Jackpot voor Belgische start-up?

Jackpot voor Belgische start-up?

Chivas Regal lanceert de wedstrijd ‘The Venture’ in België en roept Belgische ondernemers op aan dit initiatief deel te nemen

‘The Venture’, de jaarlijkse wedstrijd van Chivas Regal die sociaal ondernemerschap bevordert, komt voor het eerst naar België. Voor het derde opeenvolgende jaar schenkt het whiskymerk 1 miljoen dollar aan de meest inspirerende en veelbelovende start-ups wereldwijd. Deze wedstrijd, die plaatsvindt in 31 landen verspreid over 6 continenten, is een buitenkans voor Belgische start-ups. Want ‘The Venture’ schenkt ondernemers niet alleen een budget om hun project te ontwikkelen, maar biedt hen ook deskundig advies, coaching en contacten met andere geëngageerde start-ups. Deelnemers kunnen hun project indienen tot 22 november op chivas.com/the-venture.

1 million dollars baby

‘The Venture’ is een wedstrijd van het whiskymerk Chivas Regal en bestaat sinds 2014. De wedstrijd heeft als doel de beste sociale start-ups ter wereld te steunen door hen 1 miljoen dollar te schenken om hun project te ontwikkelen. Het gaat om projecten die onze wereld helpen te verbeteren, omdat ze een positieve impact hebben op het leven van anderen. Elk jaar sluiten nieuwe landen zich bij dit initiatief aan. Dit jaar kunnen ook Belgische ondernemers aan de wedstrijd deelnemen. The Venture geeft jonge Belgische ondernemers die hun sociaal project willen ontwikkelen, een duwtje in de rug. Want The Venture is niet alleen een miljoen dollar, maar ook coaching, advies van experts, ontmoetingen met andere start-ups en een bootcamp in het Center for Social Entrepreneurship van de Universiteit van Oxford voor de 31 beste nationale finalisten.

Jose Moller, CEO van Algramo, dat in Santiago betaalbare producten lokaal verdeelt, won 327.523 dollar bij de eerste editie van de wedstrijd: “Wanneer we ons inschreven voor ‘The Venture’, waren we op zoek naar nieuwe kansen om sneller te groeien en ons project in de kijker te plaatsen. En dat is precies wat er is gebeurd! Tegenwoordig kennen veel mensen ons project. Dankzij de wedstrijd zijn we in Santiago een revolutie kunnen starten tegen de ‘armoedetaks’. Het was ongelofelijk te zien hoeveel oplossingen er bestaan voor de vele problemen waarmee mensen overal ter wereld worden geconfronteerd. Iedereen staat voor zoveel uitdagingen... En niet te vergeten: de filosofie dat ondernemers samen oplossingen proberen te vinden, is uitermate inspirerend.”

België in de running

Voor het eerst sinds de start van ‘The Venture’ behoort België tot de deelnemende landen. Belgische ondernemers die aan de wedstrijd willen deelnemen, kunnen zich inschrijven vóór 22 november op chivas.com/the-venture. De verschillende projecten worden voorgelegd aan een vierkoppige jury uit het kruim van de Belgische bedrijfswereld:

  • Amid Faljaoui: bestuurder UCM, journalist en spreker Solvay Business School (ULB)
  • Bruno Wattenbergh: COO Impulse.brussels, columnist, professor en directeur Solvay’s Innovation.
  • Sebastien Deletaille: stichter en CEO Real Impact Analysis
  • Marnik d’Hoore: stichter en CEO Bloovi/ieLon/Opium
  • Bart Becks: Stichter van crowdfunding-platform angel.me en durfkapitaalfonds Venturewise.eu

In de eerste fase van dit avontuur wordt een tiental Belgische finalisten geselecteerd uit de kandidaten, die zich kunnen inschrijven tot 22 november 2016. Voor de Belgische finalisten is er het Coaching Event op 15 december in de Country Club B19. Tijdens verschillende workshops volgen ze opleidingen van experts in ondernemerschap, zoals coach Julie Cruyt. Vijf Belgische finalisten worden dan verkozen om deel te nemen aan de finale pitch op 12 januari 2017. De jury van experts stelt na beraadslaging de kandidaat voor die België op de internationale wedstrijd zal vertegenwoordigen.

De finalisten van de 31 deelnemende landen krijgen de kans deel te nemen aan de Accelerator Week, een week vol intensieve opleidingen en coaching aan de Universiteit van Oxford. Wereldwijd kan het publiek dan stemmen voor zijn favoriete ondernemer van die 31 finalisten. In deze fase wordt er 250.000 $ van het beleggingsfonds van één miljoen dollar verdeeld onder 31 finalisten op basis van de stemmen van het publiek. Ten slotte wordt de resterende 750 000 $ verdeeld onder de 5 grote winnaars tijdens de finale pitch in juli 2017. De lijst met deelnemende landen en alle informatie vindt u op chivas.com/the-venture.

 

 

OVER CHIVAS REGAL

Chivas Regal is sinds 1909 ‘s werelds voornaamste luxe whiskymerk en wordt beschouwd als een tijdloze klassieker, bekend om zijn kwaliteit en smaak, stijl, inhoud en exclusiviteit. Chivas Regal is een wereldmerk dat per jaar 4,9 miljoen kisten van 9 liter verkoopt in meer dan 150 landen wereldwijd. Met vrijgevigheid, ondernemerschap en integriteit als basiswaarden, lanceerde Chivas Regal in 2014 haar succesvolle Win the Right Way campagne om zo een nieuwe generatie te inspireren door een positieve invloed op het leven van anderen te hebben. Het Chivas-assortiment bestaat uit Chivas Regal van 12, 18 en 25 jaar oud en de exclusieve Global Travel Retail, Chivas Brothers Blend. In oktober 2014, kondigde Chivas Regal een permanente vijfde aanwinst voor de Chivas Regal familie aan: de Chivas Regal Extra. Deze nieuwe variant krijgt heeft zijn unieke rijkdom te danken aan een  selectieve rijping in zeldzame ex-sherry vaten. Meer informatie vind je op www.chivas.com.

Chivas Brothers is de wereldleider in luxe Schotse whisky en premium gin en onderdeel van het bedrijf Pernod Ricard. Haar portefeuille omvat Chivas Regal, Ballantine's, Beefeater gin, The Glenlivet, Royal Salute, Aberlour, Plymouth Gin, Longmorn, Scapa, 100 Pipers, Clan Campbell, Something Special en Passport.

OVER PERNOD RICARD BELGIUM

Pernod Ricard Belgium werd in april 1996 opgericht als een volle dochteronderneming van Pernod Ricard, een co-leader op wereldniveau in de sector van wijnen en alcoholische dranken. De onderneming heeft als doel om de merken van Pernod Ricard en van zijn geprivilegieerde partners te verdelen op de markt en hun marktpositie te verstevigen. Pernod Ricard Belgium doet dit in overeenstemming met de waarden van de groep: de passie voor gezelligheid en eenvoud, de ondernemerszin en de passie voor integriteit en betrokkenheid. Met een gecommercialiseerd volume van bijna 12 miljoen liter en een omzet van meer dan 73 miljoen euro in de Belux in 2015 behoort Pernod Ricard Belgium tot de dynamische groeiende ondernemingen in zijn sector en tot een van de marktleiders voor België en Luxemburg. www.pernod-ricard-belgium.com.

 

 

Contacteer ons
Sophie Engels PR Manager, FAMOUS Relations
Sophie Engels PR Manager, FAMOUS Relations
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden