijke traditie is bij Jameson contacteerde het lokale Jameson-team de Brusselse microbrouwerij Beerstorming en vroeg hen om samen een bier met een unieke smaak te ontwikkelen. Net zoals Jameson, draagt Beerstorming samenwerkingen en innovatie hoog in het vaandel. De Brusselse brouwerij verwelkomt namelijk iedereen die zijn of haar eigen bier wenst te brouwen en nodigt hen uit om ter plaatse te experimenteren met ongebruikelijke ingrediënten.

Het Beerstorming-team trok naar Ierland om zich volledig onder te dompelen in het hart van de Jameson cultuur en haar erfgoed. Ter plaatse kozen ze er eigenhandig de houten whiskey vaten van Jameson. De nu gedeelde vakkennis en knowhow van de artisanale brouwers en de whiskeymeesters van Jameson zorgden voor deze innovatieve, fruitige hopcreatie.


Brussels' Share

Dit bier is het resultaat van een fijne mix van de traditionele Brusselse brouwtechnieken gecombineerd met de kennis van Jameson.  De eerder zure smaak van het bier wordt verzacht door de subtiele toetsen van abrikoos. Deze innovatieve creatie zorgt voor een authentieke ervaring en zal de smaakpapillen van de beste kenners met verstomming slaan.

 

Over Beerstorming

Beerstorming is een concept dat gelanceerd werd door Arthur en Olivier Ries. De Brusselse microbrouwerij bestaat sinds 2015 en bevindt zich in het hart van Brussel. De microbrouwerij plaatst co-creatie centraal en verwelkomt iedereen om er zijn eigen bier te brouwen en hierbij gebruik te maken van de knowhow en het vakmanschap van de aanwezige ambachtelijke brouwers. De plaatselijk gebrouwen bieren hebben unieke en originele smaken die voor innovatie en creativiteit zorgen in de Belgische brouwcultuur.

Jameson, het merk waarbij ondernemerschap en ambacht centraal staan

In 1780 laat John Jameson, de nakomeling van bekende matrozen, de zee achter zich om zijn droom waar te maken en een eigen stokerij in Dublin op te richten. De Dublinse ondernemer selecteerde de fijnste gerstkorrels en gebruikte enkel de beste distilleerapparaten in zijn stokerij. Hij was de eerste ondernemer uit Dublin die zich specialiseerde in het rijpingsproces en wordt nog steeds beschouwd als een pionier op het vlak van het rijpen van whiskey. Creativiteit, vakmanschap en de uitwisseling van knowhow vormen de centrale waarden binnen Jameson. Zo wordt er  continu onderzoek gedaan naar originele combinaties zodat het merk unieke smaken kan blijven aanbieden aan whiskeyliefhebbers.

Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden