IXINA opent nieuwe winkel in Maldegem

Vader Jean-Claude Detandt (54), zoon Jan (24) en dochter Heleen (26) zetten hun schouders onder de gloednieuwe IXINA-winkel op de Staatsbaan in Maldegem. Keukenspecialist IXINA, leider op de Belgische markt, opent hiermee haar 54ste verkooppunt. De komst van de nieuwe winkel in Maldegem zorgt voor 5 rechtstreekse en 5 onrechtstreekse jobs.

IXINA Maldegem in ervaren familiehanden

Het succesrecept van IXINA schuilt in het franchiseconcept. In elk IXINA-verkooppunt staat een gedreven en ervaren zelfstandige franchisenemer die werkt volgens de IXINA-filosofie maar zijn team op zijn eigen manier aanstuurt.

De nieuwe IXINA-vestiging in Maldegem is in handen van vader en zoon Detandt. Vader Jean-Claude en zoon Jan plaatsen al sinds enkele jaren keukens voor de IXINA-winkels in Oudenaarde en Kuurne. Een job die ze in de wacht sleepten dankzij dochter Heleen die er als verkoopster werkte en hen op het idee bracht om als keukenplaatser bij IXINA te starten. ‘De passie voor bouwen en onze positieve ervaringen met IXINA wakkerden de goesting aan om een eigen bedrijf te starten’ zegt vader Jean-Claude.

Beide franchisenemers nemen nu samen de leiding over IXINA Maldegem. ‘Omdat wij kwaliteit hoog in het vaandel dragen, ga ik zelf de keukens opmeten en de technische werken met de klant bespreken. Het verdere verloop van levering en plaatsing gaat mijn vader opvolgen. Bij de levering van de keukens zal hij aanwezig zijn. We vinden het belangrijk om het praktische werk op het terrein, zélf te blijven verder zetten. Alleen zo behouden we het contact met de klant. Zo noodzakelijk om hen op een gepersonaliseerde manier te kunnen bijstaan.’ klinkt het bij zoon Jan.

Een sterk, en goed omkaderd team

Vader en zoon zullen worden bijgestaan door dochter Heleen die als keukenontwerpster het team van ervaren keukenadviseurs zal aansturen. De familie zal samenwerken met zelfstandige plaatsers die een ruime ervaring hebben met het plaatsen van IXINA-keukens. De nieuwe IXINA-vestiging zorgt voor een tiental nieuwe jobs in de regio: vijf directe banen in de winkel zélf, en vijf indirecte jobs door onafhankelijke installateurs die aan het werk gaan voor IXINA Maldegem.  

De nieuwe medewerkers krijgen van bij de start alle kaarten in handen om zo goed ondersteund aan de slag te kunnen in hun nieuwe functie.

“De franchisenemers en alle medewerkers van IXINA worden van bij hun eerste dag opgeleid bij de IXINA Academy en dit gedurende de rest van hun carrière bij ons” licht Olivier Vanderstraeten toe, Commercieel Directeur bij IXINA. “Wij hechten groot belang aan deze opleidingen die worden gegeven door een team van experts. Ze helpen onze medewerkers een nieuwe –en vaak eerste- nieuwe professionele ervaring in te zetten ondersteund door sterke basisfundamenten en doorgedreven vakkennis. Dit helpt onze medewerkers vol zelfvertrouwen aan de slag te gaan.

Daarnaast is de IXINA Academy een manier om op regelmatige basis op de hoogte te blijven van de nieuwste evoluties in de sector, en van de laatste nieuwe werkinstrumenten.    

Franchisenemers richten het pand zelf volledig in

Als franchisenemer van de IXINA-winkel kon het team zelf beslissen over de inrichting en de keukens die in de toonzaal worden uitgestald. Zij werden hierbij ondersteund door het studiebureau van IXINA. Familie Detandt nam zowat alles zélf in handen. Zo legde het zelf de elektriciteit in het pand. ‘Hier hebben we echt ons hart en ziel ingestoken’, bekennen ze.

Feestelijk openingsweekend van 30 juni tot 3 juli

Iedereen is welkom op het officiële openingsweekend dat loopt van 30 juni tot 3 juli. Zaterdag 2 juni kunnen de bezoekers in de namiddag meedoen met een showcooking, verzorgd door Bosch.  IXINA lanceerde ook het unieke 3D-concept, waarbij de klant met behulp van een 3D-bril zijn nieuwe keuken kan bewonderen. Ook in Maldegem zullen klanten deze ervaring kunnen beleven.

IXINA in het kort 

  • Leider op de Belgische markt wat betreft de verkoop van ingerichte keukens;
  • Bestaat sinds 1971 en beschikt over 40 jaar ervaring in franchise;
  • Wereldwijd aanwezig in 16 landen met meer dan 200 winkels; 
  • 53 franchise-verkooppunten en 1 pilootwinkel in België;
  • 20.000 verkochte keukens in 2015 in België;
  • Een omzet van 145 miljoen euro in 2015 in België;
  • Meer dan 500 verschillende modellen;
  • Meer dan 500 directe en indirecte jobs in België;
  • Per verkochte keuken plant IXINA 18 bomen in samenwerking met de NGO Kiem des Levens en dit ter compensatie van de CO2-voetafdruk; de meerderheid van de IXINA-keukens draagt het PEFC-label; 
  • Lid van de FBD-groep, Europese leider inzake de distributie van ingerichte keukens via franchise. 

IXINA Maldegem
Staatsbaan 2
9990 Maldegem

                                                                 ### EINDE PERSBERICHT ###

OVER IXINA

Sinds 1971, is IXINA Belgische marktleider wat betreft de verkoop van ingerichte keukens.  Met meer dan 35 jaar franchise-ervaring en 53 franchise-verkooppunten in België beschikt IXINA over meer dan 500 keukenmodellen en stelt IXINA meer dan 500 werknemers te werk, zowel direct als indirect. IXINA België maakt deel uit van de FBD-Group, de eerste Europese franchisegroep. IXINA is wereldwijd aanwezig met meer dan 200 winkels in 15 landen. Om de CO2-uitstoot van elke verkochte keuken te elimineren plant IXINA België 18 bomen in Madagascar, in samenwerking met de NGO Kiem des Levens. De meerderheid van de IXINA-keukens dragen het PEFC-label. 

 

 

Contacteer ons
Over Famous Relations

'FAMOUS Relations’ is een Belgisch PR-agentschap, gevestigd in het historische Wivina-klooster in Groot-Bijgaarden. Het biedt een brede waaier van diensten aan, waaronder persrelaties, crisis communicatie, mediatrainingen, content marketing, digital PR, campagne PR,…  Voor FAMOUS Relations vormt het vertellen van een goed verhaal het fundament van PR. Hun PR-consultants zijn in eerste instantie storyminers. 

FAMOUS Relations helpt organisaties hun verborgen, meest waardevolle verhalen te ontginnen. Verhalen die influencers zoals journalisten en bloggers inspireren maar ook leiden tot hapklare content die organisaties kunnen uitspelen op hun eigen kanalen. FAMOUS Relations werkt voor klanten zoals Dove, Signal, Coca-Cola, Alken-Maes, NN, Unilever, FISA, Orde van Vlaamse Balies, Veritas, Cores Development, Waeg,…

Famous Relations
Hendrik Placestraat 43a
1702 Groot-Bijgaarden