IXINA showt ‘Kitchen Profile’ voor het eerst op Batibouw. Nieuwe digitale tool om je ideale keuken te ontwerpen met alle nieuwigheden van 2017.

Donderdag 22 december 2016 — Om nog beter aan de behoeften en wensen van zijn klanten te voldoen, biedt IXINA de mogelijkheid om je keuken nog meer te personaliseren en worden de kleuren- en materialenopties verder uitgebreid. Zo lanceert IXINA op Batibouw ‘Kitchen Profile’, een leuke en praktische digitale tool waarmee je je ideale keuken kunt ontwerpen. IXINA introduceert ook brons in zijn kleurenpallet, een onmisbare kleur dit jaar. Brons kun je gebruiken in combinatie met de nieuwe zwarte modellen voor een trendy keuken in industriële stijl of met het nieuwe verrassende Affina-model, dat een perfecte mix is van traditioneel en eigentijds. Deze en tal van andere nieuwigheden kun je vanaf 16 februari ontdekken op Batibouw.

Kitchen Profile

Omdat de keuken, als hartje van de woning, niet alleen aan je praktische behoeften maar ook aan je levensstijl moet voldoen, heeft IXINA een nieuwe tool ontwikkeld voor mensen die graag begeleid worden bij het ontwerp van hun toekomstige keuken. Deze digitale personaliseringstool bestaat uit tien lifestyle vragen (wie kookt en voor wie, …) en vijf praktische vragen (inrichting, afmetingen, …) De antwoorden bepalen welke keuken het best past in de beschikbare ruimte en wat aansluit bij de behoeften en wensen van de persoon die de vragenlijst invult. Een IXINA-adviseur interpreteert het resultaat van de vragenlijst, doet een voorstel voor een keuken op maat en binnen het budget van de klant.

Meer dan de regenboogkleuren

IXINA heeft zijn klanten altijd al de kans willen bieden hun droomkeuken te realiseren. Het ‘klassieke’ color concept is al verschillende jaren verkrijgbaar in het IXINA-gamma. Met verschillende kleurtoetsen voor keukenwanden, zijwanden, kasten enzovoort wordt een keuken in een mum van tijd opgevrolijkt.  De kleuren van 2017, acht in totaal, zijn: zonnegeel, oranje, varen, salsa, aqua, alvia, decor beton, schiefer grijs en decor ferro brons. Dit jaar nog, vervolledigt het lichtgrijs het beton-gamma.

In 2017 verder personaliseren met kleur kan want IXINA brengt een totaal nieuw gamma gelakte keukens uit, waarvoor de keukenbouwer vier modeltypes in diverse stijlen heeft geselecteerd (effen kastdeur, greeploze kastdeur, moderne cottage en klassieke cottage) en die voor alle elementen in zes exclusieve matte of hoogglanzende lakkleuren verkrijgbaar zijn: wit, magnoliawit, duifblauw, kiezelgrijs, grafiet en zwart.  Het color concept bestaat nu dus ook in lakkleuren.

Almaar meer keuze in greeploze keukens

Greeploze keukens kennen almaar meer succes bij de Belgische consumenten, die bij IXINA een ruime keuze vinden. Dit jaar werd het aanbod nog verder uitgebreid met een waaier aan nieuwe kleuren, een nieuwe afwerking ‘mat gelakt’, het nieuwe deurmodel trend, verkrijgbaar in alpenwit en zijdegrijs, maar ook twee nieuwe profielkleuren: zwart en savanne.

Keuken volgens de trends van 2017?

IXINA biedt dit jaar meer dan twintig nieuwe fronten aan waarmee interieurfans enkele trends die door de grootste interieurspecialisten wereldwijd zijn opgepikt, kunnen herinterpreteren. Waarom niet de ‘tuxedo’-keukentrend? Nieuwe zwarte keukenkasten, verkrijgbaar in mat of glanzend, voor de kasten onderaan, in combinatie met contrasterend wit bovenaan. Ook in de keuken wordt Color blocking hip!

Een andere opvallende trend voor 2017 bestaat erin de elektrische huishoudtoestellen te verbergen. Ze worden volledig in het meubel geïntegreerd. Het resultaat is een harmonieuze lijn in de hele keuken. Om die continuïteit in het design mogelijk te maken, biedt IXINA voor zijn greeploze keukenmodellen imitatiedeuren voor de vaatwasser. De profielen lopen dan volledig door zonder stijlbreuk.

Vaste waarden

In 2016 waren twee stijlen bijzonder populair bij de IXINA-klanten. Keukens in de rustgevende cottagestijl zijn populair omdat ze doen denken aan een huiselijke vakantieplek. De houten deuren met glas garanderen een authentieke charme die bij de Belgen in de smaak blijkt te vallen. In de strakke stijl gaat men tot het uiterste met volledig greeploze keukens. IXINA brengt dus verschillende keukenmodellen in 2017 opnieuw uit voor de liefhebbers met een aantal nieuwigheden om je keuken te pimpen. Dankzij het color concept ‘lakkleuren’ breng je de zee of de blauwe hemel in het hartje van je woning met een keuken in blauwe cottagestijl.

Expert tot in de details

IXINA biedt ook een eigen gamma gootstenen en mengkranen: twee modellen gootstenen en vijf modellen mengkranen, met of zonder sproeier. De kranen met Italiaans design worden in Italië geproduceerd en bevatten geen lood. Ze dragen het label ‘eco-clic’, waarmee je tot 50% water kunt besparen. Op de producten van dit IXINA-gamma genieten de klanten vijf jaar garantie.

 

Ontdek de IXINA-keukens op Batibouw van 16 tot 26 februari 2017 op stand 501 van paleis 11.

IXINA in het kort

  •  Leider op de Belgische markt wat betreft de verkoop van ingerichte keukens;
  • Bestaat sinds 1971 en beschikt over 40 jaar ervaring in franchise;
  • Wereldwijd aanwezig in 16 landen met meer dan 200 winkels; 
  • 53 franchise-verkooppunten en 1 pilootwinkel in België;
  • 20.000 verkochte keukens in 2015 in België;
  • Een omzet van 145 miljoen euro in 2015 in België;
  • Meer dan 500 verschillende modellen;
  • Meer dan 500 directe en indirecte jobs in België;
  • Per verkochte keuken plant IXINA 18 bomen in samenwerking met de NGO Kiem des Levens en dit ter compensatie van de CO2-voetafdruk; de meerderheid van de IXINA-keukens draagt het PEFC-label; 
  • Lid van de FBD-groep, Europese leider inzake de distributie van ingerichte keukens via franchise. 

 

 

OVER IXINA

Sinds 1971, is IXINA Belgische marktleider wat betreft de verkoop van ingerichte keukens.  Met meer dan 35 jaar franchise-ervaring en 53 franchise-verkooppunten in België beschikt IXINA over meer dan 500 keukenmodellen en stelt IXINA meer dan 500 werknemers te werk, zowel direct als indirect. IXINA België maakt deel uit van de FBD-Group, de eerste Europese franchisegroep. IXINA is wereldwijd aanwezig met meer dan 200 winkels in 15 landen. Per verkochte keuken plant IXINA België 18 bomen in Madagascar, in samenwerking met de NGO Kiem des Levens. De meerderheid van de IXINA-keukens dragen het PEFC-label. 

 

Affina_Vue02_A3_RGB
Affina_Vue01_A3_RGB
Roda_05_Vue03_A3_RGB
Roda_05_Vue 01_HD_A2
Roda_05_HD_A3
Vogue Linen_Vue03_A3_RGB
Vogue Linen_Vue02_A3_RGB
CIERA_Vue Principale_HD_A3
CIERA_Vue 02_HD_A2
Alta_Vue02_A3_RGB
Luna Bahia_Vue 03_A3_RGB